Ads

December 30, 2010

Waroeng Penyet The Curve & Hard Rock Cafe KL






Acara makan-makan lagi. Jangan marah hahhh!!!
Ketika ini adalah Christmas Eve...aku free tak pi mana pun. Tetiba mendapat jemputan daripada Qis dan Burn untuk pi makan-makan dan jalan-jalan untuk meraikan rakan mereka dari Jepun...namanya Taichi..haiittttttt!!!!!!. Mamat Jepun ni boleh dikatakan setiap tahun datang ke Malaysia untuk jalan-jalan. Masih muda belia baru ajer 26 tahun dan sedang bekerja di Jepun. Taichi ni...suka berjalan-jalan merata dunia...samalah mcm aku. Tapi aku masih taraf merangkak...baru beberapa negara ajer.

Lily, Nurman and Nyla pun joint kami malam tu. Pikir punya pikir nak pi melepak dan makan-makan di mana. Akhirnya decided to take dinner at The Curve untuk makan ayam penyet. Sekarang ni dah melambak-lambak restoran ayam penyet. Kali ni aku makan kat Waroeng Ayam Penyet pulak...lain company tak sama yg dekat Wangsa Walk tu. Actually setiap restoran ayam penyet yang aku pergi sama ajer rasanya...cuma yg membezakan ialah sambal cili tu. Yang kat sini...perrghhhhhh pedas berapi. Si Taichi surrender tak boleh makan pedas nanti perutnya meragam memulas-mulas. Siang sebelum tu Qis bawak Taichi jalan-jalan kat area Bukit Bintang dan breakfast nasi lemak tanpa sambal...hahahaha. Kesian dia teringin nak makan nasi lemak tapi tak sanggup nak makan sambalnya. Hehehehe.



menu di Waroeng Ayam Penyet


yang tengah-tengah baju putih tu lah Taichi dari Jepun

semua pakai baju HRC tapi aku sorang jer yg tak pakai....ahkak dah kuar umah baru depa nak bgtau...ohhhhhh takpalah.


ayam penyet yg sedap dan lazat....sambal tu pedas berapi


lele penyet....pun sedap


ayam panggang..... sedap kot sebab aku tak rasa pun.... ni Lily punya..


sayur pecal yg sedap juga


meriahnya makanan di atas meja kami..huhuhu


ehhh...ehhh...Nyla pun ada...tadi dia duk diam dalam stroller.


Taichi kata ayam penyet ni merembess (aku agak ajer...hehehe)


licin gitu.....dan sedap



After dah kekenyangan kami pun beredar dari restoran tu dan pi jalan-jalan di sekitar luar The Curve...manusia punyalah ramai. Mostly chinese lah sebab esok dah nak raya kan. Yang muka Melayu ada juga dan boleh dibilang dgn jari. Happening tempat ni. Tapi aku mcm sesak nafas dgn manusia yg ramai ini. So, better we move out from this place cepat-cepat.

Malam tu Nurman nak kerja. So, lepas lepak-lepak kejap...kami pun berpisah dengan mereka. Tinggallah aku, qis, burn n taichi meneruskan perjalanan berjimba di malam dinihari itu. Ke mana kami lepas tu? Sila tengok lagi gambar-gambar di bawah ini.


geng baju HRC dan Nyla pun ada tp tak pakai pun baju HRC...mana aci mcm ni..hehehe.


utk menyedapkan hati aku...mereka gandingkan aku dgn Taichi...atas sebab kami berbaju putih....huaa..huaa..huaa...haiitttttt!!!!!


suasana happening di The Curve


FM pun banyak dijual disini.....tapi mahal ler.



Malam itu.... kami berempat dengan girangnya pergi ke tempat ini. Tujuannya ialah untuk membelikan baju t-shirt HRC untuk Taichi. Aku pun tumpang sekaki beli jugak. Cuma aku frust sebab tak bawak discount card HRC tu. Kalau tak bolehlah dapat discount 10%...huwaaaaa. Ramainya orang masa ni....kat luar meriah dengan Geng Big Bikers. Mak teruja tengok tau!!! Dalam hati mcm teringin nak ada motobike tapi apakan daya mak tak mampu dik nak beli motorbike yg mahal-mahal tu. Pompuan pun ramai dah jadi member Big Bikers ni. Mana tau...Insya Allah one fine day nanti. Hellooo ahkak oii...naik motor pun tak pandai...ada hati nak naik big motorbike...hahahaha...sian mak kan!!!!

Then...kami lepak dalam jap tengok live band from Indonesia. Entah apa nama group ni. Suara depa...perrghhhhhh kelas gitu. Punyalah ramai orang dalam tu. Kejap jer lebih kurang setengah jam kami layan live band. Then kami chowwww........


band from Indonesia live in HRC KL


baru first time bergambar depan HRC KL ni...sian kan!!!




Malam itu juga kami lepak jap kat Merdeka Square sebab Taichi nak amik gambar Bangunan Sultan Abdul Samad yang bercahaya berwarna-warni tu. Ingat tak aku pernah ambil gambar di sini. Kejap jer...then kami chow. Pastu kami meneruskan perjalanan lagi ke Bazaar Larut Malam Danau Kota pulak.....penat wei tak henti-henti berjalan. Dah lama aku tak ke sini....byk jugak barangan yg dijual dan dicampur dengan manusia yg terlalu ramai. Singgah mamak jap pekena teh tarik..huhuhuh. Akhirnya aku sampai rumah jam 3 pagi.....pecah rekod bebbbb!!!! hahahaha.

8 comments:

Alin said...

sangat suker ngan FM...

kasihredha said...

Leeza
haiitttttt
Bestnya dapat keluar sama kawan2 kan...makanan pun best.

Yan said...

Menci tau asik jenjalan je.. dah tu memakan.. hee... best gka kan ayam penyet tu..

ari ni duk umah je sambil layan anak2 dgn recipe Qis ni..

http://yan-yanjournal.blogspot.com/2010/12/kebab-yan-and-roti-pita-qis_7940.html

@xiM said...

selamat tahun baru kak leez..

have a great year ahead yaa..

best nya layan Live band..:)

Leez M. Saaid said...

Alin -

sama lah hobi kita kan...

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

mmg best kak....sesekali rehatkan minda jumpa & borak2 dgn member..

Leez M. Saaid said...

kak yan -

org bujang kak...ginilah merayau ajer.
sy pun dah mencuba resipi qis tu...sedapkan....

Leez M. Saaid said...

axim -

happy new year to u too..
moga menjadi azim yg baru di tahun baru ini... :)

mmg best layan live band..i like