Ads

December 10, 2010

~~ Koleksi Ku ~~




Inilah dia koleksi souvenir yg aku simpan sepanjang hidupku berkelana di negara orang.
Itupun rasanya ada yg tak sempat beli masa dulu-dulu aku berjalan. Maklumlah masih naif nak kumpul benda-benda ni. Sekarang ni plak...memang pantang nampak...amatlah wajib aku membelinya. Bila membeli tu dah macam orang hilang akal jap...hahahaha.

Antara barang souvenir yg aku wajib beli ialah :
1. Fridge Magnet
2. Key Chain
3. Piring Hiasan
4. Replika Kaca
5. Short glass
6. HRC t-shirt
7. HRC short glass


I don't mind berhabisan untuk membeli semua benda-benda ni. Yelah ini ajer kenangan kita sampai akhir hayat. Ada yang diantaranya aku dapat dari kawan-kawan yang gi makan angin ke oversea. Appreciate it so much!!








hiasan tulisan ayat suci tu beli di Beijing, China












Bila tengok gambar-gambar di atas menunjukkan aku memang kena beli almari lagi satu. Dah padat sangat dan agak serabot. Adohai...mana aku nak selit almari lagi kat umah aku ni. Itu belum lagi nak tambah koleksi lain bila aku gi jalan-jalan lagi nanti. Pening mak tau!!

Antara kesemua koleksi di atas...yang paling membuatkan aku tersenyum ialah piring hiasan yg cantik-cantik belaka tu. Itulah nyawa aku sekarang ni. Bila aku tengok balik sesekali..... alhamdulillah bangga jap dapat jejak ke negara-negara tersebut.

Jika ada rezeki lagi nanti nak jejak jugak negara lain. Senarai negara-negara yg menjadi wish list aku sekarang ialah :
1. Korea
2. Italy
3. Spain
4. Egypt
5. New Zealand


Semoga Allah memakbulkan doa aku dan dimurahkan rezeki untuk sampai ke sana. Insya Allah. Ameen~~~






p/s - kadang-kadang aku malas nak baca blog-blog yang asik nak kondem org sana-sini tapi diri kau sendiri perfect sangat ke. Pada aku...perangai orang lantak ler dia. Ada mak kisah???. Yang penting My Journey.. My Life.. My Family.. tetap di hati pembaca ku.






16 comments:

kasihredha said...

aminn..
sukanya tengok koleksi Leez.

NeenaAnuar said...

wow!! memang terujaa tengok collection kak leez! neena pun suke beli souvenir kalau gie ke luar negara.. tak banyak pun at least satu nak kene ade lah kann.. coz as u said.. itu jerk kenangan yg ade ngan kite nanti... :)

semoga impian kak leez nak ke negara2 yg gorjes tu menjadik kenyataan satu hari nanti.. insyallahh.. :)

sepul said...

akak..pinjam pinggan sat nak makan nasik. pinggan kat ghumah pecah lah

Lady of Leisure said...

wah i agree kalau ke mna2 mesti mau beli barang sebagai tanda ingatan kita dah ke sesuatu tempat kan.. paling tak miss beli ialah FM hehe:)

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

yea kak...saya pun suka..hehehe

Leez M. Saaid said...

neena -

agreed with you.
sesapa yg suka travelling .... mesti akan hargai souvenir2 yg dibeli dan yg dapat dari sesapa.
Yelah ini semua kenangan kan.

Insya Allah semoga termakbul impian kak leez ni. dan boleh share pengalaman dgn blog reader semua..hehehe.

Leez M. Saaid said...

sepul -

sorry yea...pinggan2 itu bukan utk diletak makanan. Anda silap rumah kot...:p

Leez M. Saaid said...

Lady -

mmg betul..
FM tu amatlah wajib sekali.
kalau fridge dah penuh dgn FM...maka kena beli fridge lagi...boleh? hehehe.

abiummi_khalish said...

seronoknya tengok koleksi akak..dil pun banyak fm dan paling suka poskad ...:-)
Doa dil semoga impian akak nak jejak 5 negara lain akan termakbul...yg best dan buat dil teruja,egypt tu..mai..mai..dil boleh jadi tourist guide...no problem ma...hehehe....

Leez M. Saaid said...

abi -

Insya Allah plan nak gi Egypt next year. Mungkin lepas musim haji sebab plan nak wat umrah sekali and singgah egypt jap. Doakan semoga impian saya tercapai yea.

abiummi_khalish said...

oooo..plan lepas raya haji?eloklah tu..dil pun insya allah,bln 8 balik m'sia cuti 3 bulan..sebelum raya haji balik semula ke sini..kalau akk ade kat m'sia blh jumpa.sebelum jumpa di mesir pula....insya allah,niat yang baik,Allah akan makbulkan...Amin....

momma said...

mak aii banyaknya collection!!

zarirah zabidi said...

wah..bnyaknya koleksi kak..huhuhu..pasni kena tambah almari la :P sama jgk..irah pn skrg dh kumpul fm..tp xla jalan jauh2 mcm kak..heheh..semoga kak cepat2 pi melancong lagi 5 negara tu..xsabar nk baca blog kak n tgk tmpt yg menarik.. yg pasal org ckp tu..pedulikan kak..manusia biasala xsuka tgk org senangkan..

Leez M. Saaid said...

abi -

nanti balik M'sia contactlah i kat sini...boleh kita jumpa and tukar2 pendapat tentang travelling. :)

Leez M. Saaid said...

momma -

koleksi sebagai kenang-kenangan..hehehe.

Leez M. Saaid said...

zarirah-

terima kasih. Insya Allah jika ada rezeki mmg nak ke sana. Kita merancang ajer kan.

selamat mengumpul FM...heheheh.