Ads

September 23, 2010

Day 2 : Terengganu - Redang Trip : Snorkeling @ Redang


Here we are... Redang Island !!!
Alhamdulillah kami telah sampai ke pulau yang aku idam-idamkan ini. Dah lama sebenarnya aku nak ke sini tapi asik tak menjadi ajer. Akhirnya sampai jua. Terima kasih kawan-kawan yang sudi memeriahkan lagi percutian ini. Percutian yang sangat best walaupun kami di pulau ini hanya sehari ajer.

Apabila kami sampai di pulau ini, kami bersiap-siap dengan pakaian mandi, life jacket dan snorkeling gear. Nasib baik Qistina ada bawa underwater camera . So, bersakan lah kami mengambil gambar di bawah laut tu. Sampai tak sedar diri dibuatnya apabila melihat betapa banyaknya ikan-ikan di dalam laut tu. Ikan-ikan yang sangat cantik dan berwarna-warni.


Redang!!! here we are...

destinasi pertama kami di Taman Laut Malaysia...tepi jeti tu


gambar ini diambil oleh brother yang bawa boat kami tu.


sakan gitu...but the best lah!!!





ikan menghurungi kami apabila aku keluarkan roti yang berintikan sambal. Ingatkan nak makan sendiri...akhirnya bagi ikan makan. Siannn ada sambal plak tu...mesti ikan tu rasa pedaskan..ahakss!!!!


posing tetap acara wajib...ahaks!!!


tak habis-habis posing.....bak kata burn asik muka aku jer dalam camera tu..hahahaha


gambar yg diambil dalam air.....peace!!!




tengoklah betapa banyakkan ikan dalam laut ini.. i like!!!!!


kak yong begitu sakan bergambar..


qis and burn.....





Gambar-gambar di atas tadi di ambil ketika kami bersnorkeling dalam laut belah kanan jeti ini. Selam punya selam tak sedar rupanya kami dah jauh banget dari pantai. Memang tak sedar langsung. Masa ni dah penat sangat. So, kami melepak kejap tepi pantai. Pas ni nak sambung laut yang belah kiri jeti. Mesti belah sana banyak ikan sebab agak ramai orang bersnorkeling belah sana.

Memang betullah...bila kami masuk ajer dalam air...perrhhhhhh lagi banyak ikan disini dan coral di sini juga cantik-cantik belaka. Tapi terus terang aku cakap...coral di Pulau Sipadan lagi superb. Penuh dengan berwarna-warni coral di sana. Kat sini mcm banyak coral yang dah mati. But still cantik jugak lah.

Lepas 2 jam kami berada di Taman Laut Malaysia...kami bergerak semula menaiki boat ke Redang Lagoon pulak untuk bersnorkeling lagi. Kat sini pun best...airnya sangat jernih dan coral pun cantik. Puashatilahh!!!!!



apabila penyu menangis.....


kami pulak yang ketawa....


coral yg terdapat di Pulau Redang.


masa ni kami dapat banyak roti dari orang-orang kat sana...superb giler tgk ikan-ikan ni



aku sajer pegang roti...habis tangan aku kena gigit....sakit gak!!!


Insya Allah panjang umur dan sihat kesihatan aku...aku nak amik PADI licence lah...tgh cari geng ni...


Pulau Redang....best!!!!


nampak tak coral tu mcm muka baby...



sekian gambar-gambar dalam laut. Ada banyak lagi sebenarnya tapi yang ni aku pilih-pilih ajer mana yg menariks. Next entry gambar-gambar di sekeliling Pulau Redang plak...memang cantik banget!!!!!





8 comments:

zarirah zabidi said...

wa..bestnya tgk pic kak dlm laut tu..jeles tau...clear plak tu kamera kak..huhuhu..siap posing lagi tuh..

kasihredha said...

Leez...seramnnya tengok coral mcm baby tu...errrrr
tapi yg lain2 sungguh menawan kalbu

Yan said...

Salam Leez,

best nya.Hubbya akk=ak penah p.Best sgt katanya. Akak teingin nak g..Tp kan akak tak tau swimming sgt. takat 3 raup boleh lah..hee..hee

Leez said...

zarirah -

hehehe...rugi tau kalau dah masuk dalam air tu tak amik gambar. Yang pasti saat berada dalam laut...adalah saat2 yg paling indah sekali. Hehehe.

Leez said...

kak hanim -

mekasih kak. Atually byk lagi gambar2 tapi tak berapa clear coralnya. Kalau tgk in live mmg superb giler.

Leez said...

Kak yan -

actually kalau nak snorkeling tak payah pandai swimming pun ok. Sebab kita dah pakai life jacket...automatic kita akan timbul punya.

@xiM said...

haritu time saya pi saya sewa Underwater camera tu..Nice kan!!

Syarliz M. Saaid said...

axim -

akak tak sewa tapi bawak dari KL ajerr.....tapi Qis punya!!