Ads

November 9, 2011

I Miss London So Much!!! Thanks Dear ~~

Aku baru balik dari somewhere terus aku update this blog. Sebabnya aku excited dapat gifts from London. Temanku di London tu kirimkan gifts itu melalui ibunya yang baru balik dari sana. So, after balik kerja dan mandi tadi...aku terus ke rumah ibunya. Sempatlah borak-borak sikit pasal kehidupan dia di sana. Ibunya stay sana for about 5 months...almaklum dah lama tak jumpa anak tercinta. Tak tahan sejuk katanya...heheheh orang tua kan. Badan banyak lemak macam aku ni memang suka sejuk...i love it!!! Sebab tu aku suka gi overseas musim sejuk. Takat gi musim panas....kat Malaysia pun panas. So, why not kita merasai kelainan sikit. Bila lagi nak merasa snow.......bercakap kuar asap dr mulut....bergaya pakai winter jacket.....huhuhu.

Lepas habis event ni aku dah free ...... bulan Disember takda event. Kalau start pun mungkin next year. So, tetiba macam kuar mood nak bertravelling ke overseas. Hmmmm minah ni dah tak sabar nak kuar dari Mesia ni...hover betul!!! Jangan terkejut kalau tetiba aku beli flight ticket ke London. Tetiba plak windu snow dan nak merasai boxing sale after Christmas nanti. Hmmmm...perlukah aku pergi????? Apa pendapat kawan2 semua??

Ok jom tengok apa yang teman aku tu belikan untuk ku.....jommmmsss!!!





1st blouse...pandai plak dia pilih ikut size aku..huhuhu. oklah aku suka sebab blouse ni fashion lengan kembang tu. Sebabnya dia pernah ikut aku gi shopping masa kat London dan aku pilih fashion lengan kembang and tetiba yang ini pun dia pilih fashion yg lebih kurang. Huhuhu...thanks dear!!


2nd blouse...purple colour...my favourite colour. Ok aku suka dan cantik. Walaupun simple but pada pandangan aku it looks so nice. Thanks again!!!



and again dapat lagi satu tshirt London. Yang kelakarnya dia terbeli fashion yg sama aku beli dulu..hahahaha. Cuma bezanya dulu aku beli colour hitam and ini dia beli colour putih. Oklah tu....orang tak perasan pun. Cumanya....tshirt ni agak besar skit.


dia tau favourite aku suka makan coklat. Tiap kali sesapa yg balik Mesia dia memang akan kirimkan coklat untuk aku. Kalau Kevin Zahri baca blog ni...habislahhhh hehehe. Dia tanya nak perfume tak? Aku kata takpalah sebab koleksi perfume aku masih banyak dan yg belum bukak pun ada. Satu lagi aku ni agak cerewet bab2 pilih jenama perfume. Takut dia terbeli jenama yg aku tak berapa suka...so aku kata senang citer perfume tak payah beli. Hehehe...baik tak aku??? ahakss


roti perancis jenama Morrisons adalah favourite aku di London. Dia memang dah tau sangat aku suka roti ni. Aku hanya suka yg beli kat Morrisons sahaja....kat tempat lain tak berapa sedap. Tapi yg ini sangat sedappp dan lembut. Pergi mana2 mesti aku bawak bekal roti perancis Morrisons ini. Tanda ingatan dia pada aku...dia sanggup belikan ini dan kirim pada ibunya. Huhuhuhu....terharu beb. Thanks again dear.



Itu sahaja yang aku dapat melalui ibunya. Itupun dah rasa banyak....terima kasih banyak-banyak. Bila tengok beg plastik Morrisons ni aku winduuuuu gilerrrr kat London. I'll be back to London one day Insya Allah. Tak kisah lah orang kata kenapa mesti London lagi??? Sebab dari kecik aku memang nak sangat jejakkan kaki ke sini.....Alhamdulillah aku dah sampai sana 2 kali. Dan aku tak pernah rasa puas...ikutkan hati nak gi setiap tahun. Tapi apakan daya.....fulus tidak mengizinkan aku pergi ke sana terlalu kerap. My aim next time nak gi time Christmas masa winter....nak golek2 lagi kat atas snow. Ahakssss.



p/s - tunggu kan next entry soal jawab pasal pengalaman travelling aku atas permintaan seorang blogger. Tungguuuuuuuuuuuuu!!!!!





11 comments:

fatt said...

assalamualaikum leez.
PEGI!!! *mood menghasut*
pegi time boxing day mmg best. wlpun i tak penah lagi smpai tu tp dgr citer sume benda murah :)

i'll make my way to London one day...insya Allah. right after i habiskan map Asia.

leez, nti ada masa buatla, jgn push2 klu bz...masa masih pjg lagi, due 13Nov..hehe...saja suka2 sbb smbil2 tu bleh mengeratkan silaturahim sesama bloggers. TQ leez! :D

Rozita said...

Ahakss....nak pegi mana disember ni ? Nanti tetiba dah sampai london.

Fazlinil Irma said...

kita serupa. rindukan london. rindu salji. :)

kasihredha said...

baiknya kawan leez ni
byk dia kirim gift kat leez
sayangnya tak dpt tengok orgnya kan

akak pun suka UK

intanfirdaus247 said...

bestnyaaaa...bersemangat intan nak kumpul duit nak g London jugak..ahakzzz!:P

Anggerik Berduri said...

kite suke baju atas skali.. ok bye. LOLLOLLOLLOLLOLLOL

ogy azmin said...

sronoknye dapat hadian kan? byk pulak tue!...
ke London? Wah!3x...bestnye...cam nk ikut jea. tp klu leez nk shopping, x mahu kacau laa sbb bajet G nk shopping xde. harus berjimat utk plan2 akan datang...

syieda said...

nak ikoottt... :)

Muna said...

wahh bestnye. nak ikut gak g london...leh ke?? hehe

Leez M. Saaid said...

fatt-

tulah....aku ni x pernah rasa puas gi London. Kalau boleh aku nak teroka tiap angle kat sana.
One thing pasal negara di Europe ni yg aku suka ialah building dorang mmg unik.

Nadja said...

Kak Leez,
Marilah datang...
Shopping...
Woohoo!!!