Ads

October 20, 2011

Cabaran Sihat 6 Minggu Bersama iSihat & KevinZahri - Launching Ceremony


Jom kita citer pasal health pulak.


Sebelum ni aku ada bgtau pasal camana aku stress dengan kerja and event. Nah.... pasal event inilah yang aku stress tu....till today still in a stress mood. Selagi tak selesai....selagi tulah aku tak duduk diam. Cuti pun melambak lagi....sebab mcm dah lama tak amik cuti panjang sejak raya hari tu. Camana nak cuti.....hati aku tak senang duduk selagai event ni still on. Pas habis event ni.....i wanna go somewhere. Where to? Not sure yet!!!!. Ramai sungguh yang tanya aku next overseas trip gi mana? Huhuhu...camanalah aku nak gi bercuti selagi event ini tak habis lagi. Aku kalau gi bercuti tak kurang mesti seminggu aku apply leave. Insya Allah soon.


Gambar di atas semasa proses pemilihan peserta. Stress hokay masa nak pilih tu. Ada yang kata confirm nak joint tapi bila suruh bank-in duit....asik kata takda masa. Aku ni duk menunggu ler....bila dah nak start launching esoknya...terus off kan hp. Ini lah satu sikap rakyat Mesia yang aku paling benci. Suka berjanji....tapi bila tang mintak duit suh bayar......seribu alasan diberi. Rupanya propa ajer.....haishhhhhhh. Dah banyak kali terkena.


Event ini memang dikenakan bayaran RM370 seorang. Sebabnya.....segala aktiviti yang dijalankan memerlukan kos yang agak tinggi...termasuk yuran, makan dan minum. So, sebab tulah masa nak buat pemilihan tu aku agak stress giler. Akhirnya daripada 24 orang peserta yang sepatutnya terpilih.....yang betul-betul memberi kerjasama tinggal 22 orang sahaja. At the same time aku kena deal dengan para penaja yang pelbagai kerenah.....sangatttttttt stressss aku masa tu. Mana nak pikir peserta...penaja....booking lokasi ...makan minum perserta.....semuanya nak pikir sorang-sorang. Alhamdulillah hasilnya.....masa launching ceremony everything okay dan mendapat publisiti yang meluas di dada akhbar dan majalah. Syukur Alhamdulillah.


Sekarang ini kami telah melalui 2 aktiviti iaitu latihan kecergasan dan jungle trekking. Alhamdulillah semua ok dan para peserta pun nampak tersenyum ajer...sebab berat badan dah tunrun kannnn. Muka pun glamer masuk paper kannn!!!This weekend pulak perlawanan futsal. Utk urus futsal ni pun aku stress jugak. Aduhhhhhhh.


para peserta yang terpilih.......you go guys!!!

semasa hari pelancaran....para penaja dan peserta

sessi timbang berat peserta......semangat semua orang

sessi bengkel dan kaunseling dengan Mr Kevin..


Ada banyak lagi gambar....tapi cukuplah aku tunjukkan mana yang penting ajer. Nanti aku update lagi tentang aktiviti kecergasan di Celebrity Fitness dan jungle trekking di FRIM. Aku berharap agar event ini mencapai objektif dan target. Insya Allah sekiranya everything succes, kami nak buat lagi next year dan try to get collaboration with tv penyiaran pulak. Wallaaaaaaa......satu cabaran bagiku. Insya Allah ....jika kita jujur dengan kerja yang kita buat....Allah akan permudahkan segalanya. I love my job!!!!




p/s - dengan kesibukan aku sekrang ni....aku hanya pikir kerja...kerja...kerja. Personal thing aku tolak tepi seketika. Pastu gi makan angin ke oversea.....tenang hati, jiwa dan fikiran. Takda sapa nak ganggu hidup aku or celarukan fikiran aku. Hanya pikir kebahagian diri sendiri. Syukur dengan nikmat dan rezeki Allah. Amin Alhamdulillah. Oh yea...ada org bisik2 kat aku...pengantin tua tu honeymoon di Bali. Bali jerkk??? erkkk...






13 comments:

kasihredha said...

pengantin tua??
sapa tu...hihihi

Anonymous said...

"pengantin tua tu honeymoon di Bali"....

sib baik aku tak terasa sebab hanya perkataan BALI je yg applicable to aku. yang lain tak relevan.. lagi2 perkataan TUA.

gadhogadho

lady-d said...

HEHE..kak syarliz..jgn stress2 nie..nanti main futsal skali ek..lepaskan stress yg terkumpul...

Anum said...

best kan join program mcm nie

!eNa PnG said...

hehe hope semua peserta berjaya dengan matlamat utk kurus dan sehat:)

Alin Marlini said...

gembirakan hati selagi boleh kak....hehehehe

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

hahaha biarlah rahsia. Tp yg pasti dia selalu stalk di blog ini.

Leez M. Saaid said...

gadhogadho -

apahal plak ko nak terasa. Yg pasti semua ciri dah ada pada ko jugak....tua dan Bali...tapi pengantin ajer yg ko takda. So.....diam2 ok.

Leez M. Saaid said...

lady-d -


adakah anda pesert cabaran sihat?? huhuhu...what a small world kan hiksss

Leez M. Saaid said...

Anum -

mmg best, fun and interesting.

Leez M. Saaid said...

iena -

itulah yg diharapkan...
orgenizer pun nak kurus jugakkk hehehe

Leez M. Saaid said...

Alin -


dah gembira pun hati ini. No more sad2..hehehe.

juliya mohamed @ mohd jusoh said...

terima kasih banyak pada akak dan team yg bersungguh2 anjurkan program ni,,so far we enjoy it so much.....love u aaaaaaalll