Ads

March 18, 2011

Shopping @ UK


Percutian aku di UK ni...more like bersantai dan manja-manja. Kurang berjalan sana sini macam trip aku 2 tahun lepas. Kali ni berjalan pun ke Scotland ajer. Pastu berjalan around England pun takat pi shopping ajer. Sajer nak relaxkan minda.

Konon aku dtg sini x nak shopping sangat. Tapi tu semua angan-angan mat jenin sajer. Rupa-rupanya aku jadi lupa diri di sini. Tak insaf-insaf lagi wahai pompuan. Tak ingat lagi ke kena excess baggage sampai beratus2 kat airport dulu. Hahahaha itulah perangai aku yg sangat degil. Bab-bab shopping ni aku memang jadi giler. Kali ni sales everywhere....saper x jadi giler. Kalau korang kat sini di tempat aku...pun jadi giler gak.....malah terus pengsan tgk sale sana sini...ahakssss.

Ingatkan tak nak amik kiriman orang...sebab gi jalan kali ni aku tak nak pening kepala. Tapi aku ni jenis tak sampai hati. Tak sampai hati nak kecikkan hati orang. Akhirnya aku merana beg dah sarat bangat. Ada lagi seminggu nak stay sini...camna tu? Kebanyakan yg aku beli brg kiriman utk adik-beradik and anak buah kesayangan aku yg 4 orang tu. Aku jadi giler jap tgk pakaian budak2 yg sangat murah dan kualiti bagus ok.

Barang-barang aku plak...pun boleh tahan banyak..hehehe. Banyak baju tshirt and cardigan. Murah wei kat sana dan sangat berfesyen...aku suka. Oklah nanti aku update lagi sikit2.
Jom tgk kedai2 shopping kat sana. Tapi ni belum lagi kedai shopping di London.......terus pengsan bila korang tengok......ahakssss.




ni kat Ceshire Oaks Designer Outlet...mmg affordable dan brand yg kita mampu
Aku ada masa 2 jam ajer kat sini...x sempat nak cover semua tempat...frust sgt. Agak jauh dari tempat aku stay..2 jam 30 minit. pikir byk kali nk repeat ke sini.







Kat bawah ni tempat shopping di Milton Keynes Centre.....giler aku tengok sebab barang2 dia murah ada sales.....pastu saiz aku memang melambak2...ahaks saiz mat salleh kan. Aku bawak beg berplastik2...kawan aku dah pening tengok...hahaha.






















sekian .....nanti aku update tempat shopping di london plak......heheheh.





15 comments:

kasihredha said...

bestkan shopping kat sana :)
leez dah balik ke?

xplorer said...

lama dah tak pi london

Leez M. Saaid said...

kak hanim-

saya masih berada di london...
seminggu lagi saya nak balik..dah windu mesia hehe

Leez M. Saaid said...

xplorer-

walaupun dah masuk kali ke-2 ke london...tapi i x prnah jemu...heheh

Bangchik said...

Shopping sentiasa melegakan... :) kedua-duanya, wang dan minda!

JHaZKiTaRo said...

bestnye.. rajin2, meh laa singgah my blog.. baca my experiences travelling to 45 countries.. :)

fatt said...

pitamm tgk tmpt sopping yg byk camni..poket yg pitam...hahaha :D

Anggerik Berduri said...

magod..ade shopping place name boros xbleh blah..hahahaah ade yg kdai name JIMAT..LOL

MOLY said...

kedai nama boros. sesuaiiii sangat!!! hehehehe ...

kedai disney peberet tu!

Leez M. Saaid said...

Bangchik-

sy kalau pi oversea mmg suka shopping tp dalam negara sy krg shopping...camna tu?

Leez M. Saaid said...

jhazkitaro-

wahhh...kita punya hobi yg sama...travel and travel...syabas!!!

Leez M. Saaid said...

fatt-

mmg pitam.....balik mesia pitam tgk kocek dah kosong....oh no!!!!

Leez M. Saaid said...

qiela-

mmg pandai depa letak nama...i x masuk pn kedai tu....boros terus nanti..hehehe

Leez M. Saaid said...

molly -

jadi giler masuk kedai disney tu...sib baik besday dah lepas...if not asik nak gi membeli kat situ ajer...

nina farah said...

sis, nak tanya, kalau untuk shopping sahaja di london, barang biasa2 je, xdelah branded2, agak2 brapa bajet?