Ads

July 30, 2010

Asian Bloggers & Social Media Conference @ Berjaya Time Square Hotel





Semalam aku mendapat invitation untuk menghadiri Asian Bloggers And Social Media Conference di Berjaya Time Square Hotel. My company selaku media partner untuk conference ini. ManggaAd juga selaku blog advertising partner. So, aku memang wajib hadir ke conference ini. Sepatutnya ia dihadiri untuk 2 hari tetapi aku hanya sempat hadir satu hari sahaja. Itupun tak dapat nak fully concentrate coz banyak in coming call from office and client lah. Ayooo....banyak urgent matter plak kat opis hari tu.

Aku sempat mendengar presentation from few speakers. Keynote address by Yg Bhg. Tun Dr. Mahathir. Beliau juga melontarkan ucapan tentang kebebasan kita ber blogging dan had-had nya. Hmmm....pandai pulak dia berkata tentang kebebasan tetapi masa jadi PM dulu pandai pulak dia control media...ini tak boleh...itu tak boleh. Gitewww lah. Tak paham aku orang politik ini.


as delegate...

posing giteww... bukti!!!!



my company as media and blog advertising partner for this conference



wajib ambil gambar....

manhattan ballroom

Tun baru sampai...tadi ternampak kat lift...



speech by Tun Mahathir




Blogger terkenal Beautifulnara.com adalah satu seorang speaker pada hari tu. Cayalah mamat ni. Eventhough dia present in broken English but still entertaining and kelakarlah. I like the way he presents it. Selamba, lawak dan informative. Tergelak pun ada. Aku tak ngantuk pun. Kandungan speech dia menunjukkan how much money he earn thru blogging, tips and etc.

Tipsnya bagaimana kita create nama blog sebagai brand name...yang senang orang ingat, senang orang sebut dan punyai nama yang indah. Aku bangga seorang anak melayu yang dulunya takda siapa pun kenal dia and now he's one of the speaker di dalam conference yang dihadiri oleh delegasi asing serantau Asian country. Cayalahhhh beb!!!



antara kandungan presentation Beautifulnara.com

kata beliau...melalui blogging kita boleh menjana wang...tapi bukan untuk jadi kaya. Hanya blog yang berkualiti sahaja anda boleh buat duit. Aku setuju!!!!!!




break for lunch...sangat mengancam makanannya dan sedap. Aku duduk semeja dengan ManggaAd team and ManggaAd blogger jemputan




Apalagi wahai blogger sekalian...sudahkah anda mendaftar dengan ManggaAd. Senang ajer....jika blog anda adalah high traffic, maka banyaklah duit masyukkk. Yang penting anda kena rajin update blog!!!!



3 comments:

Yan said...

Nenuka dulu masa wat blog just nak wat cam diary.tp kalau leh wat duit, apa salahnya kan?

Leez said...

Yan -

Sambil kita berblogging apa salahnya buat duit sekali. Bukannya susah pun....yg penting kena rajin update blog.

azwa ayuni said...

kak..
am soooo adore with ur blog
tetba rajin nak hapdate blog
bley la mtk advice nanti