Ads

April 27, 2011

UK Trip : Bicester Village



Maaf semua di atas kesibukan aku sehinggakan tiada masa untuk update blog ini. Dah seminggu nampaknya bersawang. Puas dah cuba kibas sawang ni.....tetap ia datang lagi...ahakss. Sorry yea...aku tidak berapa sihat lately ni. Mental masih tidak stabil. Insya Allah minggu depan lepas cuti Hari Buruh aku akan kembali normal. Aku mahu menjadi diri aku yang dulu. Aku mahu jadi diri aku yg sentiasa gembira...tak mau sedih-sedih lagi. Setiap hidup dugaan tu tetap datang....doakan aku semakin tabah menjalani hidup ini.

Aku nak citer lagi aktiviti shopping aku semasa di London. Hmmmm...tak habis-habis shopping. Celik mata ajer...terus bersiap keluar gi shopping. Tempat yang aku nantikan untuk bershopping ialah di sini... Bicester Village. Perkampungan factory outlet yng mengumpul segala branded stuff dengan harga yg sangat berpatutan. Tetapi item disini semuanya agak out-dated...not like di mana-mana boutique yg anda pergi. Sebab tu harganya murah. Jarak dari rumah kawan aku ke sini lebih kurang 45 minit sahaja....dokat jer....boleh lah pergi selalu hehehe.

Aku ni sebenarnya tidak mampu nak berbelanja di tempat ini...sajer jer nak tinjau-tinjau kot ada yg berkenan di hati. Ikutkan semuanya aku berkenan tetapi keadaan poket yg tidak mengizinkan ahaksss. Jadi gilosss jap tengok jenama2 yg ada kat sini. Jom tengok brand apa yg ada.....jommsss ~~~~



aku sampai awal pagi gak....tetapi parking keta dah penuh uolssss




Tommy Hilfiger


ketika aku sampai ni...Polo Ralph Lauren di tutup bcoz renovation


kat Timberland murah gilossss....aku belikan kasut my nephew disini


Burberry still tak mampu...mahal lohh.


punyalah ramai orang dalam butik Prada ni....aku suka perfume Prada.....masa ni berbelah bagi nak beli ke tak.....hehehe


YSL aku tak masuk pun.....berposing ajerlah ahaksss


masa ni orang dah start ramai....menggila tengok dorang bershopping...kiri kanan bawak paper bag.....perghhhhh


butik Dior


butik TOD'S


Ralph Lauren Home...mahal banget





Hugo Boss...murah


aku beli 2 pasang Clarks di sini.....beli satu dan satu lagi dapat setengah harga...memang murah


Polo Ralph Lauren for children memang cantik2 belaka....aku jadi gila jap tengok baju Polo ni....murah pun


Butik Gucci...ayohhhhh ahkak tak mampu dik


D&G and Armani


kat sini Guess mahal sgt....better beli kat KL ajer


Jimmy Choo


PINK



orang ramai berpusu-pusu


Fendi

Celine


DKNY ada discount masa ni....aku sempat sambar wallet DKNY dengan potongan 20%......jadilah yg mampu beli brand ni ajer :)


orang ramai duk lepak di luar.....


Diesel


S. Ferragamo




memang puashati gi tempat ini. Sebelum anda datang ke sini...better check kat website depa.....brand apa yg sedang buat promotion.....so grab the opportunity...yeahhhhhaaaa.














3 comments:

fatt said...

murah tu dlm brp? kalau ada ranging harga mgkin sng nak buat bajet. tq

Hidayahsalleh said...

kak leez, makan hati kak nor tgk..hahaha!!

Nadja said...

sesiapa yang pegi London, sempat lah pergi sini naik train dalam 20 pound return from Paddington London. ada jugak bas ekspress. amik masa 1 jam lebih sikit... ha, kalau betul2 nak shopping jenama2 butik kat KLCC / The Garden dgn murah (up to 70% off), boleh lah datang sini... clarks pun murah2, boleh dapat kasut under RM50. tapi satu je downside tempat ni. tempat makan kureng, so, kita perut2 nak makan nasi/mee/kuetiaw ni, bwklah tapau... tak kenyang makan pasta ciput omputih ni :)mahal pulak tu. pasta jual ikut timbang per 100g.. mana cukup!!!