Ads

December 8, 2010

Teater Natrah 2 @ Istana Budaya


Anda sudah menonton Teater Natrah di Istana Budaya?
Baru-baru ni aku sempatkah menonton teater Natrah buat kali kedua. Masa first time dulu aku tengok last year...few days after aku balik dari Europe. Malangnya masa tu aku duk kat atas sekali sebab ticket telah pun kehabisan. Maka yg tinggal hanyalah yg berharga RM30. Belasah ajerlah kan.

Actually selama ni aku pergi tengok teater di Istana Budaya memang tak pernah bayar ticket pun. Sebabnya...aku dapat ticket free ajer thru company aku yg menjadi media rasmi kebanyakan persembahan teater di Istana Budaya. And kali ini aku menonton teater Natrah sekali lagi. Pun dapat ticket free...thanks MaksuHakim. Sebab dah tengok yg pertama dulu...so malaslah nak pergi lagi. Kebetulan pulak MaksuHakim tak jadi pergi dan dia bagi ticket tu kat aku. Hmmm.... pergi ajelah.





Korang bacalah sinopsis kisah Natrah ini melalui entry aku Natrah Versi 1 dulu.

Apa yang boleh aku komen tentang Natrah versi 2 ini ialah persembahan lebih bertenaga dan entertaining. Kenapa entertaining? Sebab puashati tengok si Remy Mansoor Adabi tu gelek Bollywood. I likeee!!! Jatuh cinta mak tengok dia bergelek tauuu~~~ Sungguh macho mcm hero hindustan. Hero hindustan tapi pakai baju melayu..hahahaha. Mak takleh tidur malam tu tau. Tengiang-ngiang lagu Hindustan versi melayu yg dia nyanyi tu dalam mimpi mak. Silalah muntah...wekkk ~~~~~.

Lupa plak nak bgtau. Malam tu aku gi tengok Natrah dengan kawan-kawan dari JB yg juga kawan-kawan MaksuHakim. Ingat tak entry pasal aku pi melepak dan makan-makan di JB hari tu.....yezzzaaa dengan dorang lah. Thanks to Johan, Wan dan Faizal sudi lepak-lepak dengan ahkak malam tu.



inilah geng-geng yg sama-sama kami pergi menonton Natrah...

belah kanan tu namanya Johan dan belah kiri tu namanya Wan...


yg baju pink kotak tu namanya Faizal....


ohhhh hero ku Remy Ishak.....my favourite artis buat masa ini..huhuhu!!!


Maya Karin in the house...




cayalah Erma Fatima...congratulation!!!




Lepas habis menonton teater tu, kami pun bergerak ke Kelana Jaya. Sebabnya Johan teringin nak merasa makanan di gerai Uncle William. Aku pun dah lama jugak tak makan di situ. Jauh tuu....tapi takpa sebab nak entertain orang JB. Kami sampai sana lebih kurang jam 11.45 malam.

Sebelum ni aku memang enjoy makan di sini disebabkan kesedapannya. Entahlah aku rasa kali ni makan macam ada benda yg tak kena ajer. Udahlah tempat duduk kami tu ada bau yg tidak menyenangkan. Pastu...rasa makanan kali ni kureeengg lah pulak. Portion sangat sedikit berbanding dulu. Harga rasanya makin mahal. Hmmm.... lain kali malas dah nak pi sini. Korang tengok lah pic di bawah apa yg kami makan.



Tembikai Laici gelas besar yg membuatkan aku nak terkencing ajer malam tu...hehehe

Mee Raja dan Ayam Pandan - makanan dah sejuk dan portion sedikit. Tak sedap sangat kali ni.

Nasi Goreng Seafood - pun kureng rasa malam tu...tak seperti selalu yg aku order.


Spaghetti Seafood - ni pun kurang kick....ke tekak aku yg rasa lain?


Keseluruhan yang kami bayar malam tu ialah genap RM100. Mahal kannnn...as usual !!!. Malam tu terus balik rumah. Lebih kurang jam 1.30 pagi jugak aku sampai rumah. Dalam masa seminggu ni aku asik balik rumah lewat malam ajer. Sesekali membusykan diri takpa. But i likee coz at least i have something to do. Idok ler duk umah ajer kannnn!!!!



p/s - tak sabar nak membusy kan diri bersukan dgn squash after opis hour. Lama dah aku meninggalkan sukan ini. Few years ago selalu main squash dgn M di sebuah sport club. I miss that moment!!!





5 comments:

Yan said...

Best nya tembikai laici..

Entah bila dapat tgk Natrah ni.. tgh bz

Leez M. Saaid said...

Kak yan -

best sgt hingga sy asik nak terkencing ajer..hehe

dah habis pun natrah kak...

MaksuHakim said...

sama-sama kak...kiranya tiket tu saya beli berbaloi la sbb akak smpi termimpi2 bagai..over kau nyah.hahahahha

Leez M. Saaid said...

maksu -

thanks yea ticket tu.
syukur....sampai terbawa2 ke mimpi.
Mak mmg over tau!!!

MOLY said...

akak, lepas ni kita makan kat Murni nak ??? :)