Ads

November 24, 2011

My Nephew Danish 5th Pre-Birthday Party


Happy 5th Birthday to my beloved nephew Airel Danish. Actually besday dia dah lepas pada 31th Oct baru-baru ni. Dia excited sangat nak wat besday party...tak sabar-sabar sampaikan daddy dia pening kepala nak jawab soalan tu setiap jam setiap hari...hehehehe. Padahal masa tu besday dia lambat lagi....lebih kurang 2 minggu lagi. Daddy dia memang plan nak buat grand skit nak invite friends semua cuma takda masa yang sesuai ajer.....every week masing2 sibuk ....tapi besday boy memang dah tak boleh sabar. So, aku discuss with my mum nak wat party skit kami satu family ajer to celebrate his besday kat rumah.


My mum masak special skit masa tu.....nak tau apa? Nasi kandaq uolsss!!! Ingat tak masa aku gi Penang baru ni? Aku ada sempat beli rempah kari nasi kandaq yg umpphhhh. Percayalah....memang sedap rempah tu dan berhari-hari tangan kami bau kari tak hilang-hilang hahahaha. Sebenarnya nak buat nasi kandaq ni kena campurkan pelbagai jenis kari...then baru lah dinamakan nasi kandaq. But bila kami rasa my mum punya resipi ni.....satu jenis kari pun dah rasa marvelouss.


Aku sempat buatkan moist choc cake for my nephew. Dia sangat favourite choc cake especially yang mak sedara dia buat...hehehe. Sungguh.... aku tak tipu. Dia siap bagitu aku...nanti dah besar Danish nak kerja buat cokelat cake shedap macam Along!!!. Hahaha.....tergelak aku masa dia bgtau tu. Setiap kali aku buat cake utk tempahan orang...aku mesti teringatkan my nephew ni and buatkan sikit untuk dia. Love you babe..muahh..muahh!!!


my lil nephew Zarieff....si cute!!!!

my lil nephew Rayyan...si ensem!!!!


telatah my nephews .....from left Daniel, Zarieff and Danish (besday boy)


ready utk potong cake....besday boy tu excited sebenarnya....


yeahhhh...besday boy tiup lilin. Kami makan di garage kereta luar rumah ajer.


all of us....love my family so much!!!!


as usual......aksi sengal!!!


kari nasi kandaq my mum sangat meletoppp!!!


lauk hati lembu masak kari hitam.....sedapp!!!


ayam goreng berempah.....wow!!


sambal petai udang .....meletop!!!!


rojak buah dan sayur kangkung...best!!


makan time.....masing-masing dah kelaparan tak sabar nak mamam...





Majlis makan-makan di atas hanyalah pre-birthday party yang aku organize. Kat Qdess kindegarten pun dah buat....siap daddy dia hantarkan cake and goodie bag bagi kat kawan-kawan. Insya Allah bulan depan ni daddy dia nak buat lagi satu besday party for besday boy and invites few friends kat salah satu restaurant terkenal di Ampang ni. So, aku dilantik untuk handle games for kids. Alamak....apa games aku nak buat ni yea??? Any ideas?


I need a break. Insya Allah next month jugak aku nak pi holiday..huhuhuu. Nak release my mind dengan aktiviti pengembaraan pulak. Pengembaraan kali ni agak adventure skit sebab first time aku naik transport ini utk bercuti. Ke mana tu?? Tungguuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!






5 comments:

Rozita said...

Happy birthday Danish. Dalam banyak banyak food tu, rojak buah tu nampak sangat la sedapnya.

Anggerik Berduri said...

gambar zarief cubit pipi daniel paling x boleh blah. cute gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Alin Marlini said...

mmg nmpk sedap kek tu kak leez...

Kak Leez nak pi mana..beli FM tau..hehehe

Chik Na said...

sedapnya kek coklat moist

juliya mohamed @ mohd jusoh said...

sweet family!!!best wat party kat rumah kan...no place like home.. sesungguhnye kelaparan telah melande perut ku ini pabile memandang segala makanan itu....haha..