Ads

October 4, 2010

Tetamu Lagi !!!



Minggu lepas aku mendapat kunjungan daripada teman-teman lagi. Dua orang teman yang jauh di JB dan yang lain di KL. Terima kasih MaksuHakim dan Johan yang dari jauh di JB sudi berhari raya bersama Kak Leez dan juga teman-teman lain seperti Song, Burn, Qis dan Addy. Walaupun kan ada orang tu dah dua kali datang beraya...hehehe. Datanglah banyak kali pun...akak tak kisah. Kita kan raya sebulan.

Persiapan juadah makanan mana yang sempat ajer kali ni. Mamaku masakkan kuah lodeh yang dimakan dengan nasi impit bersama dengan sambal sotong dan rendang ayam. Aku sempat membelikan satay dan lemang. Harap semuanya kenyang pada malam tu. Lama gak kami lepaks kan. Burn n Qis baru balik dari Melaka sempat bawakan untuk kami buah durian. Kenduri durian kami!!!. Aku tak sempat plak nak snapping. Pastu lepaks lagi sambil minum air kopi dan makan kueh raya. Seronok sangat sesekali jumpa kawan sambil borak-borak. Nanti kita lepaks lagi yea. Sayang uols...muahh!!!


juadah kami pada malam itu


sedang tekun menikmati hidangan....Song paling banyak makan..oppsss!!!!

lepas makan.....minum kopi dan borak-borak lagi. Besh..besh!!!!




Setiap minggu sepanjang bulan Syawal ni, aku tersangatlah busy dengan pelbagai aktiviti. Boleh dikatakan setiap minggu ada ajer orang yang datang ke rumahku. Alhamdulillah rezeki namanya. Sampaikan aku tak sempat nak berjalan raya ke rumah sepupuku2 yang lain. Maaf yea...korang jangan marah plaks. Tahun depan plak aku beraya ke rumah korang yea.

Minggu ni opis aku buat raya open house plak. Jemput dtg yea di Bangi. Aku dok pening nak pakai baju raya yang mana...huhuhu. Weekend minggu depan plak cousin aku nak kawin...pun aku pening nak pakai baju yg mana. Uikkkssss!!!

12 comments:

mEiZ SHA said...

uishh bestnyer..:)
sedap lak tu

@xiM said...

wahhhhhhh..meriah!!!

kalau ada kat KL mesti nak menyinggah jugak..heheee

Yan said...

Salam Leez,

walau penat, walau sibuk, bila ada guests ni kita rasa happy kan...

INSYALLAH one day teringin gak nak p umah Leez ni..

sepul said...

wahhhhh...meriah!!!!

kalau ada masa mesti nak menyinggah jugak..heheee

che'Burn@che'Qis said...

sepul mengong..tiru axim cakap!heheheh

kak:tak malukan org tu dtg byk kali..melantak plak tu..hahah

kasihredha said...

best menu kat atas meja tu Leez...sedapsss

Orang datang..bererti orang sayang..dan biasa murah rezeki juga.

Syarliz M. Saaid said...

Meiz -

heheh...belum rasa pun tau sedap ke??? :)

Syarliz M. Saaid said...

axim -

tulah....nanti next time kalau axim turun KL lagi...akak wat makan2 yea...:)

Syarliz M. Saaid said...

Kak Yan,

Yea...kak. Bila da tetamu tu namanya rezeki utk tuan rumah.
Ok next time saya wat makan2 lagi...akak kena datang tau.

Syarliz M. Saaid said...

sepul -

meniru apa yg axim tulis...cehhh!!

Syarliz M. Saaid said...

burn/qis -

hahaha...memang mengongkan mamat tu.
ye ke dtg byk kali...akak pun tak pasan...opsss.

Syarliz M. Saaid said...

kak hanim -

thanks kak..
next time saya nak ajak mai umah saya plak yea.
tunggu saya balik frm vacation.