Ads

February 14, 2012

Part 2 - Company Retreat @ Puteri Resort, Melaka





Bersambung lagi company retreat yg diadakan di Melaka.
Malam kedua kami di sana adalah malam persembahan staff. Sebelum tu semua staff dibahagikan kepada 6 kumpulan iaitu bhg Majalah Hiburan, Majalah Umum, Majalah Keluarga 1 & 2, Bhg Grafik dan Bhg Admin/Operasi/Brand (group aku ni). Semua staff diwajibkan mengambil bahagian untuk persembahan tu. Umpama persembahan memalukan diri sendiri di depan penonton....oh tidakkkk!!!!! Aku ni jenis gugup bila berada di depan orang ramai. Aduhaiiii.....hati tak senang...duk menghitung jam menanti persembahan malam tu.

Kalau nak tau apa aktiviti malam tu dan apakah aku buat pada diri aku ini utk memalukan diri sendiri di depan orang...jom tengok gambar-gambar di bawah. Maluuuu gilosss!!!


tadaaaaaa....cuba cari yg mana satu aku? Ngeh....ngeh...ngeh!!!! Apakah persembahan kami malam tu??? Tungguuuuuu.....!!! Masa ni kena makan dulu sebelum persembahan di mulakan.

 Bos aku kata dah mcm Kak Pah penyanyi tu...ahakss!!! Itu bukan rambut aku hokayyy.....itu rambut pelesu ajorrrr. Gambar ni pakai galaxy tab....not so clear.

Nampak tak make-up aku tu? Make-up sendiri ajor yea tuan-tuan puan-puan. Siap pakai bulu mata pelesu lagi...nak lawan Rozita Che Wan lettewww. Aku main tenyeh ajer apa2 make-up yg ada. Entah apa2 jadinya...hehehe

ni opismate aku.....bergambar ramai2 sebelum persembahan dimulakan. Masing2 suspen nak tunggu persembahan masing2.

Jom makan dulu...lapaq naa!!! Aku makan sikit ajer sebab tak selesa dgn rambut pelesu dan make-up tebal tu.

Persembahan Pertama - Unit Grafik.....mereka menggayakan style staff2 yg terpilih sahaja termasuk gaya bos besar.....hahahah lawak gilossss. Siap pakai topeng tu....memang kreatif dorang ni.

ni plak group Majalah Umum- persembahan UKSB Idol.....ayohhhhhhhh meleret-leret hampir sejam...bosan beb!!! Yang jadi Amok tu syok sendiri gamok nya hehehehe!!!!

Kumpulan Majalah Keluarga 1 - mempersembahkan sketsa dan lagu Aci-aci Buka Pintu. Oklah menghiburkan jugak.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa....group aku lettewwwww. Over betul minah yg pakai rambut pelesu tu menggayakan Miss Datin V atau Vogue!!! Kononnya kami ni semua ratu cantik tetapi dengan gaya melucukan. Masa menggayakan fesyen masing2....siap ada make-up artis (staff lelaki) yg sibuk duk touch-up muka kita org......nama dia Shasha. So, pengacara memanggil bos kami naik ke pentas utk memilih siapakah yg paling cantik di antara ke semua ratu cantik ni. Siapakah yg terpilih????

>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>

si make-up artis Shasha telah dinobatkan sebagai Ratu Cantik kami (kanan sekali)....Shasha tu pun pakai ramai pelesu.....lawak bebenor masa ni.....hahahaha.

ni plak persembahan Majalah Keluarga 2 - depa wat persembahan nyanyian dan tarian. Masa ni aku tak follow sebab aku naik ke bilik duk tukar baju. Panas wei pakai baju harimau tu.

persembahan terakhir ialah group Majalah Hiburan - mereka menggayakan persembahan tiru gaya artis Juara Lagu. Siap ada Ramlah Ram, Ning/Jac/Shila, Yuna, Aishah dan Siti Nurhaliza. Huzz jadi pengacara sebijik mcm Seripah Aini hehehe. Costume depa memang dahsyat weiiii...siap sewa lagi tu. Memang gempak habislah. Pulak tu lawak yg amat....pecah perut kami. Yang paling aku tak tahan....Che Li duk menggayakan Aishah nyanyi lagu Janji Manismu siap bawak beg jamesbond....pastu dicampak nya beg tu ke cameraman.....lawak sgt masa ni hahahaha!!!!!

Keputusannya....group aku dapat number 2 ajer....wahhhh tak sangka pun ada. Kami dapat duit RM400....yehaaaaaa. 

Juaranya ialah group Majalah Hiburan.....dah agak dah. Cuba cari yg mana satu gaya Siti Nurhaliza nyanyi lagu Jerat Percintaan?. Nak tau jawapannya???? Tunggu gambar di bawah.

group aku yg vogue hahaha. Masa ni aku dah salin baju hehe. Aku sorang ajer yg pakai baju biasa masa ni.

 Para artis kita yg cun melecun. Kanan sekali tu Ramlah Ram....nyanyi lagi Ku Kunci Cintamu Dalam Hatiku.

Siapakah ini??? Inilah dia Siti Nurhaliza celup dan seksi nyahhhhh!!! Make-up tebal lagi tu. Cayalahhh Abg Joha. Heheehehe....lawak sgt.


Ok habis dah. Itulah persembahan kami pada malam tu. Entahlah tak tau kenapa tetiba aku jadi sgt sporting malam tu sebab tergedik-gedik atas pentas. Gaya gedik depan bos besar plak tu. Dalam kehidupan realiti aku tidaklah begitu....malah sangat malu di atas pentas....errkkkkkk. Takpalah sesekali kan....bukan selalu nak menggedik diri mcm tu.

Next entry plak......pasal trip aku ke Genting pada weekend baru2 ni. Sedang menghitung hari untuk perjalanan aku seterusnya. 


p/s - ada seseorang wish me Valentine's Day....maaf aku tak celebrate. 



4 comments:

Janggel said...

hamboi siap ada yg pakai baju Kak Melah! Kerlas!

Leez M. Saaid said...

Janggel -

memang melatop kak melah tu....blink2 cinta hati di tengah2 tu tau!!!

sepul said...

mak aih abang joha

Leez M. Saaid said...

Sepul -

Kelassssskan dia. Sporting tuuuuu.