Ads

October 1, 2012

The Past : I Miss Those Moments !!!!


Salam semua.
Boring sebab dah lama tak gi travel. Kepala dah pening sebab banyak nganga mulut makan angin kus kus hahaha.
Insya Allah coming soon ni. 

Ok entry kali ni nak borak-borak pasal benda yang aku rinduuuuuuuuuuuu nak buat. Rindu sampaikan terbawa dalam mimpi. Muahahaha...gilak. Bila sibuk dengan event....weekend memang tak menang tangan. Sama ada kena kerja atau ada hal family. Tapi nak memanjakan diri sendiri macam dah kurang. Sesekali kita kena spent time untuk diri kita sendiri. Bila badan dah penat bekerja nak gak dimanjakan. Betul tak?

Apakah itu yang aku nak kongsi dengan korang semua???


memanjakan diri naik flight hidup udara segar di negara orang.........parah betul dah minah ni hahahaha.

berenang dan snorkeling. Ya Allah lama benar dah aku tak swimming. Last masa bulan satu lepas semasa percutian di Medan. Lepas tu aku dah tak pegang air. My swimming attire pun dah lama tak terusik hehehe. Memang sangat-sangat rinduuuuuuuuuuuuu. Dapt swimming kat pool pun jadi lah.

massage badan di spa. Takda masa nak gi. Everytime nak booking ajer ...sokmo fully booked. Aku pun fed up. Aku rindu nak memanjakan badan di Bali.......sangat rinduuuuuuuuuuuuu!!!! Entah bila aku nak jejak Bali lagi ni.

Buat facial. Sepatutnya every month memang buat facial;. But now, sangat jarang-jarang. Sebabnya??? Masa takda dan kalau aku free plak....memanjang tempat tu penuh. Haisshhhhhh. Best tau sesekali muka kita di massage dan dimanjakan.

Cardio @ gym. Bayar tiap bulan  tapi dah dekat 3 bulan lebih aku tak gi. Memang sungguh sibukkkk sangat masa bulan 6 & 7 yang lepas. Lepas tu masuk bulan puasa pulak. Then....bulan raya pun sibuk. Sibuk makan hahahahah. Now, baru ada mood nak pergi. Nak startkan mood tu memang payah. Haishhhhh tak boleh jadi ni.

Shopping @ overseas. Bukan nak berlagak. Jujur cakap aku memang jarang bershopping di sini. Sebabnya.....malas dan mahal!!! Aku jarang gi KLCC, MidValley, Pavillion atau mana2 ajer. Kalau ada sale pun ...kalau rajin aku pergi lah. Tapi.....aku suka shopping di mana-mana negara yg aku pergi. Aku suka dan puas. Sebabnya....lebih murah, lebih berkualiti, brg tu takkan dapat di Malaysia dan banyak pilihan baju saiz aku.  Kat KL ni susah nak cari butik yg ada saiz aku kecuali di ISetan, Ms Read dan Flow - those butik yg aku selalu pergi . Selain drp baju...aku suka beli barang perhiasan rumah di overseas spt sarung cushion, alas meja makan, perhiasan meja dan mcm2 lagi. Kalau tak caya...cuba belek balik entry shopping aku di overseas. Kalau nak beli perfume murah di Singapore or UK (borong byk2). Kalau nak beli kain ela beli di Jakarta/bandung atau Vietnam. Gitulah ceritanya.

Rindu nak buat semua benda ni. Kalau ada kelapangan dan masa.....hendak seribu daya kan. Ok choowwwwwwww.


p/s - windu owang jauhhhhhhhhhhh



12 comments:

Anum said...

pergggggggggg

Rozita said...

Wowwwww semua tu I pun nak buat jugak! !!!

syieda said...

adoiiya.. bila la saya nak merasa soping-soping kat obersi neh???

norh said...

rindu nak snorkeling..di gigit dengan ikan2 yg nak makan roti..he he

misznina said...

suka yang part last tu.. saya pun rindu shopping.. opss.. padahal baru balik Surabaya.. wahaha

~YaNa~ said...

yeah.. sy pun x sabar nak melancong obersi.. khamis ni sy gerak ke jakarta ngan bandung. nak shoping kain ela byk2.. :)
part last tu.. kak leez rindu sape?? heheh sibuk nak tau

Leez M. Saaid said...


Anum -


Auuummmmmm......

Leez M. Saaid said...



Rozita -

kita ni semua nak buat kannn...tapi masa sgt membataskna kita

ehhh....mcm PM bznya plakk.

Leez M. Saaid said...



syieda -

awakkan selalu gi travel...boleh apa shopping mcm ni....lebih murah dan berkualiti.

Leez M. Saaid said...



norh -

sy pun rindu nak snorkeling...rindu sgt2.
skrg dah musim tengkujuh....kena tunggu next yearlah jawabnya

Leez M. Saaid said...



misznina -

wahhh baru balik surabaya...best tak?
tapi masa gi surabaya sy tak berapa shopping sbb tak tau nak beli apa kat sana hehehe.

best kan kalau selalu dpt shopping kat oversea

Leez M. Saaid said...



Yana -

wahhh mesti skana shopping kat jakarta kann.
dah lama sya tak ke sana...rindu jugak ni.

rindu sapa? hahahah rahsiaaaaa!!!!