Ads

September 6, 2009

Iftar @ Restoran Kampung Thai, Ampang Point




Berbuka puasa lagi di luar.
Kali ini berbuka di Restoran Kampung Thai, Ampang Point area. Berbuka bersama-sama dengan my old friend yang dah lama tak jumpa iaitu Laila dan teman-teman baru ku yang juga merupakan follower my blog, Buzu, Nadia dan teman mereka, Ina. All of them kebetulan juga adalah x-student kepada Laila semasa di UiTM. Laila merupakan lecturer di UiTM dan sekarang sedang melanjutkan pelajaran peringkat PHD di UIA. Cayalahhh Laila. Proud with you my dear friend.

Sebetulnya i dengan Laila dah lama tak berjumpa sejak kami sama-sama bekerja di company lama NSTP. After 1 year i resign from that company, dia pun resign gak. After few years barulah she joint UiTM as full time lecturer. Jumpa balik di Facebook. Macamana kami semua boleh berjanji nak berbuka sama? Buzu ni i kenal melalui my blog ni and she added me kat her Facebook. Selalu gak bermessage kat my blog. Tgh dok bercomment kat FB, dua2 tegur i and both of them terkejut camana boleh sama-sama kenal i...kenal ke kat i ni???. Tanya punya tanya...rupanya i kenal Laila and Buzu pun kenal Laila. Apalagi after that, Buzu set a date for our berbuka puasa. Akhirnya di restoran inilah kami berjumpa dan bersua muka. What a small world kan. Thanks Facebook....with this medium i find my old friends yang dah lama menghilang and get to know new friends too.


all of us....from left : Ina, Laila, Buzu (back), Nadia and me
hebatkan makanan kami....sorry ye Buzu i know u're on diet....meriah kami makan masa ni

Tomyam...cair skitlah

siakap kukus... kat Thahara lagi best

kerabu mangga...boleh lah

sayur tauhu jepun
kueh teaw goreng.... boleh tahan

yang hijau tu kedondong asam boi...sedapppp

Lokasi restoran ini di kawasan Ampang Point berhadapan dengan Ampang Putri Medical Centre. Makanan di restoran ini for me pada tahap biasa aje. Bolehlah di makan but tak boleh lawan kesedapan di Thahara Seafood Restaurant kat Kg Pandan. Tomyam di sini agak cair skit. Siakap kukus pun biasa aje. Jangan terkejut harga makanan kami pada malam itu ialah RM167. Huhuhu...mahal nak mampus. Tak apalah...sesekali....maknanya memang hanya sekalilah tu. Baik i gi Thahara tu....murah dan berbalai-baloi.

Cik adik kita si Buzu tu is on diet and dia makan sedikit aje. Tak luak pun kueh teaw goreng tu. She totally losing weight after kerja keras berdiet and exercise. Good effort!!!. Nadia pun follower my blog and first time gak kami berjumpa. Kebetulan kami semua ni memang kaki travelling. Next time plan nak gi vacation sama-sama. Jangan lupa yea plan kita nanti. Insya Allah.

After dah kekenyangan, kami pun beransur keluar from that restoran and rupanya kamilah customer paling akhir...hehehe. Pastu i and Laila lepak lagi kat tepi parking and terus cari kedai makan berhampiran untuk chit chat sambil minum air aje. Macam-macam yg kami borak...maklumlah dah 10 tahun terpisah. Hinggalah jam 11.30 malam barulah i balik rumah. Thank you my dear friends....really nice knowing all of you. Raya nanti jangan lupa datang rumah i kay!!!

with Laila...

Laila....long time never see her
si comel lesung pipit Buzu....
Nadia...baru baik demam tak selera makan....sian dia kena high fever
Ina...Buzu's friend
decoration dalam restoran ini memang cantik
chicken wing BBQ and ikan bakar pun ada...



2 comments:

[[ iena_png ]] said...

hehe lama xjumpa sis..:d

lella said...

Baru nak makan kat situ tadi,tp bila mintak sijil halal,dia kata xde..huhuhu