Ads

December 16, 2010

~~ A True Story ~~

Nowadays ramai betul manusia yang bernama lelaki bertopengkan syaitan berkeliaran di muka bumi ni. I had gone through lot of exprience facing with this kind of person. Dengan umur i skrg ni....so many things happen to me and senang cerita pernah terkena. I'm getting tired of it.

Recently, i get to know this one guy yang mengaku diri sebagai seorang yang bujang. Malas nak cerita panjang, he admit that he's still single. Siap guna email address tempat kerja. Rajin sangat menghantar sms dan call aku. As a human being yg terlalu banyak experience menghadapi dugaan mcm ni...i need to be careful with this guy. But, i layan him macam biasa.

At the same time i did an investigation about this guy. He doesn't know that i have many friends working with the same company (tulah bodoh bangang bagi email office!!). What a small world kan. Sudah kantoi...rupa-rupanya married man!!!!. So enough lah yea....married man not in my list. Kalau ko tu ada harta berbilllion2 bolehlah aku consider sikit nak layan married man (dgn nada berlagak). Alang-alang dapat gak aku kereta besar, umah besar and jalan-jalan satu dunia. Oh....indahnya dunia...what a feeling!!

To that bullshit liar guy (if you read this entry).
If you really a married man and say the true story to me....fine. I don't mind with that and dengan cara yang penuh diploma i will say " Maaf, saya tidak selesa berkawan rapat dengan suami orang". That's it!!!!

So, to married man out there. Janganlah mempersiakan masa dan hidup anda menggoda wanita-wanita teraniaya di luar sana. Fully taking care of your family sudahlah. Tak payah buang masa and duit anda sms sana sini kat wanita-wanita lain especially single lady like me. Tak baik aniaya orang and menipu sana-sini. End up...sapa yang kena maki. Pompuan juga yang kena ..... sebab dituduh merampas laki oranglah.....meruntuhkan rumahtangga orang lah. Damn you!!! I hate all this thing. Single lady like us pun ada maruah diri...ada kelas tersendiri. Kami tahu nak menilai yang mana terbaik untuk kehidupan kami. Insya Allah there will be a rite person for me one day.

Sekian.... cerita untuk hari ini.

17 comments:

Anggerik Berduri said...

thumbs up kak leez..gram rite with this kind of people yang xsdar diri..hahahaha

kasihredha said...

sabar ye Leez
setiap orang mpunyai jalan hidup berbeza2 dan diuji dengan ujian yg berbeza pula...
Take care.

ashikin said...

good job leez!
ambil hati bini pun tak pandai, ada hati nak 'ayat' orang lain!..
what a waste guy!!

xplorer said...

leez- a word of advice . Do not reveal everything in your blog and facebook . the reason why only a handful of my blog friend including yourself know my true name . What people out there could do if they know your true name , daily activity , the place that you love to hang out , your family and etc is unimaginable . pls be careful

Yan said...

Salam Leez,

huuhhh!! akak pun marah gak ni. Pasal adik akak pernah terkena cam u. Org cam ni, lembut gigi dia.. Bagi je sebijik.. Baru dia rasa..

Yanti Othman said...

leez.. semoga sentiasa tabah menghadapi ujian hidup..
all the best..

sepul said...

uwaaaaa saya dah kawen.. jadi tiadalah harapan saya utk menggoda ahkak leez lagiii uwaaaaa

abiummi_khalish said...

sabar2..kuatkan semangat menempuhi anasir-anasir yang menyesakkan otak ni...mohon pada Allah agar dilindungi ,diberkati dan semoga dipertemukan dengan kasih yang sejati dan suci..Insya allah..Tcre..:-)

Leez M. Saaid said...

qilah -

i'm so tired melayan this kind if person. At one time i pernah rasa nak lari from this country.

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

sya mcm dah penat sgt dgn lelaki2 mcm ni. Ujian demi ujian yg hadir. Ujian melayan kerenah lelaki. Letih kak.

Leez M. Saaid said...

ashikin -

thank you. actually byk perangai lelaki mcm ni kat dunia ni.Sib baik saya ni jenis fussy.

finizaini said...

leez,
i solute ngn u beb..bangga ade wanita yg ade pendirian mcm u..

Leez M. Saaid said...

xplorer -

actually its nothing related to my blog. I've been intouch with blogging industry few year back...alhamdulillah semua ok. Am refering this entry to men out there.....jgn take advantage atas kebaikan single ladies like me. Tu jer..

Anyway, thanks for the advice.

Leez M. Saaid said...

kak yan -

tu yg selalu terjadi kes cerai berai sana sini....ramai sangat lelaki gatal dalam dunia ni. Yng jadi mangsa anak, isteri dan single ladies like me.

Leez M. Saaid said...

yanti -

thanks. Yelah i kena be strong utk hadapi ujian mcm ni. Kadang2 give up, fed up, tired nak melawan anasir-anasir jahat yg menggangu hidup mcm ni. Semoga Allah menlindungi.

Leez M. Saaid said...

sepul -

huhhh....yolah tu.
Akak nak goda baby umar boleh tak? hahahahah

Leez M. Saaid said...

abi-

dah tak larat dah nak melayan kerenah anasir2 jahat ni. Mcm2 dugaan datang.....i kena strong and sabar dgn semua ni. Insya Allah...sentiasa dilindungi Allah.