Ads

August 26, 2009

Permulaan Puasa .....

Permulaan puasa yang sangat bermakna buatku pada tahun ini.


1. Alhamdulillah sihat tubuh badan. Tak demam, tak batuk or sakit tekak. Macam tahun lepas, sepanjang sebulan puasa i batuk. Nak raya pun batuk gak. Masa tu memang tension banyak betul dugaan.

2. Dapat menunaikan ibadah puasa dan ibadah-ibadah yang lain dengan hati yang tenang. Dapat buat solat terawih, solat sunat dan mengaji. Alhamdulillah bersyukur pada Allah dengan ketenangan ini. Semoga ibadahku ini diterima oleh Allah.

3. Murah rezeki di bulan Ramadhan. Alhamdulillah dengan sambutan jualan Crocs, kueh raya dan moist choc cake. Tempahan masih dibuka. Thanks to my readers for your support.

4. Dapat jumpa kawan-kawan lama yang dah lama terpisah. Tak lah terpisah pun sebenarnya....cuma dah jarang jumpa. Plan nak berbuka puasa bersama-sama. Insya Allah.

5. Dapat kawan-kawan baru yang baru dikenali melalui alam maya blog. Kepada kawan-kawan baru tu.....dah tentu korang tahu siapa korang kan. Tak payah sebut namalah. Sendiri taulah nama masing-masing...huhuhu. Best sejak kenal korang. My life tambah ceria dan happy. Yang pasti....kak leez paling seniorr antara korang...hohohoho. Tak kisahlah....senior pun seniorlah...janji kita boleh jadi geng kan. Huhuhuhu!!!! Jangan lupa plan buka puasa kita...lepak sampai lebam!!!

6. Masa 1st day puasa ada orang ajak kahwin. Muahahaha. Serious talk ni. But, am not ready yet babe!!! Banyak masalah nanti. Biarlah jodoh pertemuan tu ditentukan olehNya. If Allah kata dah sampai waktunya...maka sampailah jodoh itu. Dengan siapa?? I pun tak tahu.


p/s - Alhamdulillah dengan rezeki Allah. Syukur sangat-sangat.

4 comments:

singAsong said...

Tahniah kak leez.......huhuhuhu.........jangan lupa jemput ye...

Xylene said...

Selamat berpuasa..
Moga bisnes bertambah maju..dan dimurahkan lagi rezeki. Hope next year lagi byk ek???
P/s: Ramai yg puji cookies you sedap =)

For your last note.. Lyn doa moga sis dpt jodoh yg baik-baik.

Leez said...

Song - Apa plak tahniah ni song? belum lagi lah. :P


Xylene - Thanks bekerjasama dengan i dalam businees ni. Keep in touch selalu yekk.
Thanks mendoakan jodoh yg baik utk i. Susahlah nak jumpa lelaki baik skrg ni..huhuhu.

Lily.Lulu said...

alhamdulillah untuk akak
lily pulak sakit2 sejak hari kedua dan seterusnya
still x sihat2 lagi ni
tapi dah makin berkurangan

happy sbb dpt kenal ngan akak
thanks for the great friendship
ure a great sista
:)

akak .. siyes ada org ajak kahwin ?? kalau dah jodoh ape salahnya :)