Ads

August 9, 2011

Stress!!!


Aku seorang yang tak suka mencampur adukkan hal kerja dengan my personal life. Ramai di antara my blog reader yang message me...bertanyakan aku kerja apa dan di mana? Hmmm...aku kerja biasa ajer..masuk office hour pagi sampai petang.

Lately ni aku sangat stress dengan kerja. Sebabnya sekarang ni aku dalam proses learning something new and different. Stress wei....iklan dah nak kuar paper next week tapi sponsorship tak confirm lagi. Aduhhhh....stress sangat. Stress aku ni sampaikan aku tak boleh nak tidur malam. Mata duk pejam tapi dalam kepala otak ni berfikir macam-macam. Percaya tak... pernah satu ketika aku gi opis tak tidur satu malam....dari malam hingga ke sahur aku tak leh nak tidur...hinggalah bawa ke pagi. Sampai opis aku tak mengantuk pun tapi kepala sakit mencengkam wei. Pastu lately ni aku asik sakit ajer (masalah tonsil)....berulang ke klinik amik ubat. Doktor kata antibody aku lemah sangat...hmmm memang pun.

Aku mengharapkan apa yang aku buat sekarang ini berjalan dengan lancar dan memberi impact yang bagus kepada diri aku sendiri dan syarikat. Cewahhh macam bagus jerkkk...muahahaha. Nasib baiklah aku takda trip mana-mana after Raya ni....sebabnya boleh dikatakan setiap minggu aktiviti aku penuh hingga pertengahan bulan November. Perghhhh...pengsan. Harap planning oversea trip aku for next year berjalan dengan lancar.....susah hati sebenarnya takut bos tak approve cuti lama-lama. Habislah planning aku tu nanti...uwaaaaaakkk.

Ok sekian borak-borak utk hari ini. Maaf pic takda...sebab tak tau nak letak pic apa....hehehe.


p/s- Dengar citer election bulan Nov ni kan? Hope tak overlap dgn event aku nanti. Habis kena rombak balik nanti.






11 comments:

kemang~ said...

sis.. x boleh stress sgt tau, sbb nanti effect kat sis punye jantung,,bahaya nanti.. kalo stress try la buat something yg buleh merelaxkan diri,,

okay?

;)

Miss. Littlewing said...

Keje keje jugak beb...but kesihatan kene jaga tau....especially bulan ramadhan nih. So get well soon and take it easy ya.

Cheers!
Tina

Diana Diane Teo said...

Relax. Jgn stress sangat. Raya nak dekat dah! Cheers and enjoy your life. Everything can be settle down one. Take care!

Alin Marlini said...

senyum..tak perlu kata apa2 :)

Yanti Othman said...

stress?? haaa ni kena bwk pi jenjalan.. baru blh release :))

Leez M. Saaid said...

kemang -

stress ni dah tak boleh nak elakkan. Nak camno....ia dtg dgn sendirinya.
Harap2 tak memudaratkan kesihatan.

Leez M. Saaid said...

Tina -

ok dear....sebab sibuk sangat sampaikan jadi sakit2 mcm ni.
Anyway....salam ramadhan to you.

Leez M. Saaid said...

Diana -

stress pasal kerja dah pening...itu belum lagi stress pasal raya...ayohhh pengsan...hehe.

Leez M. Saaid said...

Alin -

senyum dalam kelat ajer skrg ni..hahaha.

Leez M. Saaid said...

Yanti -

yelah....nak bg ubat stress kena selalu jalan2. Tapikan....nak selalu jalan tu kena pakai duit banyak....tambah stress tu hehehe.

kemang~ said...

ameen..kena control stress tu tau..sy dah biase tgok org sakit jantung pasai stress..sedih betol bile jage dieorg... bile tanye, stress psl keje la, family la..

:)