Ads

November 3, 2010

Journey to Melbourne : Fridge Magnet & Souvenir Item @ Melbourne

Cerita tentang Melbourne Trip sudah tamat. Tapi kali ni aku nak berkongsi dengan pembaca semua barangan yang aku sempat grab kat sana. Bukan niat nak menunjuk tapi saje nak berkongsi cerita apa yg ada di Melbourne. So, bolehlah jadi rujukan kepada sesapa nak melancong ke sana. Lain ler kalau aku shopping barangan branded mcm LV, Coach, Gucci....waduhhh tidak kemampuan nak shopping benda ni semua kat sana. Mahal banget!!!

Barangan yg selalu aku beli tiap kali gi melancong...biasa ler Fridge Magnet tetap wajib. Aku jadi giler kejap tengok FM sebab tiap kali nampak yg cantik dan unik...aku mesti beli. Fridge umah aku dah penuh giler.....kiri kanan dan depan. T-shirt, piring hiasan, keychain, replika kaca..pun memang wajib aku beli. Lain-lain barang yg aku beli tu semuanya nak bagi kawan-kawan as souvenir gift. Jom tengok ~



dua FM ni yg paling aku suka....

yang ni pun aku suka...yg penting ada tulisan Melbourne

dan lagi.....


Yang paling unik FM belah kiri coz ada tulis semua bandar utama di Aussie.


sempat grab yang ada tulisan Sydney...walaupun tak sempat singgah.


pergi Puffing Billy.....tamak nak jugak beli 2 FM...


pergi Churchill Island.....ni ajer FM yg cantik.


pergi Tulip Farm....pun tamak nak beli jugak 2 FM..huhuhu


kat Great Ocean Road...beli satu ajer sebab FMnya tersangatlah mahal.


ni xtra FM yg ada....ada yg sudah dijual...panas mcm goreng pisang panas


ni pun xtra FM yg aku beli....


piring hiasan tak banyak choice. Ni aje yg paling cantik aku tgk...tu pun kecik sikit.


replika kaola dan penguin sebagai kenangan....


replika kaca pun wajib aku beli.....


short glass pun wajib juga aku beli....


keychain pun wajib..... beli 2 cukuplah.

apahal lah pic perfume ni senget. Aku beli 2 botol ajer...so menyesal tau.


Nougat yg wajib di beli di Aussie...ada cop halal majlis agama Islam Aussie.


beg serbaguna Melbourne sebagai kenangan...semuanya aku bagi friends as gift.


untuk my brothers, sis in-laws, nephews...memang aku belikan t-shirt Aussie.


I luv Melbourne


t-shirt ni untuk sis in-law


baju baby Pumpkin Patch yg dikirim utk anak buah.....ada lagi...ni ajer yg sempat snap


baju baby Pumpkin Patch yg dikirim oleh temanku




kanggaroo and kaola utk anak buahku...so comel


souvenir utk kawan2..

tissue box cover utk diri sendiri...huhuhu

keychain lagi....

untuk kawan2 opis...

apron utk mamaku


aku borong banyak pensil set ni....sesuai utk budak2 sekolah.




Tadaaaaaaaaaa...tamat sudah!!!!!!

10 comments:

che'Burn@che'Qis said...

fuyoooo..byk betul akak borong sorveniers dari sana ye!!!baju dier pon cantik2!!likesss..

fatt said...

banyaknye borong leez!!!
sume nak jual ke FM tu? tshirt putih i <3 melbourne tu aku beli jgk utk diri sendiri..tp kat qvm murah2 kan souvenir :)

@xiM said...

ish..banyaknya belanja tu kak leez..

Syarliz M. Saaid said...

Qis -

banyak ke tu? Rasa mcm sikit jerk..
Alaaa semuanya tu brg2 souvenir ajer.

Syarliz M. Saaid said...

fatt -

yea fatt....i beli semuanya tu kat QV Market jerkkk. Beli borong.
FM yg lebih2 tu semuanya i buat jual dan bagi kat kawan2.

Syarliz M. Saaid said...

axim -

taklah mahal sgt pun...boleh lah nak bagi souvenir skit2 kat kawan2.
Kalau hang tgk apa yg akak beli masa kat Europe...lagi banyaks!!!

kasihredha said...

belum sempat nak baca semua n3 leez kat melben...will complete insyaallah.
Bestnya...
Leez akak ada jumpa Mr Mahmood kat sana.

Syarliz M. Saaid said...

Kak Hanim -

Selamat pulang ke tanahair kak.
Mr. Mahmood mana ni kak? Lupa plak.
Dia tu yg driver ke?

Mrs.Sheikh said...

akak suka makan nougat tu yee?
ermm..:) ada yg soft ada yg keras kann..

ad|nda said...

banyaknyerr.. kat mane u borong ni.. Victoria market ke...