Ads

July 21, 2011

My Nephew Rayyan's 1st Birthday @ Hard Rock Cafe KL



Maaf semua kerana kisah entry kali ini sebenarnya dah berbulan-bulan berlalu tetapi baru lah ketika ini aku nak buat. Aku tertinggal nak what entry pasal birthday ni actually. Bila check balik gambar-gambar ini...rupanya aku belum masukkan dalam blog. Maklumlah masa ni aku baru 2 hari balik frm London and banyak entry lain yang waiting list ahaksss.


Birthday kali ini untuk anak buah aku yg encem Emir Rayyan for his first birthday. Kelassss uols buat kat Hard Rock Cafe KL gitu. Mak bapak murah rezeki apa salahnya buat grand skit untuk anak kedua ni. Selalunya 1st birthday memang parents agak excited sikit. Lama kelamaan bila umur dah macam aku ni.....idok ler teman nak buat grand mcm ni. Malu ahhhh....nanti tetiba kena wat announcement umur berapa pulak ahaksss.


Untuk pengetahuan semua, ni baru kali kedua aku jejak HRC KL. Kat luar negeri bukan main lagi....tak hingat nak menyinggah sinun..sinin. Tapi kat negara sendiri.....baru 2 kali jejak...hahahaha. Tak sabar pulak nak menunggu HRC Melaka...bila agaknya siap eh.


Adik aku order birthday package termasuk makanan untuk 70 orang. Harga seorang ialah RM60+. So, jemputan agak terhad hanya kenalan dan family terdekat sahaja. Makanan style western disediakan di sini dan memang sangat sedapppppppppppppppppppppp...amboi panjangnya p...ahaksss. Ruangan khas disediakan untuk para tetamu ...iaitu tidak campur aduk dengan orang luar. Bestlah buat birthday kat sini...santai dan relax.



sana sini penuh dnegan belon



kebab yang sangat sedap A++

salad yg sedap juga A++


cheese pasta sedap gilossss A+++++++ (byk sikit +...ahakss)


bolognes spaghetti sedap A+


mini burger.....sedap giloss A++++


chicken chop....oklah aku bagi B+


cake utk tetamu.....aku tak makan pun


juga cake utk tetamu...pun aku tak makan


fruits.....


birthday boy Rayyan yg diapit oleh daddy and papa wan


empat orang anak buah aku yg tengah lasak...apa nak buat semua boy


bergambar dengan my auntie and cousins




Tema birthday kali ini ialah "Rock Star". So, semua tetamu diminta memakai pakaian mengikut tema. Ada yg ikut dan ada yang tidak ikut. Tengok gambar diatas semua sakan bergaya dengan gaya rockers. Aku ajer sempoi....sebab masih blur jetlag baru balik London. So, aku pakai ajerlah HRC tshirt and serkup tu. Nak pakai jacket...macam malas pulak. Kebanyak tetamu ialah kenalan-kenalan adik aku dan isterinya. Yang letak kat sini pic family aku ajer.


Jangan tak tahu kek untuk birthday boy ini ialah 3 tingkat uolsss. Kek yg belah atas...adik ipar aku order kat luar ...bentuk guitar. Mak aku plak buat cup cake untuk tingkat tengah. Tingkat bawah pulak aku yang buat kan moist choc cake. Sakan betul besday budak kecik ni.




telatah anak buah aku yg 3 orang ni.





cup cake...Rock Star


ni dia cup cake yg mama aku buatkan


Emir Rayyan's birthday cake


cake tiga tingkat...kelas kau maria!!!!!


kat tengah ruang legar depan stage tu...acara memotong cake...meriah uolsss


yang paling excited bukan birthday boy sebab dia tak tau apa2....but yang lain-lain sekeliling dia yg terlebih excited


kami satu family mengambil gambar dgn besday boy


kanak-kanak riang di atas stage...hover tau!!!...maklumlah stage ini ana yg punya...ahakssss


aku bersama besday boy and ipar duai ku


adoiii...kanak-kanak riang mana dapat belon ni...ahakksss


tambah lagi 2 orang kanak-kanak riang......meriah uolssss


tengoklah telatah besday boy bila dapat cake...habis lencun satu muka...dah tak ensem lah rayyan.....



ya rabbi...memang sangat lawak. Orang gelakkan dia...tapi dia "ada aku kesah???"...muahahaha



goody bag utk tetamu kanak-kanak...




hadiah yang diterima...aku bagi present set baju dan seluar jenama Next yg aku beli kt London


tetamu dah balik....kami satu family berposing sakan


my beloved family...muahhhh


besday boy Rayyan dengan present yg dia dapat




sekian serba ringkas cerita pasal birthday anak buah aku. Walaupun dah lama berlalu tetapi tetap meninggalkan nostalgia.





7 comments:

bdk2 said...

perghhh....mmg best laa tgk kalo bwt bday kat sini!!!

kasihredha said...

kalau dah leez cakap sedapppppppp tu...sure betul2 sedap.
Memang best le food dia..berbaloi.

oppss lupa pulak...happy belated birthday to emir ye...semoga mjadi anak pintar dan solleh :)

Yan said...

belanja lebih sikit asal senang hati. apa salah nya kan..sementara ada rezeki murah..

Leez M. Saaid said...

bdk2 -

yea memang best...tetapi duitnya pun kena best...ahakss.

Leez M. Saaid said...

kak kasih -

memang sedap kak makanan dia..hmmm berbaloi lah dgn harganya dan temptnya yg berprestij...kan.

thanks auntie for the besday wish (konon emir yg jawab..hehehe)

Leez M. Saaid said...

kak yan -

yea kak....rezeki murah sesekali celebrate anak kt tempat mcm ni....bukan selalu kan. Lama dah akak x jenguk sini hehehe.

!eNa PnG said...

bestnya sambut birthday...:D