Ads

September 9, 2014

Day 3 : UK Honeymoon Trip - Buckingham Palace


Salam semua.
Seperti yag dijanjikan...aku bersiaran lagi di sini.
Hari ke 4 di bumi Kingdom.
Awal pagi kami dah bangun untuk catch train ke London sekali lagi. Kali ni kami amik bas pukul 9.00 pagi dari hotel berbanding semalam awal jam 8.00 pagi dah bertolak. Ini kerana dah tau camana nak cari train berbanding semalamnya yang serba serbi tak tau. Sebelum tu aku dah siap bawak bekalan roti sardin untuk kami mengalas perut di sana. Maklumlah nak cari restoran halal takut mengambil masa yang lama. Kali ni route kami agak jauh dan kami akan bergerak dari satu station ke station yang lain mengikut zon yang jauh. Boleh dikatakan hari ke-4 ini ialah hari yg paling banyak aku berjalan....fuhhhh sangat azab. 


 Tengok tu bas dah sampai depan hotel....ahkak ni tetap sakan berposing

 hotel yg kami stay ni memang terletak di kawasan countryside....secenery sangat cantik

banyak bas-bas pelancongan di sini

 jom naik bas menuju ke Gatwick Airport......takda sapa...kami berdua ajer dalam bas huhuhu.

 dah sampai Victoria Station.....sebaik kami keluar.....posing dulu.

 tempat ni mmg banyak tourist......hati2 dengan bag anda.

 kami nak pergi ke Buckingham Palace.....sebaik keluar dari Victoria Central.....jalan kaki ajer ke sana....tapi boleh tahan jauh gak berjalan kaki ke sana....kena tempoh banyak simpang jalan.

 dah sampai...ramainya orang. Ni kali kedua aku jejak ke sini. Entah kenapa lah aku nak sangat pergi lagi. Husband aku kata...kalau tak pergi pun takpa. Konon kami nak tengok acara changing guard.......tengok apa yg telah terjadi.

 org bertambah ramai dan berpusu2



 masa ni sempat lagi berposing depan pintu gate besar

 Niat dihati minta2 dapat jumpa Queen Elizabeth......

 masa ni aku dah berpusu2 dengan pelancong yg ramai. Minta perhatian....jaga beg dan wallet anda di sini. Penjaga barisan tu kata banyak pickpocket.....hati2 dengan beg. 

 Tunggu punya tunggu.....sehingga matahari menegak tapi still sejuk....still tak kunjung tiba acara ini.

Lebih kurang 2 jam jugak kami menunggu di sini dengan kesesakan manusia yg sangat ramai....lemas aku dah. Jom kita balik....aku bgtau husband. Nampaknya kami dah spent 2 jam jugak di sini....terasa mcm buang masa ajer. Jom kita angkat kaki. Nampaknya memang takda rezeki kami nak tengok acara changing guard.


Sebaik sampai di Victoria....husband kata jom kita ke Chelsea Stadium. Hahhhh????? Aku tanya lagi....biar betul. Yea....dia kata dia dah buat research....semua nama station tube kat mana nak stop dia dah tau. Amboiii suamiku.....advance drpd isteri...dalam diam dia buat sendiri. Waalaupun aku mcm malas...terpaksa akur juga ikut kehendak dan kesukaan suami. Ke manakah kami???

>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>

Tadaaaaaaaaaaaaaaa.............................

konon dia berangan nak tengok match di sini.....sekali dah sold out ticket.............hahahaha lega ahkak !!!!!!

Next entry aku tunjukkan gambar2 kami di sini...banyak sangat tak sempat nak masukkan dalam entry ini. Tungguuuuuuuuuuu...

p/s - tak tahan nak gi travel lagi....tapi suami tak boleh cuti....uhukkkk :(






7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

ismahasmi said...

hahah.. tak baik kak leez. sian husband kak leez nak tengok chlesea lawan tuh. biasanya dia bukan pakai season pass ke orang2 sana tuh?

syoknye dapat honeymoon tempat sejuk.. tak sabar nak pegi gak tempat2 macam gini.

Badar The Great said...

ala lecehla tul bila nk comment ni tau Leez....i am NOT A ROBOT ya plse.

Badar The Great said...

Uols b2 ni mmg TOMEI sgt2....walau akak dh tgok gambo2 uols kat fb, still nk tgok n follow ur honeymoon story here.
Bila nk share ur LOVE STORY lak??
am waiting ...hehehe

Mama Zharfan said...

i rindu life kat UK..so i singgah baca ur entry ;)

Rozita said...

Memang sentiasa ramai jer orang nak tengok guard changing ceremony tu. Masa I gi bulan 5 ari tu pun, punyalah ramai ummah menunggu..

Jari Manis said...

no other words..bestnya..bila turn JM nk hanimun kat sana