Ads

December 23, 2010

Me @ Hard Rock Cafe

Lagi-lagi citer pasal travel. Tapi bukan pasal aku gi travel mana-mana. Cuma nak berkongsi dengan pembaca semua koleksi gambar-gambar lama aku singgah ke Hard Rock Cafe. Actually aku start menjadi pengumpul koleksi barangan HRC ni sejak aku melancong ke Bali buat kali kedua pada tahun 2008. Masa tu my bro sibuk nak beli t-shirt HRC...aku temankan ajer. Bila sampai aje kat HRC shop tu...sajer belek-belek. Tetiba....ehh why not aku beli sehelai t-shirt sajer buat kenangan. Then, next country yang aku beli t-shirt ialah Singapore dan diikuti dengan Jakarta dan negara lain yang seterusnya.

Jadi pengumpul koleksi short glass plak masa aku gi Paris. Masa tu nak beli t-shirt ajer utk diri sendiri dan belikan pesanan short glass utk Lily. Entah camana mamat yg jual tu bagi aku xtra satu lagi short glass just becoz aku argue kat dia pasal tak dapat discount melalui HRC discount card yg aku guna tu. Rupanya kat Europe hanya mengumpul point sahaja. Hanya di negara Asia dapat discount 10%. Punyalah aku fight gila-gila....end up mamat tu tak bagi pun discount...dia cuma bagi aku free for the 2nd short glass. Then, next country aku pun belilah short glass gak....hinggalah sekarang. Mana-mana negara yang aku tak beli dulu, just kirim ajer kat kawan-kawan yang nak gi. Itulah ceritanya....huhuhuhu.

Jangan tak tahu...tshirt and short glass HRC KL aku takda pun. Gitukannn. Insya Allah bila-bila free aku nak drop by for makang-makang kat sana and beli semua benda yg aku citer tu. Jom ada sesapa nak lepak dgn aku kat HRC KL...... roger-roger okay!!!

Jom tengok gambar-gambar lama aku di sekitar HRC seluruh dunia....perrrghhhh perasan minah ni. Just negara-negara yang pergi jejak ajer. Jommmsssss!!!!!




me @ HRC Beijing .... tak beli apa pun. Aku berposing di sini sebab nak tumpang gi toilet jer....boleh?


me @ HRC Bali. Buruknya bila berposing mcm ni. Maklumlah zaman tak glamer dulu. Posing entah apa2 lah...huhuhuhu.


me @ HRC Jakarta. Aku ni tiap kali gi Jakarta mesti nak singgah tempat ni. Tujuannya sajer nak berposing..huhuhu. Tengoklah pic aku tu zaman posing tak nampak gigi....hahahaha.


me @ HRC Singapore. Ni pun sama....tiap kali jalan-jalan kat Orchard Road mesti nak singgah tempat ni.


me @ HRC Bangkok. Tak habis-habis posing mcm ni kan...hahahahah tergelak plak aku. Serius betul muka aku masa ni. :)


me @ HRC Amsterdam. Cayalah gaya macho konon. Mak sejuk tau masa ni. Mekasih cik abang M tolong amikkan gambar. Windu lah masa kita kat sini.


me @ HRC Paris. Seronoknya berposing siap tunjukkan beg lagi. Huhuhu. Masa ni penat sangat sebab kaki sakit mcm nak tercabut berjalan tak henti dari pagi sampai malam.


me @ HRC London. Sejuk giler masa ni. Letih sebab sesat di kota London tak jumpa-jumpa tempat ni. Cik abang M siap pakai GPS nak cari tempat ni. Aku plak terbeli t-shirt yg besar....size mat salleh ler. Next time nak cari t-shirt yg lain plak.


me @ HRC Penang. Singgah kejap ajer utk membeli t-shirt. Next time plan nak stay sini plak. Huhuhu



me @ HRC Ho Chi Minh City. Sales Assistant yg entertain aku kat sini baik sangat. Dia siap tunjukkan aku mana-mana tempat yg aku tak reti nak gi.






13 comments:

Madam Sooyaree said...

Leez, kita pun kumpul t-shirt HRC! Tapi banyak dah tak muat, hehehe...

sepul said...

saya pun baru taw kat s'pore ada 3 HR kan?

akak jom HR KL nak?

zarirah zabidi said...

bestnya..suka la tgk..aritu irah p singapore x sempat pn singgah HRC situ..sbbnya masa pendek,rushing n dh xlarat sgt..last jelous tgk kwn beli tshirt HRC..HR png pn xp lagi..heheh

Anonymous said...

salam,
bestnye baca blog ni. i was wondering klau kakak ada jual apa2 from overseas? :)

NeenaAnuar said...

waaa.. best nyer akak dah dpt pegi banyak HR outlets.. hehhee.. sama lah.. neena pun kalau tersinggah kat mana2 HR mesti nak beli something sebagai kenang-kenangan kannnnn.. :D

Yan said...

Akak setiap kali ke Bali singgah HRC untuk tolong belikan orang T..Shirt. Sendiri tak penah beli..hee.. lepas ni boleh ikut jejak langkah Leez lah..Boleh gitu???

Leez M. Saaid said...

Sooyaree -

hehehe...biasalah tu lepas dapat anak...mesti ada baju yg tak muat.

Leez M. Saaid said...

Sepul-

Ha'ah kat Spore ada 3 HRC tp akak baru samapi satu ajer.

Masa Christmas Eve akak ada lepak jap kat HRC KL...happening.

Leez M. Saaid said...

Zarirah -

lepas ni u kena belajar kumpul t-shirt HR....ramai my friend dah terpengaruh dgn i..hehehe

Leez M. Saaid said...

Anony -

pernah jual FM dulu...beli byk2 kat Europe....laris gitu.

thnaks for reading my blog...

Leez M. Saaid said...

Neena -

yea...wajib singgah sebab inilah kenangan kita ke mana2 negara di seluruh dunia...

Leez M. Saaid said...

kak yan -

boleh ajer kak...lepas ni akak kena balajar simpan kenangan di HRC mana2 negra yg akak gi.

Jerung Gergasi said...

salam akak syarliz. jeles tengok akak jalan sana sini g HRC.. saya ni minat jgk kumpul tapi skrg baru siyes. tapi x bpeluang lagi jejak ke mana2 HRC. KL n penang pun x g lagi. hehe. tshirt pun kirim kat mak je beli hari tu (ada yang paris je) ..hari ni kirim kat kakak pulak beli jakarta punya. glass dan pin sy akan kumpul gak suatu hari nanti, tapi glass n pin tu biarlah sy beli sendiri.. baru ade beza mane tempat sy pergi n mana tempat sy kirim je. nway, u rock akak ..keh3.