Ads

December 7, 2011

Jom Travel !!!

Mari kita sembang-sembang. Malam tadi aku tengok movie "Ombak Rindu". Aduhaiii...tangkap leleh wei. Berderai-derai airmataku tengok citer tu (tutup muka malu..hehehe). Rasanya mcm nak tengok lagi (sgt over!). Lirik lagu "Ombak Rinduku" nyanyian Hafiz dan Adira begitu menusuk jiwaku. Mcm kena pada diri aku...sedih uwakkkkk!!!!. Balik umah lepas tengok citer tu aku terus bukak youtube cari lagu tu and now aku dengar sampai berulang-ulang kali (sgt over!!). Di antara liriknya yg mampu buat aku menangis....mcm kena pada diri sendiri....tu yang aku sedih. Teringat kekasih lama sebab inilah ayat yang aku doa setiap kali lepas solat. Tapi...memang Allah tak makbulkan doa aku.....dia bukan jodohku. :

" Tuhan tolong lembutkan hati dia. Untuk terima ku seadanya. Kerna ku tak sanggup. Kerna ku tak sanggup hidup tanpa dia di sisiku"...... (uwakkkkk cedih!!!)

Nak tau camana citer movie ni?? Korang tengok sendiri lah yea...yang sedang hangat di pawagam sekarang. Yang pastinya lakonan Maya Karin, Aaron Aziz dan Lisa Surihani sangat mantopp!! Syabas to all of you and not to forget...pengarahnya Osman Ali. Cinematografinya sangat cantik dan anda pasti akan jatuh cinta tengok scenery dalam citer tu. Ok stop pasal movie.

Jom citer pasal travel plak. Di antara trip yang aku utk tahun depan yang dah confirm setakat ini ialah :

1) Next week aku nak berkelana dengan teman office ke sebuah negara. Di mana? Kita tunggu yeaaa!!!. Aku gi Rabu malam and balik sampai Malaysia pada Ahad pagi. Tempat ni aku dah pergi....tapi sajer gatal tangan nak gi lagi. Utk relax-relax dan tenangkan minda.

2) Then, awal Januari aku gi ke negara lain pulak. This place baru first time aku nak jejak. Itinerary pun belum sempat buat lagi...sibuk maa. Balik rumah aku dah penat dan mood nak cari info mcm belum datang lagi. Tengoklah nanti this weekend aku cuba curi masa kejap.

3) Awal March ada lagi trip. Trip ini agak jauh jugak...2 minggu aku akan berada di sana. Semoga Allah makbulkan doaku untuk sampai ke sana. Trip yang aku sangat nanti-nantikan. Perjalanan ke negara ini mengambil masa 7 jam. Insya Allah, aku akan sampai ke sana. Melambai-lambai!!!

4) Awak bulan Mei got another trip. Pertama kali aku akan menjejaki negara ini. Perjalanan mengambil masa 6 jam. Flight ticket dah beli beberapa bulan yang lepas. Agak ramai yang akan joint trip ini. Seminggu aku akan berada di sini. Semoga semuanya sukses nanti Insya Allah.

Tahun depan projek aku agak banyak jugak. Udah....jangan bertembung plak dengan planning aku ni. Doa-doakan semoga apa yang aku rancangkan akan menjadi kenyataan.


p/s - Biar aku sayang dia kerana dirinya sendiri dan bukan kerana duitnya.

15 comments:

Jom Travel said...

sedap2 je jln2 sambil mkn ni..

Anum said...

best kan jalan2

Anggerik Berduri said...

trip no 2 jangan lupa singgah di tanah tinggi yang jual mcm² buah buahan sbb all the fruits segar² & manis². :)

kemang~ said...

ui kak... byk nye trip..nk tumpang dlm beg troli, aha :)

Bulat said...

kak leez!! Sangat jeles bace N3 ni... lucky la u! banyak masa +$$$ nak jalan! jgn lupe share...bole cedok tips jalan from u lagi!

Yan said...

amboiii bersusunnya list. akak baru berrangan nak ajak Leez ke Kashmir..Bulan May. tapi u dah ada plan..

kasihredha said...

nakkk ikuttttttt....uwaaaa

Leez M. Saaid said...

Jom Travel -

eehhhh...tajuk entry ni sama dgn nama blog kamu..hehehe

Leez M. Saaid said...

Anum -

yea best.....pastu makan2...hehehe

Leez M. Saaid said...

aqilah -

hahahha....sudah semestinyaaaaa.
akak kalau tempat sejuk2 mmg feveret ku..hehehe

Leez M. Saaid said...

kemang -

boleh ajer!!....badan tu kasi lipat2 skit...nanti senang nak selit celah poket beg...ahakssss

Leez M. Saaid said...

Bulat -

this year i kurang berjalan ke oversea..,sbb nak kumpul duit for next year. Akak bukan byk duit pun...cuma berdeket2...lama2 jadi bukit..heheheh

Leez M. Saaid said...

kak yan-

next year sy dah penuh. Apa kata kita gi tahun 2013 ajer....memang plan sy nak ke sana time tu.

Leez M. Saaid said...

kak hanim -


jommmmmmmm..uwaaaaaaaa

Magic Chic (Nursham) said...

selalu ketawa sorang2 ngadap laptop bace entry akak...cuma saya ni pemalas nak komen...sorry kak...blog akak sgt best, kelakar bersemangat and informative...dlm diri kita ni mmg terdetik perasaan ala diva kan kak...sbb tu kita wat blog!hehe