Ads

December 12, 2011

Part 1 : Lunch Gathering & Bowling With Cabaran Sihat Team


Hai semua. Rasa macam dah lama sangat tak update blog. Cuti 3 hari tetapi still tak sempat nak update blog....banyak sangat urusan aku lately ni. Hari sabtu lepas aku busy baking cake and berjumpa dengan one of my blog reader di Ampang Point....first time jumpa. Thanks Eyta....akhirmya dapat gak jumpa dengan kak leez and borak-borak pasal travel. Dia nak travel ke Europe next year and minta aku kongsi2 experience kat sana. Alamak lupa nak snapping pic..hehehe.

Then hari Ahad pulak aku busy bergathering dengan my beloved adik2 yang menjadi peserta Cabaran Sihat dan tidak lupa Kevin Zahri pun ada jugak. Memang dah janji dengan Kevin nak bawak dorang pi makan-makan after dah habis event tu. Tak semua dapat hadir....maklumlah cuti sekolah banyak hal masing-masing. Kepada yang hadir...thank you so much guys!!! Muahh..muahhh.... sayang kat korang lah!!!

Plan asal nak lunch kat Shangri-La Hotel atas cadangan Kevin. Last minit cancel sebab mahal sangat weiiii....walaupun dah tolak discount. Akhirnya....di manakah arah tuju kami???. Jom tengok...tadaaaaaa...kami makan di Marmalade Restaurant yang terletak di Publika, Solaris Dutamas. Area ni yang aku selalu pergi utk berspa...huhuhu.




aku dan Juliya sampai paling awal....diikuti Shafina (kiri sekali)

wahhhh...anak siapakah itu yg didukung oleh Juliya?? Juliya, anak mu kah itiewww?? Bila kahwin? tak jemput punnnnnnnnn....tau-tau datang bawak anak...ahakssss!!!!


inilah dia tiga jejaka tampan yang menghangatkan suasana......


sementara menunggu yg lain sampai...kami berposing dulu.....sakan korang yea!!!


sepanjang kesibukan aku mengendalikan cabaran sihat....aku tiada berkesempatan nak berbual dengan Suhaida. And that day baru dapat berbual betul-betul. Just to let u know....actually she's my blog reader. And dia masuk cabaran sihat pun melalui blog aku ni. Nice knowing you dear and she's such a nice and sweet lady.....sungguh!!!!


tengoklah gelagat mereka bila tengok cake yg aku buat tu.....hehehe


ehhhh...mana Kevin ni? Tadi kata dia pun joint sekali. Tungguuuuuuuuuuuu...........


ini dia moist choc cake yg aku buat tu....aku deco simple ajer sbb x sempat.


Spaghetti Carbonara.....aku munyer (my favourite)


spaghetti Pesto....hadi munyer...dia kata tak sedap....rasa daun basil tu kot


rice and chicken


breakfast set...Kevin munyer.....so healthy food!!!


rice and salmon.....


pita bread with mutton....sedap katanya....


ni pun healthy food jugak........sandwich and salad


tadaaaaaa Kevin in the house!!!!......sebenarnya the next day tu adalah birthday Kevin....and kami celebrate in advance one day. Alahai 2 lilin ajer... jadilah kannn. Happy Birthday Kevin. Dia kata umur dia dah 33 tahun. Huhuhu.....muda lagi.


hahahah...terbaik punya tiupppp!!!!!!


baby yang tadi tu ialah anak Kevin, Rafael....bukan anak Juliya...hehehehe. Jangan marah hah Juliya....ahkak gurau ajerr!!!!!!!


all of us bergambar dengan besday boy...hehehehe


faten datang lambat....so dia baru nak menjamah makanan. Faten adalah pemenang tempat kedua Cabaran Sihat. Makin vogue you!!!!!


Maya, Faradiana and Farah....... comelnyerrrrr!!!!!!


me, Suhaida, Hani and Juliya....pun comelllllllllll!!!!


gadis-gadis pingitan.....pilih..pilih...yg mana berkenan di hati...ahaksss!!!


hehehe sukanya Juliya tu....alamakkk abang debab duk jauh lahh...korang berdua mmg sesuai ..hehehe


lagi dan lagi pic kami bersama Kevin....


Kevin yang sangat fatherly.... :)


Insya Allah....tahun depan kita sambung lagi Cabaran Sihat Kedua yea Kevin...:)


sambil makan...borak dan borak lagi.........


me and faten...pemenang tempat kedua. She's a nice lady....lemah lembut orangnya.


me and Hadi...juara Cabaran Sihat. Dia masih menganggur mencari kerja after finish studying Masters.


bergurau senda sambil main-main dengan anak Kevin yang sangat comel itiewwww!!!


Rafa yg sangat comel....nampak skit2 muka mat salleh.


akhirnya Rafa dah tertidur....masa tu Kevin tengah sibuk rakam video dengan pemenang2. Dia tertidur di pangku Shafina. Gambar di atas masa kami dah nak balik. Next kami ada acara bermain bowling pulak. Tapi Kevin tak dapat joint.

Anyway, thanks to Kevin for spending your time and having lunch with all of us. Insya Allah ada rezeki panjang umur kita jumpa lagi for next season. Habis ajer makan tu....kami pecut ke Endah Parade di Sri Petaling utk acara bowling pulak. Kali ni Epul yang arrange kan everything. So....aku sambung next entry plak yea.




p/s - lagi 2 hari aku nak jalan-jalan cari makan dan rehat-rehat kan diri. Penat dah ni......




6 comments:

Anum said...

tgk makanan, lapar sudah
nyum2

azwa ayuni said...

bestnya
even tak join cabaran sihat
tapi tetap beli buku kevin tu

Anggerik Berduri said...

kem salam kat baby apam. hahahaahaha

Leez M. Saaid said...

anum -

terliur kannnn....i pun dah start lapar..huhuhu

Leez M. Saaid said...

azwa -

next time boleh joint cabaran sihat kay....nanti contact me

Leez M. Saaid said...

aqilah -

baby apam comel giler.....rasa nak gomol2...hehe