Ads

November 30, 2010

Mount Bromo Dalam Mimpi !! ~~



My Next Trip.
Inilah kawasan pelancongan yang akan aku jejak nanti. Mesti ramai yang tidak berapa tahu tentang keistimewaan dan kewujudan tempat ini. Ia terletak di kawasan Malang, Indonesia. Kalau naik flight from KL, akan landing di Surabaya Airport. Then, drive ke tempat ini mengambil masa 3-4 jam macam tu. Sebuah kawasan pergunungan gunung berapi yg masih aktif.

Aku memang nak sangat ke tempat ini. Mengikut kata teman-teman yg pernah ke sini...tempat ini sangat cantik hokay!! Ia terletak di kawasan tanah tinggi dengan kesejukan yang weehaaaaaaa sejukkkk sampai 5 degree celcius. Kena pakai fully covered with warm jacket, mafla dan glove. Macam kat Swiss plak kan. :)

Tetapi...adakah perancangan aku ini akan menjadi kenyataan ????
Sebabnya.....gunung ini di katakan telah ........................


>>


>>


>>


>>


>>


>>


>>


>>


>>


>>




MELETUSSSSS !!!!


SERTA MENGELUARKAN DEBU PANAS.
ADOYAI...PUNAH SEGALA HARAPAN KU.
JIKA NANTI SUDAH BERHENTI MELETUS PUN....
ADAKAH IA SELAMAT UTK DILAWATI???
:((





7 comments:

kasihredha said...

Akak pernah gi thn 2007..sgguh cantik macam berada dikayangan(ye ke?)..sungguh sejuk..sungguh panas disiang hari...tapi sungguh sedih sb simpan pics hilang..huhu..sungguh sedih unk dikenang.

fatt said...

leez,
my fren pegi 1 week before meletus ni..so lucky sbb dorg dpt naik bromo..and the photos..sgt superb, ada awan gantung, sgt cantik..i think next year shud be fine..wallahualam

Yan said...

Salam Leez.

betul lah tu.. My Indonesian fren sedih pasal dia selalu bwk tourists ke sini.. Now, income dia bit terjejas.

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

amboih kak...banyak betul sungguh nya yea...hehe
saya pun sungguhhhhh sedih ni...uwaaaaa..mintak2 lah cepat berhenti meletus.

Leez M. Saaid said...

fatt -

i'm going there end of jan next year. Minta2lah recover by the time i nak gi...
mmg cantik this place.

Leez M. Saaid said...

kak yan -

sian dorang kan...
income bergantung pada tempat tourist..
bila kena bencana alam mcm ni....habis semua.

Aliana Isma said...

sampai sini lepas meletus.. dgn asap masih keluar lagi tapi redah jugak... hehhe... mmg cantik...