Ads

February 8, 2012

Santai Bowling Mangga @ Alamanda Putrajaya





Kembali lagi di alam maya. Terima kasih kerana masih setia bertenggek di blog ini....hehehehe. 
Sekarang ni aku sedang busy buat preparation for my next trip. Kali ni kena byk wat preparation. Insya Allah semoga semuanya berjalan dengan lancar. Banyak benda nak kena siapkan dan bekalkan.

Ok kali ni aku nak citer pasal event yg diorganize oleh opis aku. Dah lama iaitu 2 bulan yg lepas. Satu persatu aku selesaikan update pasal trip. Then, barulah aku wat entry pasal event ni. Next entry....trip aku ke Melaka pulak. Harap bersabar yea....

Even ini ialah Santai Bowling bersama majalah Mangga - majalah hiburan paling ramai pembaca dan jualan di Malaysia. Aku tidak bertugas masa ni...aku just datang untuk memeriahkan suasana. Kebetulah plak geng2 aku participate dalam bowling tournament ni. Staff tak boleh joint...kami mengutamakan peminat dan pembaca Mangga. Kami juga menjemput artis-artis bagi memeriahkan event ini. Artis-artis yg hadir boleh dikatakan semuanya artis remaja...sesuai dengan konsep majalah ini khas untuk pembaca remaja yg meminati hiburan. 

Kalau uols nak tau...masa ni aku baru balik dari Krabi. Sampai KL jam 7 pagi. Pastu balik umah terus membutoooo. Tidur dalam 2 jam...bangun terus gi Alamanda Putrajaya. Sib baik dah tidur....oklah segar sikit. Sesekali kita joint aktiviti mcm ni apa salahnya. Alaaaaahhh bukannya hadap sangat dengan artis-artis tu pun....just for fun get involve into this kind of activity. Actually artis-artis muda semua tu ramai aku tak kenal pun. Aku hanya kenal artis-artis zaman aku...hehehehe.


 verangannnn....padahal tak masuk punggg!!!

di antara artis-artis yang hadir.....satu group 4 orang termasuk seorang artis

 Imam muda Azim joint dalam group artis baru Miera Liyana.....hahahaha!!!!!! - dia kata tak kenal pun artis tu. Belasah ajerlah azimmm...yg penting dapat main bowling dan dapat hadiah!!!!

 lepak kejap kat group anak-anak Kak Rose.....

 geng-geng cabaran sihat pun mai utk tengok game ni. Thanks Mya and Faten sudi datang. Dorang berdua actually nak joint tetapi sayangnya dah penuh. Takpa darling...next time akak panggil kay!!!

 My beloved friends - From left : Kak Rose, Azuan, me , Kak Onah dan Azim. 

Masa ni perlawanan bowling dah tamat. Peminat dan artis-artis bergambar beramai-ramai.

aktiviti bowling ini dah pun masuk dalam majalah Mangga bulan Februari. 

 habis sudahhhh bergambar......duk lepak jap sementara menunggu keputusan diumumkan

 hamboii!!! bergurau senda dengan Ahkak Onah yg vogue tu.

Tengok tu memasing dapat hadiah.....(atas meja). Aku jerkkk melopong tengok memasing menggendung hadiah. 


Habis ajer event ni....aku duk melepak jap dengan geng-geng majalah Mangga dan artis-artis yang tak balik lagi. Sempat lah jugak berborak dengan artis Johan Ashaari yg sedang fofuler tu. Dalam masa yang sama wartawan akhbar duk interview dia jugak. Pastu aku gi solat Asar dan Maghrib jap kat dalam Alamanda tu. 

After solat....dah janji dengan Azim dan Azuan nak pi makan Satay Willy yg terkenal di Kajang tu. First time aku nak merasa padahal dah dekat sangat dengan opis aku. Ramai duk kata satay ni sangat sedap. So semestinya aku wajib mencoba. Sekali dah rasa...................wallaaaaaaaaaaaaaa sedap banget!!! Tetapi ramainya orangggg.....kena sabar menunggu at least sejam uolsss. Kalau korang datang petang....tak ramai sangat orang.

memang sangat sedap. Harganya 70sen sebatang. Tak payah cicah dengan kuah kacang pun dah rasa sedap. Rempahnya banyak gitiewww. Lokasinya.....dekat area Sg Ramal, Kajang. Kalau dari Highway Seremban-KL...kena exit tol Kajang. Then...after bayar tol ikut signboard ke Kajang. Jalan terus..... sehingga nampak stesen minyak Shell di belah kanan...bertentangan Shell minyak tu ada mcm food stall banyak org meniaga . Turn left.....then dah nampak satay willy kat bahagian corner.


 masa ni dah habis makan...kenyang gilosss dan alhamdulillah dapat jugak merasa Satay Willy. Thanks semua!!!


Ok guys....next entry aku citer pasal my trip to Melaka....actually tu ialah company retreat yg diadakan awal tahun hari tu. Jangan lupa singgah blog ni tengok aku grooming mcm artis dengan rambut pelesu...... hahahaha. Jumpa lagi...muahhh...muahhh.


p/s - this Friday aku gi bercuti lagi dengan my beloved family utk meraikan besday my nephew.




6 comments:

@xiM said...

Glemer kejap masuk paaper.hehe.Thanks akak!

Rozita said...

Ahakss..imam muda azim. Sesuai gelaran tu...

Tengah plan ke mana leez ? Boleh join tak ?

Miss. Tina said...

Leez biler lah agaknya kite boleh jumpe yer....seakan2 kite berdua nih busy memanjang hehehe kalah2 retis plak kan....jangan lupa plan kite water rafting kat Jelebu....

Leez M. Saaid said...

axim -

kau kan mmg dah lama glamer...sbb berkawan dgn retis empunya blog ni...ahakssss!!!!

Leez M. Saaid said...

Rozita -

yea dia mmg iman muda....sesuai sgt dgn diri dia.

Tempat yg sy akan pergi ni ikut rombongan cik kiah ofis yg organize. Next time sy ajak awak yea...
Keep in touch kay!!

Leez M. Saaid said...

Tina -

jom kita gi rafting kat pilah tu. I dah addicted dgn aktiviti air lah hehehe. Insya Allah kita akan jumpa nanti.