Ads

August 19, 2009

Lepak Lagi @ NLA Melati



Lepak lagi kat Nasi Lemak Antarabangsa Lemak (NLA)!!

Bukan nak makan sangat pun...saja lepak-lepak. Kali ini ditemani oleh temanku, Pak Azuan yang baru saja beberapa hari pulang ke tanahair. Oppsss...tak payah panggil Pak lagi dah. Selama 3 tahun merantau mencari rezeki di bumi Jakarta. Sekarang sudah pulang terus ke Malaysia dan tidak kembali lagi ke Jakarta. Kontak 3 tahun di sana sudah tamat. Pada malam tersebut, kami ditemani oleh Yat, my cousin.

Dia ni tak pernah pergi NLA, so memandangkan kat Taman Melati lagi happening...situlah tempat lepak kami. Tak makan nasi lemak pun...saja minum-minum dan makan light food aje. Kami borak-borak....pasal kerja...pasal Jakarta...macam-macamlah. Kami kenal masa zaman belajar di UiTM lagi...pastu sekarang ini kami bekerja di company yang sama tetapi di berlainan cawangan. Kalau i pergi ke Jakarta bercuti, memang stay kat rumah Pak Azuan ni. So, lepas ni dah tak da tempat penginapan free....huhuhuhu...terpaksa duk hotel ler jawabnya.


Azuan, Yat and me
Amboi yat....borak dengan sapa tu?
malam-malam makan ABC.....boleh?
cucur udang aje...cukuplah tu
roti bakar...patutnya dua....

3 comments:

sepul said...

2 kali saya makan kat sini tapi kat NLA kota damansara. mee kari dia agak mengancam jiwa dan raga ku ini

Lily.Lulu said...

suka betul akak makan kat NLA ni yer ...

Leez said...

Sepul - kak leez tak pernah lak rasa mee kari dia...sedap ya??? kena mencuba ni. Skrg ni dah byk menu tau!!!


Lily - Suka NLA Melati jerr...sebab tempat tu happening. Satu lagi....sebab my cousin kerja situ...hehehe!!!