Ads

September 27, 2011

Hari Raya With Friends Part 1


Masih lagi cerita pasal raya walaupun lagi 2 hari dah nak tamat bulan Syawal. More pics will be coming soon. Skrg aku nak citer pasal raya dengan teman-teman part 1. Kena citer sikit2...sebab banyak sangat gambarnya.


First of all...thanks to all friends yang sudi datang ke teratakku. Macam dah jadi routine setiap tahun jemput kawan-kawan mai beraya di rumah. Ada juga kawan2 yang call aku nak mai umah....jemput-jemput datang. Aku suka banget. Alhamdulillah ada gak yang sudi singgah ke rumahku.


Masa kawan-kawan datang ni mama ku masak nasi arab di makan dengan ayam goreng berempah, daging beriyani, acar timun, popodum dan sambal arab. Tu pun masak second round sebab tengahri sebelum tu rumahku telah diserang saudara-mara yang sangat ramai....habis nasi seperiuk besar....nasib baik cukup. So, bila teman2ku datang malamnya....mamaku masak sekali lagi petang tu. Lauk-pauk masih ada lagi untuk menjamu tetamu. Selain tu....ada juga mee goreng.


juadah nasi arab yang disediakan

jemput makan semua...buzu on diet....nak jadi pengantin kena diet hehehe...betul tak zul?



thanks zie and nita....sudi dtg umah kak leez.....nanti kita dating yea zie hehehe.



nikli and yus, sepul pun ada......



posing dengan si kentang...gerammmm!!!


ramainya gf kentang hehehe


gambar semua...masa ni azim belum sampai dari Tganu



tadaaaaaaaaaaaaaa...azim dah sampai. So, kami bergambar sekali lagi. Thanks semua!!!!



azuan pun joint sekali. Masa ni semua dah balik....tinggallah kami bertiga. Sakan bergelak...berborak....tak sedar dah dekat pukul 11 malam. Malam tu jugak azim nak balik Penang.


-----------------------------------------------------------




pada raya ketiga lepas....menerima kunjungan my blog reader Ogy and family. Thanks dear for your time coming to my house. Seronok sangat.....sebab first time kami berjumpa. Seperti ada keserasian kannnn Ogy!!! Kami ada plan for next year trip...semoga semuanya menjadi kenyataan Insya Allah.




pada raya kelima pula aku menerima kunjungan tetamu yg tidak disangka-sangka. Tetamu jauh dari Terengganu..Mizi dan tunangnya. Mizi ni snorkeling instructor semasa aku bercuti ke Perhentian Island sebelum puasa lepas. Nasib baik aku tak ke mana-mana masa depa berdua sampai tu. Rezeki nak jumpa kan. Masa ni Azuan pun joint sekali.



kebetulan masa ni mamaku masak soto.....rezeki untuk tetamu yang hadir. Alhamdulillah.





next entry - tetamu teman2ku lagi part 2.......tungguuuuuuuuuuuu!!!






8 comments:

Anum said...

best2 makan2

ogy azmin said...

eheh!... gambo kite masuk blog jugak?
Insyaallah leez, nnt bile G ke ampang, kite jumpe lg yea. G nk belanja leez pulak sbb ari tue leez x berpeluang singgah umh G...

kasihredha said...

bestnya menu2 di atas
rajin leez masak
calon isteri yg baik InsyaAllah.

Miss. Tina said...

Leez ini barulah boleh dikatakan raya sakan....:-)

Leez M. Saaid said...

anum -

memang best...sesekali menjamu teman2 kann...

Leez M. Saaid said...

Ogy -

hehehe....mestilah masuk. Sesapa yg mai ku rumahku...mesti masuk blog punya hehehe. Glamer you!!!. Ok dear...bila2 kita jumpa kat ampang kay.

Leez M. Saaid said...

kak hanim-


uikkk....terharu plak nya
bila akak kata calon isteri yg baik.
camno kak...bf pun takdo huhuhuhu..

Leez M. Saaid said...

Tina -

alahai dear...bila kita leh jumpa ni.....nak borak2 dngn u lahhh.