Ads

January 13, 2012

Day 3 - Weekend Getaway @ Saujana Janda Baik, Pahang



Hari Ketiga kami di Saujana Janda Baik. Pagi ni aku bangun lambat skit...hehehe. Nyenyak betul tidur di sini...sejukkkk. Pagi tu aktiviti kami selepas sarapan ialah mengutip durian wehuuuuu. Sekali lagi aku bgtau di sini...durian-durian yang kami makan di sini adalah PERCUMA. Aku dah terangkan dalam entry sebelum ni..tetapi masih ada yang tanya pasal durian ni free atau berbayar. Haishhhhhhh.

My bro Izuan and Idham duk mengerjakan buah durian tu. Kopek semua durian dan masukkan ke dalam bekas. Sebabnya tengahari tu kami dah nak check out. Kejap ajerkan...rasa tak puas. Itupun kami stay 2 malam...kalau satu malam? Hmmmm...memang tak cukup uolsssss. Aku suggest korang duk sini 2 malam.


 pagi tu dengan berbaju tidur belum mandi....aku dah merayau naik atas pokok. What??? naik atas pokok? Yea....aku naik atas rumah pokok sebab nak snap gambar. Kat sini ada rumah pokok tau. Leh lepak-lepak.

 pandangan sungai dari atas rumah pokok.....



 segar mata memandang pabila melihat air yg mengalir ini....deruan air mengalir sungguh mendamaikan

 sakan mereka berdua mengopek durian. Ada lebih kurang 10 biji kami jumpa durian yg gugur pagi tu....wehuuuuuu.



 sebahagian isi durian yang telah berjaya dikeluarkan...aummmmmm!!!!

 habis durian ni kami kerjakan....muahahahaha

 ketika orang lain sakan mengerjakan durian....2 orang budak ini sibuk nak mandi. Bila dah masuk dalam sungai...terus senyap.

 check out time ialah 12 tengahari. Kalau lambat kena charges RM200 hokay. So, by 11.30 am kami dah standby berkemas untuk pulang ke ibukota.

tadaaa.....barulah gambar aku ada.....sebelum ni duk amik pic orang lain jerkkk

Byeeeee....kami semua nak pulang. We really had fun and enjoy with this trip. Highly recommended.


Yeahhhhhaaaaaa......sukanya mereka-mereka itiewwww. Kalau sesiapa yang dah jatuh cinta dengan tempat ini...bolehlah singgah ke link ini. Segala urusan booking boleh ke link itu yea. So, jangan lah pulak ada yang tanya aku banyak kali. Hehehe....

Byee semua....aku dah nak berangkat ke satu tempat ini untuk sessi lempas otak. Ashooooo......


6 comments:

Eila said...

leez...sangat cantik ini tempat worrr...akan ke sini satu hari nanti

sepul said...

Fuuuu durian free. Best gilak.
Homai...tempting nya nak pi sini. Apakata kita....
Ok perasan ada kereta baru disitu. Adik kak leez punya kot. Smart guys get it.
Adoi syoknyaaaaaa kawasan ni. dengan ayaq sungai jernih. Hurmmmmmm nak pi lah.

Miss. Tina said...

Mak aii banyak durian....favorite tu...mmg nyaman dan tenteram tempat nih.

Leez M. Saaid said...

Eila -

yeap..memang cantik!!
highly recommended.

Leez M. Saaid said...

sepul -

yeaa durian di sini adaah free. So, gi pada musim durian adalah berbaloi-baloi.

Haah...kereta baru adik kak leez tu...masa ni baru jer sampai sehari.
Keta ahkak ajer yg masih buruk uhukkk...uhukkk....

dgr citer rate tempat ni dah naik tahun ni....

Leez M. Saaid said...

Tina-

Mmg byk durian di sini dan kebetulan musim buah....rezeki tu.