Ads

September 29, 2014

Day 8 : UK Honeymoon Trip - Heathrow Airport and Back to KL



Salam semua.
Hari terakhir kami di sini. Sedihnya nak meninggalkan bumi UK ni. Rasa macam tak nak balik jer. Tapi memikirkan esoknya suami dah start kerja...huhuhu....cukuplah tu. Ikutkan hati nak jalan2 lagi. Takpalah yea...kita datang lagi next time kalau ada rezeki. Flight kami malam.....so petang jam 3 kami dah bergerak ke Heathrow Airport di Terminal 4.

Beg kami bertambah lagi. Tapi disebabkan kami naik MAS Flight...so kami tak pikir sangat pasal berat beg. Untuk 2 orang kami dapat 60 kg. Memang seronoklah...lebih dari cukup. Tak macam dulu...aku balik sorang pastu dapat 30 kg sahaja.....terpaksalah bayar excess baggage. Letih betul.


 babai Northampton....

 ikutkan niat hati my husband dia nak sangat merasa snow di UK ni. Memang takda rezeki dia. Musim sejuk tahun tu memang setitik snow pun tak turun...apatah lagi musim bunga. Kami plan nak jalan2 ke utara skit nak merasa snow....tapi hampeh mengikut weather forecasting. Lain tahun lah kita gi Kashmir kay cik abe....mainlah snow puas2.

 sejuknya masa ni. Dah pun sampai di Heathrow Airport terminal 4. Thanks to my friend and family for the great hospitality.

 Beg kami laki bini selama 8 hari di UK.



 pertama kali balik KL melalui Heathrow Airport

 kami sampai awal di sini. Husband sempat lagi lelapkan mata di sini hehe...penat katanya.

 Aku bawa bekal roti dan buah. Sempatlah kami isi perut di sini sambil menunggu masa untuk masuk ke dalam flight. 

 flight kami tak delay. Kami dihidangkan dgn nasi...aku pilih chicken. Kali ni tempat duduk kami luas dan hanya kami berdua tanpa orang lain disebelah. Memang nyenyak tidur lepas tu. Happy sangat leh lentuk atas bahu husband...hehe.

 makanan utk kali kedua....kami makan noodles...sedap sangat. Pastu sambung tidur lagi.....memang makan tidur ajer kami kalau dalam flight

 sambil tu sempat tengok movie sambil makan tadi.

alhamdulillah dah sampai KLIA. Syukur sangat. Sampai KL pukul 6.30 petang. Esok husband dah start kerja tapi aku masih sambung cuti lagi. 

Demikianlah percutian honeymoon kami di UK. Happy sangat dan akhirnya kami berjaya makan angin berdua laki bini yang sah. Lepas ni ke manakah kami nak pergi? Tunggu yea...bulan Nov ni ialah second time honeymoon di oversea. Sebulan lebih jer lagi. Tak sabar rasanya. Lebih 7 bulan dah tak kuar Malaysia. Serba tak kena dibuatnya. Asik tengok orang check in airport ajer...ahkak ni tak juga jejak airport.....eeee jelesnyaaaa. Nak buat camna...cik abe terikat dgn tugasan kerja di tempat baru...tak boleh cuti. Ni pun paksa dia amik cuti gak.

p/s - alhamdulillah berjaya pujuk husband gi jalan2 bulan Nov ni...hehehe



6 comments:

Badar The Great said...

seronok kn klu pi holiday ni, lg2 dgn en hubby. Akak pn dh lama takpi
bcuti ni.
Ke mana kah ur next destinasi tu? hv a lovely holiday nanti ya.

Mama Zharfan said...

terubat rindu kat bumi UK bila i baca entries u

The Travelling 3o said...

Best baca psl trip ke UK ni. Bulan nov ke mana pulak? hehe

Btw, kami 3 sekawan baru je launch travel blog. Kalau ada masa, singgahla, boleh tinggalkan komen dan feedback ;) blog kami www.thetravelling3o.com kalau dpt exchange link pun ok. 1st entry kami psl backpacking di New Zealand.

Terima kasih :)

Leez M. Saaid said...

Kak badar..

First time melancong dengan husband. Alhamdulillah.

Next trip....tunggu.

Leez M. Saaid said...

Mama Zharfan..

Saya pun rindu Uk jugak hehe

Leez M. Saaid said...

The travelling 3o...

thanks for reading...ok nanti saya singgah blog u.