Ads

October 19, 2010

Trip to JB-Singapore : Wedding @ Singapore


Pada pagi Ahad tarikh 10 Oct 2010, aku dan mamaku bertolak dari JB ke Singapore menggunakan Highway 2nd Link untuk menghadiri perkahwinan cousinku Idris. Mana GPS bawa aku pergi...aku ikut ajer. Lokasi perkahwinan di Dewan Singgahsana, Gelang Serai. Jauh jugak melalui 2nd Link ni. About sejam jugak nak sampai. Alhamdulillah perjalanan lancar dan selamat sampai ke destinasi.

Apabila kami sampai, majlis akad nikad baru sajer selesai. Akad nikah juga dilakukan di tempat yang sama. Dekorasi cantik dan grand. Alhamdulillah dewan ada aircond...idok ler berpeluh nanti. Selesa sikit. Makanan yg disediakan sangat sedap...nasi beriani. Lauk-lauknya pun sedap belaka. Ada ayam berempah, udang masak rempah, ikan sweet sour, kambing , acar timun dan dalca. Kenyang gilerrrrrr!!!!. Aku memang suka beriani singapore...sangat meletop!!.









Tahniah to Idris dan Linda....baru selesai akad nikah.



hantaran dari pihak lelaki ke pengantin pompuan...



ni plak.... dari pihak pompuan kepada pengantin lelaki


kek perkahwinan yg simple and nice


meja beradap simple aje


ada pelbagai jenis lauk...memang sedap


jemput makan....




Di waktu majlis perkahwinan begini aku berpeluang berjumpa dengan cousin ku yang lain yang juga stay kat Singapore. Jarang kami dapat berjumpa melainkan kami berkunjung ke sana atau mereka turun ke KL. Adik-adik ku yang lain memang stay kat rumah cousin ku di sana. Aku dan mama ajer yang balik hari.

Mamaku juga berpeluang berjumpa dengan sedara mara dia yang juga sudah lama tak berjumpa. Mama ku memang dilahirkan di Singapore dan ketika umurnya 7 tahun barulah dia berhijrah ke KL. So, sedara dia memang melambak-lambak di sini.


pelamin nan indah









pantang nampak camera...


ni cousinku semua di KL .....hampir semua turun utk wedding ni




bagi si kecik ni jadi pengantin jap..hehehe


4 orang anak buah aku yg sangat comel dan sangat aku sayang...muahhh

abang dan adik....


ni pun dah mcm abang dan adik....


dua orang sepupu yg sebaya,.....Rayyan dan Zarieff


sebijik muka bapak..huhuhu








adakah muka kami serupa????

alahhhh...cayang rayyan...






mamaku bersama sanak-saudaranya di Singapore


pengantin menunggu di luar untuk bersanding



semasa perarakan masuk ke dewan...didahului dengan tarian kuda kepang

seri pengantin baru....

tahniah to both of you...



next entry - makan-makan lagi dan shoppping di Singapore





6 comments:

AnggerikDiTangkaiMawar said...

kak syarliz, lalu 2nd link mmg agak jauh tp kurang jam..klau lalu tambak, dkat je nk ke geylang tp jam yang amat...huhuhuhu pgi arab street x mkn murtabak power?hua hua hua

Yan said...

kita masalah Leez.sedara mara mmg ramai kat Spore. Nasib baik akak tak jd kawin org spore..heee..

kasihredha said...

meriahnya..:)

Syarliz M. Saaid said...

Aqilah -

Betul tu.....memang tak jem kalau lalau 2nd Link.
Tak sempatlah nak gi arab street...akak memang suka murtabak singapore...

Syarliz M. Saaid said...

Kak Yan -

yelah kak. Kebetulan kita ni memang ramai sedar kat singapura. Heheheh

Syarliz M. Saaid said...

Kak hanim -

saya ni ramai sedara mara dan memang meriah bila berjumpa.