Ads

June 11, 2010

Di Saat Rambutnya Dicukur....



Lupa plak aku nak paparkan di sini saat-saat rambut anak buahku dicukur. Kasi botak sama dia. Sehari selepas majlis cukur jambul hari tu, terus kepalanya dibotakkan.

Good boy lah zarief ni....diam ajer masa dicukurkan. Tak dengar dia nangis pun. Tengok tu..masa ni baru 3 bulan tetapi badannya tough macam dah 6 bulan...dah meniarap tau.
Sekarang Baby Zarief dah jadi good boy....dah tak nangis lagi. Dah pandai pegang benda...main-main dan gumpal-gumpal tangannya sendiri. Nak gelak pun ada. Kadang-kadang terdengar suaranya menjerit...eh..eh...tetiba kan.

Menurut apa yg adik aku baca tentang pembesaran baby...patutnya umur 6 bulan baru pandai pegang barang mainan. Tetapi baby zarief baru jer 4 bulan...dah tahu semua tu. Meniarap tegak ajer.....sesekali dia pusingkan badan terbaring...hahaha.

Jom tengok gambarnya saat dibotakkan....



sangat maintain kan.....
hehehe....geli lah tu....kasi botak rambut dia

tengok tu...pandang sana sini..kiri kana.....

aduhhhh...belon dah keluar...inilah antara hobi baby zarief....mengeluarkan pelbagai saiz belon..huhuhuhu

cukuplah....saya dah rimas ni....rasa geli ada....gatal ada...miang pun ada....saya dah tak tahun

wahhhh...muka dah separa botak,......dengan tenangnya

apa lagilah bapak aku nak buat ni.....cepatlah habis kan.....encem tak saya???

tadaaaaaaa...... tengok gambar saya di atas...cuba teka saya tengah buat apa tu? Kalau uncle dan auntie dapat jawab, mak sedara saya empunya blog ni nak bagi hadiah..hadiah istimewa katanya...Wahai auntie dan uncle sekelian...silalah jawab soalan saya tadi kat bahagian comment yeaa....byeeeee!!!!!!!

7 comments:

che'Burn@che'Qis said...

owwhh sonang je tuhhh..dier tgh meneran nak berakk...hahaha

BuzuEdiany said...

Hehehe...Meh nak tulun jawab...tgK mUka suPA streSs jEW tu mESti tGh brritt briitt....

Tale Of A Little Big Girl said...

heheheh baby tgh poo poo yekkk?...

Leez said...

Burn/Qis -

hahahaha...ya betullll....
korang menang dah!!

Leez said...

Buzu -

Hehe...tak ler sampai tercirit...
Tapi terlambat lah buzu...dah ada yg lebih cepat.

Leez said...

Tale Of A Little Big Girl -


Thank you.
Terlambat skit lah...dah ada yang lebih cepat menjawab.
Thanks for dropping by my lil blog.

@xiM said...

ayak..tak leh jawab dah.hahahaa