Ads

December 2, 2010

Dinner With Family @ Red Wok Restaurant, Bangi



Sambung lagi entry semalam.
After kami melepaks di Alamanda, kami pun bergerak ke Bandar Baru Bangi untuk acara makan-makan. Masing-masing sudah kelaparan. Sajer aku ajak makan kat sini sebab aku sudah tahu kesedapan makanannya. Memang sangat berbaloi dan kelazatan hingga menjilat jari. Slurrpppp!!!!

Malam tu aku bawak ikut jalan short cut redah ladang kelapa sawit, semak samun, hutan belantara dan rumah kampung...akhirnya sampai jugak. Huhuhuhu...sebab aku bekerja kat Bangi kan...so serba sedikit aku dah paham jalan ke sini. Sib baik sampai...kalau tak dah tentu aku kena kutuk dengan adik-adik aku tu....hehehe.

Kami bersantap di Red Wok Restaurant, Seksyen 7 Bangi.
Sebelum tu aku pernah buat review tentang makanan di sini. Rasanya dah 2 kali aku makan di sini. Masa tu gi makan dengan kawan-kawan. Kali ni aku bawa family plak. Sajer nak bagi dorang rasa kesedapan makan di sini. Jom tengok apa yg kami order.


Chicken Marmite...sangat lazat hingga menjilat jari... Aku bagi A+++

selalunya kita makan udang masak butter kan....kali ni aku order Sotong Butter...sedappp!!! Aku bagi A ....


merembes ini Tomyam...slurrppp. Aku bagi A jugak.....


Somtam yang sangat sedap. Teringat-ingat sampai sekarang. Pun aku bagi A+++


Siakap Stim Limau. Sedap dan pedas...cuma kuah dia sikit sangat. Itu ajer yg aku kurang puashati. Aku bagi B+


aku dgn my mum....tgh tunggu makanan ni


anak buah aku Daniel tgh sibuk buat lekat sticker colour.


Lya and Nor..


si kecik Zarieff tengah kengantukan...serba serbi tak kena.



Overall makanan di sini memang sedap sangat-sangat. Aku memang recommend korang makan di sini. Kesemua jumlah yg kami bayar ialah RM107.00. Korang rasa berbaloi tak? Memang berbaloi dengan kesedapannya.





6 comments:

kasihredha said...

nak kena pergi ni...hihihi
sungguh menggoda
stion 7 ye leez..

Yan said...

Aiiikkk!!! RM107 je... mmg berbaloi sangat2 lah.. asal murah sangat..

Akak suka somtam tuuu..dah lama tak makan

abiummi_khalish said...

bestnyer kak ..murah plak tu.....kat area mana ye?kwsn bangi ni dil fail.huhu..kalau blik m'sia kena terjah ni....bangi dekat je dgn umh mertua kat semenyih tu....

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

mesti pergi kak...
memang sedap..
kalau nak tgk lokasi....pi kat website dia

Leez M. Saaid said...

kak yan -

oklah bagi saya harganya....
kalau sedap...i dont mind to pay more.

Leez M. Saaid said...

abi -

kat area sec 7....tgk kat website dia ada tunjukkan lokasi.
i ada attchkan website dia pada entry ni.
hehehee....sian org jauh rindu makanan mesia.