Ads

June 17, 2012

Day 1 - Family Trip to AFamosa Melaka







Adakah anda terliur pabila melihat durian di atas? Sila terliur yea. :)
Bestkan sekarang ni musim durian sudah kembali. Aku memang suka durian sejak dari kecil lagi tapi skrg ni tak boleh makan byk dah....pastu cepat muak. Tapi lepas 2-3 hari teringin nak makan lagi. Gitulah.

Masa cuti sekolah yang lepas my bro izam ajak jalan-jalan cuti-cuti malaysia di Melaka. Nak bawak anak-anak makan angin. So, all my family members joint this trip. My bro kata nak bawak anak-anak dia tengok animals dan mandi manda....so tempat yang sesuai ialah di AFamosa Melaka. Actually aku dah pergi ke tempat ini masa company brainstroming few years ago. So, taklah excited sangat...cuma excited nak berkumpul dengan family aku ajer.

Sebelum sampai ke AFamosa di Alor Gajah kami singgah tepi jalan jap untuk melayan durian. Banyak jugak aku nampak orang meniaga durian kampung di sepanjang jalan menuju ke AFamosa ni. Jom kita tengok gambar-gambar yg aku sempat snap pakai hp...huhuhu.


 jual pakai kg....hmmmm mahal gak. 

 my beloved 4 nephews....mereka lah yg membingitkan suasana.

 kami makan durian kat pondok ni ajer.....



 ramai gak yg berhenti di sini utk melayan durian...kebanyakannya plat number singapore.

 banyak sungguh pokok durian di sini.....

 dah sampai banglo yg kami sewa. Ada 4 bilik tidur di mana setiap bilik boleh masuk 2 orang dan 4 orang. Memang just nice utk family aku semua.

ruang duduk tetamu. This banglo house is fully accondition. Harga ialah RM700. My bro booking melalui orang persendirian dan bukan directly dengan AFamosa.

 ruang makan...di sebelah tu ialah swimming pool tertutup

 dapur ni boleh memasak. Ada disediakan dapur gas dan kettle. Tetapi periuk nasi takda yea. Kami ingatkan ada periuk nasi...sekali dah sampai memang takda..alamakk. Terpaksalah aku pi pekan Tampin pi beli periuk dengan harga RM30.....what to do!!!

 maaf yea...bilik bersepah plak hehehe.

 petang tu dorang semua berkubang dalam pool ni hahahaha...dah tak sabar.

 pool ni tak besar mana but it just nice for my family. Privacy and tak campur dengan sesapa.

 aku ni jenis pantang nampak pool tapi kali ni aku buat tak tau ajer....sebab aku dinasihatkan doktor utk jgn berenang. Sebabnya aku ada masalah tonsil...takut jangkitan lagi. Tengah tunggu nak buang tonsil tu.

 baby ariesya pun nak swimming jugak tu...siap ada swimming suit hokay!!!



 pic aku takda sebab aku yg tukang snap huhuhu

 baby ariesya tak nangis masuk dalam pool....adorable baby!!!

 dia tengok org lain buat aksi lompat...dia pun nak jugak tu

 si kecik zarief ni takut air....tak macholah mcm tu.

 heheheh sian dia....kesejukan. The one and only niece

 aksi terjun dan lompat oleh my nephews

 my bro idham dengan aksi lompatnya.......

 alamak perutnya hehehe. My bro izuan dengan aksinya pulak

 malam tu kami wat bbq...

ada lamb, chicken, hotdog dan nasi arab yg dimasak oleh my mum....sorry pic x sempat amik.

 3 orang tukang bakar yg setia menanti.....

nyummmm...nyummmm...sangat sedap.!!!


Tunggu esok aku update apakah aktiviti kami seterusnya. Pengalaman naik lori.....korang ada? Hehehe.
Jumpa esok kay...........tatatatata.


p/s - menghitung hari detik demi detik........


14 comments:

Arelynn Sulastri said...

Salam kak nak tanye soalan :

1)Bape ek semlm harga banglo tuh?

2)Memang boleh buat BBQ or curi-curi buat?

3)Semua bilik katil queen ek?

Tq

Arelynn Sulastri said...

Salam sy nak tanye soalan :

1)Berapa semlm banglo tu ek?

2)Mgt mmg bagi buat BBQ or curi-curi buat?

3)Semua bilik katil queen ke?

Tq

Anonymous said...

hi.. SR nie.. hihi.. kami pun ada menginap di banglo a famosa 2 jun lepas.. sama tarikh ker..? hihi.. banglo rm700 semlm, tp xde dapur.. :(

Suryani said...

banglo ni...milik persendirian or afamosa

Cawan said...

nampak sedap durian2 tu.. mcmane hasil tangkapan durian? xde bukti punnn.. he hee..

set bbq tempat bakar tu bawak sendiri ke?

Leez M. Saaid said...

Arelyn -

1) harga RM700
2) mmg tempat bbq ada semua
3)2 bilik ada 2 katil single setiap satu dan lagi 2 bilik ada 2 katil queen setiap satu

Leez M. Saaid said...

Suryani -

banglo ni kami sewa melalui persendirian. Kalau melalui afamosa lebih mahal.

Leez M. Saaid said...

Anony -

Saya gi sana pada 3hb Jun. Harganya rm700 satu malam.
Tapi yang ni ada dapur

Leez M. Saaid said...

cawan -

hasil tangkapan durian dah masuk dalam pewut...x sempat nak snap hahaha.

tempat bakar tu semua ada kat situ.

Anonymous said...

Salam, boleh bg contact owner? Nk bwk family gi sinilah, tq

Anonymous said...

Salam, boleh dptkn contact owner? Plan nk bwk family disember ni. Tq

Anonymous said...

salam boley x dpatkan nombo talifon empunya bunglo tu terima kseh

Anonymous said...

Salam sy suhana.nak tanye no fon owner bungalow tu boleh ke..cadang nak wat family gathering.tq

kmsbzd said...

Salam Leez,
Minta permission nak beritahu,
Kalau ada yang berminat nak sewa Villa D Faro sila whatsapp saya di 011 21007380 boleh lihat gambar villa di Facebook Baz DFaro AFamosa.