Ads

August 3, 2011

Koleksi Cenderahati



Alhamdulillah dah 2 hari kita menjalani ibadah puasa dan solat terawikh. Tetiba sedih teringat arwah Papa. Sejak pemergian papa....kemeriahan menyambut raya sudah berkurangan. Aku menyambut ala kadar ajer....dah tak seronok macam dulu. Nasib baik dengan kehadirian anak buah yang dah bertambah....serba sedikit mengubati kekosongan jiwa ini ketika beraya. Selalunya pada bulan Ramadhan....arwah papa orang yang paling sibuk. Aktiviti arwah ialah ke masjid, mengaji Al-Quran dan satu lagi ke Pasar Ramadhan. Macam-macam yang papa beli....hehehe kenangan semua tu.


Bulan Ramadhan tak banyak nak citer pasal travel. Yelah....stop kejap aktiviti travel ke sana sini. Kita tumpukan perhatian pada ibadah lagi bagus. Tapi aktiviti travel aku tidak stop sampai di sini...Insya Allah akan sambung after raya ni. Dalam kepala aku ni...dah berderet planning negara-negara yang aku akan lawati. Semoga wishlist aku tu dimakbulkan Allah dan berjalan dengan lancar. Antara negara-negara yang aku nak sangat pergi ialah:



1. New Zealand


2. Spain


3. Italy


4. Egypt


5. Korea


6. USA



Itu ajer....cukuplah buat masa ini. Mana yang aku akan sampai dulu...tunggu. Biarlah ia menjadi rahsia...ahakss. Cukup duit...cukup cuti....aku on ajer. Sesapa nak ikut aku...sila kemukakan proposal anda...hahaha. Ada rezeki kita leh pergi sama-sama. Tapi ingat...aku punya style travel....budget ajer. Asal dapat jejak...dah cukup bersyukur.


Ok...kali ni aku nak share dengan korang koleksi souvenir yang aku kumpul. Aku sempat share ini ajer dulu. Nanti aku share dengan korang koleksi yang lain pulak. Jom tengok....





short glass part 1

short glass part 2


mugs



entah tak tau panggil apa ni... replika kaca ke?



key-chains...... ini ajer yg berjaya dikumpul...








p/s- Lambaian Kaabah memanggilku ketika ini....Insya Allah aku akan sampai lagi nanti.











10 comments:

kasihredha said...

nakkk ikuttt...tp tak de cuti huhuhu
suka tengok collection leez

kemang~ said...

oh...kumpul mase pegi travel yekkk...nak buat koleksi jugak lah nanti :D

laniey said...

assalam k.leez..korea?hee mmg best..saya pi bulan march next year..jomla pi skali??boleh fefeeling ala2 winter sonata ngan boys over flower..ngeee :)

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

sy pun x plan lagi bila nak pergi semua tu....tu takat wish list ajorrrr...tercapai atau tidak ...tak pasti lg kak.

Leez M. Saaid said...

kemang -

yea tu semua kumpul masa gi travel. Kena beli gak tu....sebagai kenang2an kann.
FM tu memang wajiblah.

Leez M. Saaid said...

laniey -
huhuhu....ingatkan plan gi korea bulan 5. Rasanya x leh gi bulan 3 sbb awal tahun tu ada plan nak ke tempat lain plak.
After raya tahun depan...jommm gi NZ....i nak sgt gi sana.

fatt said...

aku pun suka kumpul shot glass. cantik sbb ada gambar atas tu..selain dari tu FM, pastu yg terkini buttons..

pasni kalau AA buat promo gi NZ make sure pegi tau Leez...im sure u mesti suka..tp NZ ni org ckp mcm retirement country..so dia mmg totally opposite Oz..tp utk sightseeing mmg best la :)

Ogy said...

jom kite ke NZ...mmg dh x sabo nk ke sane...

Leez M. Saaid said...

fatt-

aku mmg wajib beli benda2 tu semua...sbg kenang2an jugak. Satu lagi HRC tshirt pn wajib. Benda lain aku x mampu...tu jer kenangan yg boleh diingat sampai bila2.

Insya Allah aku plan nak gi next year...ada rezeki panjang umur aku sampailah. Teruja tgk ko punya cerita kat NZ and cerita blogger bdk2 tu...fuhhhh cantik giler kat sana mcm Swiss gak....same.
Aku suka sightseeing mcm tu rather than busy area....otak tenang dan jiwa tenteram hehehe.

Leez M. Saaid said...

Ogy -

ok InsyaAllah ke sana next year. Byk2 doa supaya impian kita tercapai.