Ads

November 3, 2010

New FM Collections and Souvenir Gifts


Salam semua.

Baru-baru ni kan aku ada berjalan ke Singapore untuk menghadiri majlis perkahwinan cousinku. Kan aku ada singgah ke Mustafar Center. Tau tak apa yg aku cari di sana?? Huhuhu. FM dan souvenirs !!!! Tak cukup-cukup lagi? Bukankah FM Singapore dah melambak dalam collection aku?? Gitulahhhh perangai aku ni. Jadi giler dengan souvenir collections. Itu lah saja barang kenangan aku selama berada di luar negara. I don't mind berhabis duit untuk barangan souvenirs tersebut.

Aku juga penyimpan koleksi piring hiasan overseas. Tapi yang Singapore punya aku belum beli lagi. So, masa tu aku sempat grab piring hiasan, short glass dan replika Singapore. Jom kita tengok.



Singapore FM... tambah lagi!!

dan lagi....berapa banyak dah!!!!


short glass (dulu ada tapi terjatuh dan pecah..uwaaaa) dan replika Singapore


piring hiasan Singapore.... cantiks!!!
----------------------------------------------------------------------


Pada hari aku nak berangkat ke Melbourne, i received a call from my dear yg jauh nun di London. He said kejap lagi kawan dia akan datang rumah aku untuk hantar barangan kiriman from London untuk aku. Opssss!!! dah sampai rupanya. My dear ada kirim 2 kotak perfumes and coklat for me melalui his friend. His friend pi London for 2 months coz ada kerja di sana and singgah rumah my dear for a week. Actually ada lagi fridge magnet yg banyak untuk aku. Tapi dia kesian tengok beg kawan dia yg dah penuh banget. FM tu semua from Europe masa my dear gi jalan2 few months ago. Bestttttttt!!!!!!

Tapi frust juga FM tu tak dapat untuk dikirimkan. Faham ajerkan FM tu berat dan tak nak lah menyusahkan kawan dia. Its okay dear.... i'm coming there soon.


miniature collection.....dia memang suka belikan yg miniature mcm ni utk aku


parfums


coklat yg aku suka banget!!!! dia pun suka....


heheheh......aku tersenyum sampai ke telinga. I MISS U TOO DEAR!!!!



--------------------------------------------------------------------------




Ramai yang tahu aku adalah pengumpul tegar Fridge Magnet..huhuhu. Bulan puasa yang lepas....ada seorang silent reader blog ini memberi souvenirs from India dan Korea untuk aku. Sukanya!!! Thanks a lot to Zakiyah. Kak Leez suka dan seronok sangat dapat FM and souvenirs tu!!! Nanti bila-bila kita jumpa lagi yeak...i have something for you from Melbourne.

Selain daripada tu dapat FM from Kak Zila my officemate yg baru balik from Korea...thanks kak!!!. Juga HRC short glass Bali dari Maksu. Thanks Maksu!!!. Adik aku pun baru balik from Korea...pun ada FM untuk aku tapi belum sampai ke tangan aku lagi. Dia kata asik lupa nak bawak ke rumah aku. Huhuhu. To Azuan, bila nak bagi aku FM Cambodia tu??? Huhuhu.



India Taj Mahal FM... i like it!! ~Thanks Zakiyah ~


Replika Taj Mahal India. I like it too!! ~ Thanks Zakiyah~


Souvenir Nail Klipper from Korea. ~ Thanks Zakiyah ~


Korea FM pemberian Kak Zila opismate aku. ~ Thanks Akak~


ni pulak HRC Short Glass from Maksu. ~Thanks Maksu~



next entry - Staff Day di PD






11 comments:

xplorer said...

liz - saya pun kumpul FM gak , souvenier paling murah kalau travel oversea. dah penuh satu peti ais lekat FM . anak saya pun geram tgk , habis pecah dia buat main fridge magnet.lepas ni nak kemana plak?

Alin said...

Kak Leez..len kali belilah bebanyak..leh jual kat Alin...hehehe

@xiM said...

lepas ni ke LONDON pulak ke kak leez??

Mrs.Sheikh said...

kak leez..
sure hati bunga2 time terima parceel kannn ..
wahhh... perut pun rasa kembang2 ajer :P
hahhaha.. roses cadburyy mmg best tp yg lebih best dan touching tang tulisan tangan tuuu :D

Leez M. Saaid said...

xplorer -

boleh dikatakan sesapa yg kaki jalan...mesti suka kumpul FM. Itulah yg leh dijadikan kenangan kan. Sygnya pecah FM tu..hehehe!!
Lepas ni not sure yet...tgh kumpul duit dulu...then will decide where to go.

Leez M. Saaid said...

Alin -

Kalau nak kirim FM...bgtau awal2 tau. Akak mmg beli banyal. Selalunya mmg ramai yg beli dari akak...cepat habis.

Leez M. Saaid said...

Axim -


Heheheh... i wish if i can go. But not sure yet lah. Kena tgk fulus dulu.

Leez M. Saaid said...

Mrs Sheikh -


heheheh mestilah berbunga2.
Yelah org jauh di mata. Pulak tu dapat perfume dn coklat...hurayyy!!!!!

AnggerikDiTangkaiMawar said...

ehem kak syarliz, nk jgak tgk your dear..hahaha untung la la your dear ddk london..bleh la kirim mark & spencer stuff..LOL

Leez M. Saaid said...

Aqilah -

hehehe....nantilah tunggu dia turun KL. Entah bila lah tu.
Untung sebab bila dtg sana...dah free accomodation n transport.

AnggerikDiTangkaiMawar said...

so bila nk ke sana..list barang dh makin pnjang..hahaahah