Ads

August 16, 2009

Makan-makan @ Satay Station




Comel tak Eeha?
Itulah dia anak sedara Lily yang sangat comel dan sungguh pandai berposing. Tak payah suruh, she knows what to do.

Last Friday night kami seramai 6 orang menikmati makan-makan santai di Satay Station, Kampung Pandan. Dekat aje dengan my house. Di samping itu hendak meraikan birthday Lily yang sebenarnya telah pun berlalu beberapa minggu yang lepas. That week aje yang free. Sempat juga i membuat moist choc cake untuk Lily. Tak pandai nak decorate...simple decoration aje....yang cepat, senang dan ringkas.

All of them tidak pernah lagi makan di sini. So, di samping tu saja-saja nak promote kat depa tempat ni. Yes, they feel so impressed with the place. Bak kata Maksu, macam makan kenduri kat rumah plak yea. Yelah duk bersila sambil makan depan tv...takke macam kat rumah. Cuma belum berbaring aje depan tv tu. Tapi kalau ada ruang luas skit....sure dorang tu dah berbaring depan tv punya. Betul tak Song???

Makanan di sini pun sedap dan amat menyelerakan. Hanya ada satay dan mee rebus. Satay tu memang sedap berempah. Mee rebus pun sedap. Air special di sini ialah air epal asam boi...terangkat wa cakap lu!!!. Ada orang tu kan kononnya nak share makan berdua takut tak habislah konon mee rebus tu. Akhirnya tersipu-sipu minta satu lagi mee rebus. Hehehe...siapakah ituuuuuu?? Siapa yang terasa diri dia disebutkan di sini...sila mengakuuu!!!! Hehehe...


Maksudotcom and Song
Eaha, Lily and Nurman

Inilah dia kek yang ku buat untuk Lily...... simple aje

eppy befday to lily....kami nyanyi dengan mengeluarkan suara yg begitu romantik sekali

maksu tengah tunjuk skill....... fuhh...memang ada gaya lah Maksu...


Depa ni semua merupakan blogger-blogger yang aktif. Kamera masing-masing memang gempak-gempak belaka. I aje masih pakai compact digital camera....uwaaaakk!!!. Kamera tak habis click sana sini. Masing-masing tunjuk skill yang sangat superb. Gambar pun cantik-cantik belaka. Memang ada plan nak beli satu DSLR camera....Insya Allah.

Puas bergambar dan berposing...makan pulak. Sambil makan... borak-borak lagi dan tengok tv. Memang enjoylah kami malam tu. Insya Allah sessi perjumpaan kita akan datang sessi berbuka puasa plak yea.



satay 70 sen
mee rebus RM6.00
air epal asam boi... RM2
Nurman and Lily.....
nampak tak??? dua orang satu mangkuk...sorang pegang sudu...sorang pegang garfu...dah tau sapa???

MaksuHakim, PaksuSong and me

Nurman, Eaha, me and Lily

Eaha yang comel dan pemalu

cantik sepit Puan Moly kita yea....heheheh.....Song plak perut dah ketat...hahaha.....Nurman muka orang kenyang...huhuhu..

......thank you to all of you...muahhhhhh


p/s - Sangat busy last weekend...penatnyaaaaaaaa..

6 comments:

[siti] said...

kat mana kedai ni ya?

Lily.Lulu said...

akak .. tq so much for that nite !!! ingatkan takat makan2 lepak aje, rupe2nya ada surpriseeee ...

yess .. very the romantik2 nyanyi gitu. nak nyanyi kuat2, pakcik2 kat meja sebelah tu tengok aje. hahaha !!!

mmg makanan sume sedap dan marvelous !! rasa cam nak makan mee rebus je lagi. ngap ngap !!

kek sangat sedappppppppp !! habis dah makan dengan family.

again, tq so much akak !!
muahxxxxxxxx !!
:*

Leez said...

Siti - Kat Jalan Kg Pandan...on the way to Tmn Nirwana...tepi jalan besar...dekat dengan kedai makan Asam Pedas Melaka.


Lily - Nak buat surprise tu dah bgtau dgn Maksu suruh simpan rahsia...heheheh.
Yelah...pakcik2 sebelah tu sibuk aje pandang2...tanya2...kita pun tak selesakan. Sib baik dapat tukar ke meja lain...hehehe.
Nanti bila2 kita lepak2 lagi yea kat Satay Station. Makanan memang sedappppppppp!!!!!

@xiM said...

alamak..tengok entry ni terus rindu nak makan satay..lama dah tak makan satay rasanya..huhu

hepi belated besday lily!!nanti besday saya nak jugak moist choc cake boleh??hehe

singAsong said...

Kak Leez...terima kasih ye..ada juga muka saya ini dalam blog akak kan...anyway, bagi emel...senang projek kita nak berjalan...

Xie Xie Ni...sebab belanja kitorang merasai tempat yang best, mee rebus (bukan mee bandung) yang best, epal asam boi yang best....tempat yang best...nasib baik tak tertidur je kan....

nanti kalau sempat, buka puasa sekali ye...(OIiii...kau puasa ke?)...hahahaha

Leez said...

Axim - jomlah joint kita orang. Nanti kak leez leh buatkan most choc cake lagi atas permintaan Axim... :)


Song - Kalau depan tv tu luas....dah agak pasti Song terbaring depan tv sambil tgk "Nur Kasih"...huhuhuh.