Ads

July 24, 2011

Lepak with friends @ That Little Gerai




Entry kali ini kita citer pasal makan-makan kay. Baru ni aku hang out sambil makan dan lepak dengan rakan-rakan. Malam tu ada football match antara Mesia and Singapore...perrghhh tertekan aku tengok bola malam tu kat umah. Dah half time baru aku chow gi tempat makan ni.


Tempat makan ini dinamakan "That Little Gerai" yang terletak di Taman Permata. This was my second time makan di sini. Ia menyediakan western food seperti Spaghetti, Lamb Chop, Steak, Fish & Chip, Chicken Chop dan Burger. So far tekak aku dah rasa Spaghetti, Lamb Chop and Burger. Ok sedap boleh diterima. Yang lain aku tak pernah cuba dan rasa...so takleh nak komen apa.


That Little Gerai baru seminggu beroperasi di sini. Sebelum ni di gerai sebelah ajer. Business dah maju dan nama pun dah ada .....maka haruslah upgrade sikit untuk keselesaan pelanggan. Kalau anda nak tahu camana nak ke tempat ini. Meh aku tunjukkan. Dari MRR2...keluar ke arah Giant Taman Permata. Giant di sebelah kanan anda...pastu melalui dua bumpers.....then nampak simpang ke kanan. Masuk ke simpang tu.....then akan nampak restoran Syed Bistro di belah kanan anda. Di sebelah tu.....ada kedai-kedai deretan. Melepasi kedai deretan itu akan nampak satu lagi building kedai deretan juga. Tempat makan ni betul-betul di bahagian corner.


Agak-gak korang faham tak? Hahaha.....baca sampai faham ajer lah. Tak reti den nak explain lagi hehehehe. Oklah jom tengok apa makanan yang kami bedal hari tu.


di antara menu yg disediakan. Agak2 korang nampak tak?

Big Ass Burger RM10...aku order yg ini.....shedappp dan sangat mengenyangkan (big portion). Burger tu dia buat sendiri tau.


kawan aku order yg ini Fish & Chips.....dia kata kureng skit masa makan hari tu


Spaghetti Seafood Marinara...juga sedap


Aglio Olio.... sedap sangat


ini set makanan aku....aku order Mashed Potato sekali with mushroom sauce (ok sedap)



my friend Catz Cafe bawak bubur pulut hitam


suasana di dalam restoran...kami makan di luar sebab masa tu ramai kat dalam


Needa (left) and Catz (right)


kami makan kat luar....deco meja mcm makan kat hotel plak kan...ahakss



taukeh canteen Salmi (baju merah) and hubby....all the way from Pekan, Pahang. 2nd time jumpa Salmi....kelakar orgnya.



ramai kami malam tu....hari melepak, makan dan chit chat


dah nak balik...pun masih sempat bergelak dan berposing lagi...muahahaha




p/s - thanks Catz ajak aku lepak sekali. I likeeeeeeeeeeeee.... (amboi panjangnya) :p







8 comments:

Yan said...

Little gerai but big taste kan..

Miss. Littlewing said...

Amboi Leez mentang² dah nak posa kan....jalan² carik makan lah yer. The big ass mmg big portion make my mouth mouthering now...hahahaha.

kasihredha said...

sedap tu leez menu kat situ..
tapi yg lagi best boleh citcat dgn teman2 kan :)

Leez M. Saaid said...

kak yan -

yea kak....mula2 gerai ajer but big taste gitu

Leez M. Saaid said...

Miss Littlewing -

heheh..jomlah kita jumpa jap b4 puasa ni. Mmg burger dia so big size..

Leez M. Saaid said...

kak hanim-

haah kak....seronok sesekali chit chat dgn kawan2..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ehh...mcm kenal la sorang dlm gmbr tuh... err??.... muahahaha.....

DadaIQ said...

Hi Leez
Thank you for your review and posting on TLG. Do drop by again.

On behalf of TLG