Ads

May 27, 2009

Day 1 : Holiday to Bali


I'm back. Holiday to Bali.
The best trip I had eventhough before this I've been to this place twice.

Percutian yang sangat padat dan penuh dengan bermacam-macam aktiviti. We stay there for 3 nights. Percutian bersama my mum, my bro and my sis in- law. Actually our flightt scheduled at 5.15 pm tetapi delay pulak hingga ke jam 6 petang.

Perjalanan ke Bali mengambil masa 3 jam. Ikut pada seat penumpang di AA website, flight kami ni penuh. Tetapi bila masuk dalam pesawat, banyak pulak kosong. Agaknya ramai yang cancel holiday to Bali atas faktor penularan penyakit Influenza A. Flight kami dipenuhi dengan penumpang mat salleh and cha ya nun alif (sepanjang 3 jam dalam flight memekak aje).


at LCCT, Sepang

my bro Idham and wife, Alya


masa ni dah nak malam....on board

with my mum


Sampai Ngurah Rai Airport at about 9.00 pm. Perjalanan ke hotel mengambil masa 20 minit. Malam minggu dan jalannya agak 'macet' terutamanya di Kuta Square. Sempatlah juga snapping suasana di Kuta Square dari dalam kereta.

Kebetulan waktu kami pergi ni adalah high season. Memang ramai betul pelancong dari serata pelusuk dunia. Sebelum ini dah 2 kali pi Bali taklah seramai trip kali ni. Pening kepala jugak tengok orang ramai sana-sini. So, kalau nak pi melancong ke Bali make sure not at peak or high season.

dah sampai...at Ngurah Rai airport
'macet' at Kuta Square
Kuta Square at night

Kami stay at Peson Beach Inn, Kuta area. Hanya 100 meters to Kuta beach. Actually dah try to call few hotels at Kuta Square area but fully booked. Susah hati dah masa tu. Memang plan nak stay hotel at Kuta area bcoz dekat shopping complex and nak pi beach pun dekat. Memang silap pilih date lah. High season punya pasal.
At last dapat Pesona Beach Inn yang memang dekat dengan beach and Hard Rock Cafe. Oklah tu. Hanya Rp250k per nite. This hotel pun penuh dengan 'orang bule' or mat salleh. Setakat nak tidur malam ok aje. Bilik besar dan selesa. Ada swimming pool and simple breakfast disediakan. Dekat juga dengan McDonald and Pizza Hut yang mengadap Kuta beach tu.


room at Pesona Beach Inn, Kuta



4 comments:

payat74 said...

askum..
saya nak tumpang tanya..
mcm mana u booking kat pesona inn tu sebab i pun ada cari pesona inn ni kat internet tapi terjumpa blong u .hehhe

Leez said...

payat74 - salam,
kalau nak booking pesona beach inn, this is the address pesonabeachinn@yahoo.com

Yan said...

Next time kalau ke Bali, stay kat sini..http://travelwithmeazian.blogspot.com/2010/05/tanaya-bed-and-breakfast-legian.html

I really like this hotel...

enny said...

Kak, saya n family plan nak pergi bali, akak kan biasa pergi Bali so ade tak hotel yang akak suggest? Kami ramai 8 orang, kalau dapat budget hotel dan dekat dengan bandar kuta lagi baik. Really need ur help.