Ads

June 12, 2011

Fridge Magnet Collections ......Thank You!!

FM New Zealand - pemberian my bro yg ke negara ini atas urusan kerja. First time aku dapat FM from NZ....suka banget dehh!!. Thank you Izam ~~~~




FM Turkey - juga pemberian my bro yang ke sana atas urusan kerja. Actually aku dah ada byk FM Turkey masa aku melancong ke sana tahun 2008 yang lalu. Orang dah beri amik ajerlah kan. Tapi yang ini cantik dan aku suka banget. Thanks Izam ~~~



FM Scotland - koleksi sendiri semasa ke sana baru-baru ini. Rasanya koleksi ini aku tak jual pada sesapa....khas untuk diri sendiri.



FM Poland - amat jarang kita mendengar orang melancong ke negara Poland ini. Aku pun tak tau ibu negaranya ialah Warszawa..hehehe. Kalau korang nak tau negara ini kalau waktu winter kesejukkannya boleh sampai -30 C ....fuhhhhh pengsan. FM ini adalah pemberian teman baikku di England tu. Baru-baru ini dia melancong ke sana. Sekali 3 ketul FM dia belikan utk aku. Huhuhu...thanks dear... i like it~~~~~




FM Manchester United. Ini juga adalah koleksi aku sendiri. Aku beli masa gi tour ke Manchester United Stadium. Entah lupa berapa harganya. Jadilah kenangan membeli kat sana. Ini jer yg mampu....barang lain aku tak mampu sebab mahal banget kat stadium tu .




FM Krabi - pemberian temanku Burn & Qis. Walaupun aku tak pernah jejak tempat ini tapi oklah dapat gak FM dari sana. Thank you teman ~~~~




FM Sarawak - ini juga koleksi FM yg aku beli sendiri di Kuching baru-baru ini. Sengaja aku pilih gambar makanan sebab ia nampak unik dan jarang kita dapat lihat di mana-mana. FM ini menunjukkan makanan popular di negeri Sarawak. Yesss.... i likeee~~~~




koleksi FM aku yg terbaru. Baru snap ni tau...hehehe. Semuanya ialah FM yg datangnya dari overseas. Sengaja aku split kan dengan FM dalam negara. Aku lekatkan di bahagian sisi kanan fridge.




ini juga koleksi FM overseas yang aku lekatkan di bahagian depan fridge. Aku tak berani nak letak banyak-banyak kat bahagian depan ni coz takut terjatuh dan pecah. Sebab itu FM yang kat atas tu aku letak di bahagian sisi kanan fridge




Koleksi FM dalam negara aku lekatkan di bahagian sisi kiri fridge. Ini ajer koleksi yang ada. Ada yg beli sendiri dan ada yg orang bagi.




Thanks kepada yang bagi FM di atas. Aku amat menghargainya kerana anda memahami apa yang aku suka :)










7 comments:

Diana Diane Teo said...

Can I have one? Just kidding.. Hahaha..Betul betul banyak yah!

Dulu saya tidak berani collect pasal adik saya masih kecil masa tue. Seperti awak juga takut dia pergi kacau, then jatuh dan pecah. Anyway, keep up the collection.

All the way from Kota Kinabalu, Sabah.

Yan said...

akak hanya ada separuh je dari Leez..dulu2 punya habis rosak.. anak2 membesar.. tangan pun mengeram je kan..

kasihredha said...

akak pun minat juga...tp leez lagi banyak :)

Leez M. Saaid said...

Diana -

yes true..that's why my fm semuanya i letak kat atas...ohh no my nephew suka main with that fm....heheheh

Leez M. Saaid said...

kak yan -

dulu pun sy buang2 ajer fm ni kalau org bagi....skrg barulah sy pandai menghargai segala benda yg org bagi termasuk FM ni.

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

hehehe...tu pun byk sebb setiap satu negara saya ada byk koleksi....lama2 jd banyak.

Janggel said...

wah banyaknya FM. !