Ads

September 7, 2010

Sahur @ Al-Rawsha Restaurant



Jumaat malam yang lepas aku bersama teman-teman yang lain menjamu selera ala-ala bersahur gitu di Restoran Al-Rawsha yang terletak berhampiran dengan roundabout Kg Pandan. Buka lagi satu lagi cawangan di sini. Kalau tengok pada bangunannya macam istana padang pasir...memang berkonsepkan arabia. Adik aku lagi best....masa bangunan masih dalam pembikinan...dia kata itu masjid. Pulak!!!

Aku pernah makan di cawangan Jalan Damai dan yang ini baru first time. Baru buka pun beberapa hari sebelum puasa hari tu. Aku tengok harganya di sini agak mahal sedikit. Pada jam 10.30 malam kami semua dah berkumpul di sini. Sajer jer pilih makan waktu ni because tak nak rushing time berbuka. Al-maklum masing-masing duk jauh....aku jer yg duk beberapa tapak ke tempat ini.


ada buffet Ramadan.. RM50 seorang. Aku tengok menunya agak banyak jugak tapi tak tengok pun makanan apa yang ada coz dah tutup pun masa tu. Dah habis time berbuka

restoran ini di buka 24 jam

sila tengok menu yang ada..dan harganya. A bit pricey!!





Kepada teman-temanku tersayang thanks a lot sudi datang dan menghadirkan diri di samping memeriahkan suasana. Pada gambar di atas sepul takda sebab dia yang tukang snapping. Nita nampak tengah sarat mengandung.....sonoknya dapat baby.

Si kecil Nyla comel ajer meniarap atas meja..hehehe. Ibunya Lily dengan style rambut baru...mesti rambut raya kan!!!. Pasangan Qis and Burn datang lambat sedikit sebab Qis dia bekerja malam tu. Satu lagi pasangan Buzu dan temannya Zul ...terima kasih sudi juga joint kami. First time dia joint group kami. Maksu takda...dia jauh di JB...windu lah. Nanti lepas raya kita get together again kay!!!




malam tu juga kami celebrate birthday Qistina.....

Lily, u look different with new hair style.

belah kiri tu jejaka pemalu....ishhh sejak bila dia jadi pemalu yeak???

ni pasangan Buzu and Zul....wahhh dah pandai tiamag-timang baby...tak lama lagi tu. Hai baby Nyla.... segar bugar yea awak malam tu...

dimulakan dengan minum tea.....pahitlah pulak sebab pekat sangat.

tu dia !!!! Lamb and Chicken Mandy. Kami order 4 set dan dijadikan satu pinggan besar. Setiap satu set lamb mandy RM25 dan chicken mandy RM20(ayam setengah ekor) and big portion.



che burn sangat tertib dan sopan santun....

tapi tengok ini orang.....pakai dua tangan...huhuhu lapar sangat tu..siapakah dia?

inilah hasilnya di pinggan dia.....licin gitu.


Kebetulan pulak birthday Qistina sehari sebelumnya, maka aku belikan cake khas for her. Tak sempat nak bake cake lah dik. Akak busy sangat. Kalau windu dengan cake akak...datang umah raya nanti. Kepada Qis, semoga di hari istimewa ini makin dimurahkan rezeki dan bahagi selalu di samping che burn. Ameen.

Birthday ke berapa tu? Huhuhu muda lagi cik adik ni. Banyak lagi ranjau dan duri kehidupan harus di lalui. Happy Birthday Qis....muahhhhh!!!!


tiup lilin...yeehaaaa...

memotong cake plakk...

percaya tak kami berdua beza umur 12 tahun....

para jelitawan semua....

tengok tu ibu mengandung teruja tengok kek....hehehe

kak leez mendoakan anda berdua kekal bahagia dan cepat dapat baby.



tengok tu.....apa dah jadi atas meja kami....seperti dilanda tsunami

Sepul : " Jom kita balik...kenyang dah!" --- Nita: "memang kenyang...tengoklah perut saya"

suasana di dalam restoran

antara manisan yang dijual...






Akhirnya kami semua pulang pada jam 2.00 pagi. Dah kenyang....makan untuk sahur sekali tu.





9 comments:

sepul said...

weyyyyyyyyyyyyyyyyyyy kak leezzzzzzzzzzzz awat letak gambaqqqq tuuuuuuuuuuuuuuuuuu????????????????

che'Burn@che'Qis said...

Alhamdulillah..sgt kenyg mlm tuh! tp rase cam xpuas jek..huhu sebab sepul mkn lg byk dr sy..hahaha...Aniwei, thanx kak sudi meng'organise' sesi mkn2 mlm tuh..n thanx oso belikan kek utk Qis..susah2 jek..(len kali beli secret recipe taw!) haha...Murah rezki akak pasni..InsyaAllah..

-burn-

Lady of Leisure said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin
:)

@xiM said...

meriahnya tengok korang makan kat sini!!kami yang tak sampai sampai lagi restoran ni..

Leez said...

sepul -

alah...mengada jer. Dah delete pun pic tu.

Leez said...

Burn -

Seronok sesekali berkumpul mcm ni. Akak beli cake tu mana yg sempat ajer....sibuk sgt. Tak sempat nak ke secret resipi lah.
Amboi... ko plak terlebih demand...ceh!!!!

Leez said...

Lady -

Selamat Hari Raya to u too.
Maaf Zahir Batin

Leez said...

Azim -

Jom azim!!. Nanti dtg KL...kita makan kat sini plak. Sesekali merasa makanan arab.

Yan said...

Salam Leez,

ooo ni yang dia baru bukak tu ye..K yan penah makan di Ampang..crowded sikit..tp yg ni mmg cantiklah..