Ads

April 1, 2009

Day 2 - Jakarta-Bandung Shopping Trip : Mangga Dua



Penat bershopping di Pasar Tebet dan Pasar Jatinegara, perut dah mula lapar. Kami took lunch at Restaurant Padang Sederhana Pulo Mas.
Harga reasonable average seorang dalam Rp40k (RM12). Makanan boleh tahan. I order jus alpokat....alamak tak kaw lah. Paling best alpokat yg i dah rasa kat restaurant Pizza Hut...sedap banget....fresh gitu. Kami ajak pak sopir kami makan sekali....so dia makan kat bahagian lain. Masa lalu kat meja dia sebab nak cuci tangan...terkejut tgk lauk penuh atas meja dia. Fuyooo..pak sopir sorang aje makan sebanyak Rp46k....kalah kami ni. Kami jugak yg bayarkan...makan besor dia yea. Hehehe..

sedang enak menjamu selera
mama and shafik
liz, alya and kasma
shima and mama
bergambar kat pelamin org minang


Lepas dah kenyang, kami meneruskan perjalanan ke Mangga Dua. Mangga Dua terletak di bahagian Jakarta Utara. Lebih kurang 1 jam jugak perjalanan kami tu. Tapi tak macet pun...hari minggu kan.
I tak banyak sangat shopping kat sini. Sempat beli beg make-up, office bag (leather) and sehelai blouse jenis silk (Rp280k). Itu aje yang i beli. I tak beli handbag pun...entahlah mcm dah serik beli kat sini..sebab tak tahan lama...almaklum immitation kan. Plan nak beli baju mandi muslimah utk tambahkan koleksi tetapi tak jumpa yg menarik di hati. Lagipun banyak kedai tutup di hari minggu ni. Masa ni dah terasa kaki sakit sebab banyak sangat berjalan. Pantang nampak kerusi kosong, memang akan duduk berehat kejap.





kat Mangga Dua memang tempat utk membeli bag-bag pelbagai jenama...immitation ler..


Kami dah penat bershopping....tengah tunggu pak sopir amik kami....

3 comments:

Anonymous said...

where exactly is the restaurant??
will be going soon to jakarta with my parents...would like to try the real nasi padang...

Leez said...

Sorry dear, i cant remember location of this restaurant. But, if u would like to try the real nasi padang in jakarta, i suggest to go at Garuda Nasi Padang at Jalan Sabang or Natrabu Nasi Padang.

Shariffah Hazariah said...

hi leez..berapa harga 1 set baju muslimah at mangga dua? i'm going to jakarta next week :)