Ads

August 15, 2012

Boboiboy @ My Office


Gamat sekejap office aku semalam kerana menerima kunjungan team 8TV yang membawa maskot Boboiboy dan kawan-kawannya. Aku ni mana pernah layan citer kartun animasi ni. Yang aku tahu Upin dan Ipin ajer hehehe. Di samping tu ada juga kumpulan Klangit yang hangat dengan lagu 'Sesal Mendua". Aku suka banget dengar lagu tu. Vokalis group tu datang dengan membawa gitar. Siap menyanyi depan kami staff semua. Best!. Pastu ada plak lagu raya uols...siap menari2 lagi staff 8TV tu kat opis aku.

Aku sempat snap dari kejauhan ajer menggunakan hp huhuhu. At least ada jugak suasana hari raya wlaupun masing-masing tengah busy mengejar deadline sebelum raya ni. Jom tengok gambar yg aku sempat snap. Alamak gambar aku agak gegar skit coz member yg tolong amikkan huhuhu.


masa ni kumpulang Klangit tengah menyanyi di depan kami...alamak tak nampak dia kat sini.

apa nama dia ni yea? Yayah kan? heheheh

dapat jugak aku tangkap tangan Yayah ni..huhuhu

alamak gambar blur lahhh..huhuhuhu

dapat choc ini...thanks 8tv


________________________________________________

Nak citer kisah lain plak. Biasalah bila nak raya ni mesti busy nak mengemas rumahlah...menghias rumahlah. So, aku dah awal2 kemas rumah bahagian depan. Senang taklah kelam kabut nanti. Tetapi.....ada seorang budak kecik tu dia selalu menjadi tukang sepah rumah. Kalau boleh segala benda kat depan tu dia nak buat main. Mangkuk kueh raya aku dah siap letak kat atas meja kecil. Dia siap boleh main laga-laga mangkuk kueh kononnya mainan. Haissssshhh...nak kena belasah budak kecik ni.

Lepas tu....almari hiasan rumah aku dia boleh pulak bukak pintu almari tu main tolak-tolak. Dia ingat aku tak nampak segala perbuatan dia tu. Aku intip senyap-senyap dan siap snap gambar dia dari belakang. Aku peratikan apa dia tengah buat. Dia tak perasan tu. Nak tengok tak apa dia tengah buat?

>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>


dia cuba nak bukak pintu almari tu dengan cara menarik kertas yg aku sendalkan kat tepi tu agar dia susah nak bukak....

korang ingat dia tak pandai??? tolong skit....dia lagi terror tau. Sekarang ni boleh tolak pintu tu ke kanan dan kiri dengan jayanya. Benda yg aku sendal kat situ dia dapat cari. Adoiiiiiiiiiii budak kecik ni. Bergegar kejap pintu almari tu...ya ampunnnn.

aku jerit kat budak kecik ni - "heppppp!!! buat apa tu?". Terkejut beruk dia...sebab dia ingat aku tak nampak apa yg dia buat. Korang ingat dia takut....tetiba dia datang kat aku.....nak belasah aku plak...hahahaha. 

tengok ni......habis hall depan ni menjadi mangsa keadaan akibat kerakusan anak buah kesayangan aku Eemran Zarieff. Camana dia notty pun...tetap menjadi penghibur kami seisi rumah. Muahhhhhh cayang zarief!!


Ok...sekian sketsa telatah anak buah aku ni. Sajer nak bagi korang segar sikit bulan puasa ni. Oklah di kesempatan ini aku nak mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua pembaca blog ini yang aku sayangi. Maafkan ku kalau ada terkasar bahasa dan ayat-ayat yg menyinggung perasaan. Jemputlah datang je teratak ku ini. Aku beraya di KL ajer. Kalau ada sesapa yg nak dtg beraya ke rumah ku...jemput dtg yea. Call me first...nanti aku masakkan utk korang. Insya Allah. Byeee..


p/s - tetiba rasa mcm nak gi London bulan 12 ni. Boleh?


7 comments:

Anum said...

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir n batin

ANR said...

hahhahaha ada orang tolong kemas rumah. comel je kak syarliz serang hendap dari belakang.

mangsa buat muka x bersalah plak tu.

JunAina said...

Budak-budak memang kreatif, ada je benda nak buat ada je idea terutama nak menjahanamkan barang...ehehehee...

Selamat Hari Raya Aidilfitri gak dari Jun. Kami balik Perlis...

!eNa PnG said...

wah. boboboi....syioknya..

faezah abdul jalil said...

selamat hari raya

~YaNa~ said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri kak leez..

HiDayah@GM said...

Selamat Hari Raya kakak! sy sokong pergi london tu. (: