Ads

September 5, 2009

Bengang...Maybank oh Maybank....!!!!

Aduhh.....bengang betul semalam.

Semalam balik from office nak keluarkan duit kat Maybank. So, i singgahlah kat Petronas Taman Cempaka, Ampang...withdraw kat ATM tu aje. Sambil tu nak isi petrol sekali. At that time it was about 5.45 pm. I nak withdraw about RM1k. And tunggu punya tunggu duit tak keluar. Aduhhh...panik betul masa tu. When i checked the balance, my money has been deducted and yet i tak dapat duitnya. Tensionnyaaaaaaaaaa. It was RM1K tau...and its not RM100 or RM10. Menggigil badan dah masa tu.

Then, i pi tanya kat kaunter bayaran Petronas tu, "mesin ni rosak ke?" Depa cakap baru aje orang bank datang betulkan mesin ni tadi. Memang suwey betullah masa tu. Menyusahkan orang betul. I check again my balance kat machine tu....and confirm my money has been deducted. Terus tak jadi nak isi petrol. I blah dari situ and stop jap kat tepi and i make a call to Maybank customer service. Punyalah lambat nak pick up call....angin betul.

The customer service person in charge said tunggu lagi 1 hour mungkin automatically akan return my money back to my account. If tak ada juga...tunggu after 3 to 7 working days. Aduhhhhhh.....bengangnya. Menyusahkan lah Maybank ni. Sudahlah Monday cuti kat Selangor...on Tuesday barulah start kira working days. After one hour, Maybank called me bgtau duit tu tidak dimasukkan lagi. Then i asked them, guarantee ke my money can get back. They said yes. Hmmm...okay i want to see next week. If i tak dapat my money back, i know what to do.

Bulan puasa ni menguji kesabaran betullah. I still boleh bersabar coz benda ni berlaku mungkin masalah dengan ATM machine and ia bukan atas kecuaian kita. But yang i risau sangat how if i cant get back my money and they claim it is not their fault. I know they will check through my account and from the machine whether the balance sama ke tak. Mana lah tau masa duit tak keluar tu...person after me pun keluar duit and my money keluar sekali dgn that person's money. It happen okay. My friend pernah withdraw money for certain amount and yet money yang keluar more than what she requested. Apa lagi she just took the money and blah from there. Kebetulan masa i withdraw semalam tu nobody behind me. I will wait and see next week.

3 comments:

risya said...

abang ipar penah kena last 2 mths...siap bt report police lagi for assurance.tak tanye lak dpt ke idak duitnye.

sepul said...

err sabar kak leez. mmg bln posa ni menguji kita. i also got issues with bus transnasional masa balik kampung aritu. hmmm and i oredi sent a letter to utusan/BH

Leez said...

Risya - Alhamdulillah, i dah dpt balik my money. Itupun after i make another report kat maybank office berhampiran. Nak harapkan customer service aje...memang terhegeh-hegeh.


Sepul - Awatnya dengan bus??? Hantar aje komplen kalau tak puas hati. in my case..dib baik duit dah dapat...kalau tak memanglah isu ni kak leez letak kat front page Utusan..huhuhu.