Ads

May 9, 2012

My Pic @ Seoul




Alhamdulillah selamat kembali ke tanahair. We really had great holiday in Seoul. Cuaca sejuk berangin waktu pagi dan malam. Time tengahari ajer nampak matahari terik tapi tetap sejuk. Jom tengok randomly gambar-gambar yg aku sempat snap. Ada banyak gambar. Tapi frust skit coz camera aku buat hal masa ni...so gambar agak blur skit. Banyak gambar aku kat pic my friend. Nanti bila-bila free aku update blog secara detail. Jom layannnn......



 sempat melaram dengan pakaian tradisional korea...

 Changing guard at Gyeongbokgung Palace

 Gwanghwamun Square

 wallaa...kat Nami Island tuuuuuuu.....Kalau gi winter time lagi best kan!!

 Akhirnya dapat gak aku memeluk kekasih hati ahaksss..

 Kunci cinta hati di Namsan Tower

 spring season at Yeouida Park

bicycle ride at Yeouida Park...wow!! great experience

solat at Seoul Mosque - Iteawon



Gambar-gambar lain nanti aku tunjukkan masa update catatan perjalanan aku di Korea ni. Byeee uolsss!!!


p/s - pengalaman ngeri di Seoul ialah kaki sakit banyak sgt berjalan. Pengalaman manis pulak ialah shopping bagai nak giler..ahaksss



26 comments:

NEKCIK said...

mmg nekcik pun bengkak kaki masa jenjalan korea..turun naik mrt!!!

MasZuber said...

Oooooooo

Kuningnye bunga dia kt taman tue....

Mamasya said...

Salam Syarliz.seronoknya terbang cuti jauh ke Korea.suka tengok gambar bunga tu....cantik...

chazully said...

cantik pemandangan kat sana...Insyaallah akan sampai juga kat sana satu hari nanti...Banyak shopping ker???

Fabulous Me said...

menarikkk.. nnti cte plak cemane ke sane dgn details.. im waiting :)

alawiah raji said...

bestnya

Mass Suhaimi said...

alahaiiii,jeles laaa... nak kumpul duit nak jgk pegi sana insyallah... yg pasti blog leez ni lah jadi panduan... best best bessssttttt..!! ;-)

PM said...

korea... antara negara yg teringin nak repeat lagi. hehehe

Anonymous said...

salam , leez akak nak tanya kos keseluruhannya berapa....teringin nak ke sana.best nya....tengok gmbar leez

fatt said...

leez,
ye sy setuju!! kaki mmg sakit gile kalau pegi korea sbb byk berjalan. pastu byk bukit, kalau kat seoul plak byk tangga. rasa nak pengsan tiap kali nampak tangga...klu dikumpul2 rasanya kalah batu caves. hahaha

Yanti Othman said...

i kat sana pun byk berjln.. esp frm hotel to namdemun.. dlm 15 min walk.. walaupun letih tp seronok kan..

putribongsu said...

kakak, kat seoul nak shopping ape? share lah..sana org kate brg mahal..

lovely mariana said...

salam akak,blh x emailkan saya detail bajet semua?sy berminat nk ke korea tapi still sevey2 bajet nih

Leez M. Saaid said...

nekcik -

sy plak..kaki sampai lebam2 sebab byk sgt berjalan dan panjat tangga...pengsan!!

Leez M. Saaid said...

Mas Zuber -

bukan takat kuning...berwarna-warni bunga nyaa...gerammm!!

Leez M. Saaid said...

mamasya -

alhamdulillah rezeki dah sampai ke korea. Pergi musim bunga memang byk bunganya....

Leez M. Saaid said...

kak chah -

satu hari nanti insya Allah akak akan sampai jugak. Ada lah sikit2 bershopping kat sini.

Leez M. Saaid said...

Fabulous Me -

ikutilah episod demi episod tentang korea ni. Sya cuba mana yg termampu. Happy reading yeah.

Leez M. Saaid said...

alawiah -


aikk...best ajer comment nya..hehehe

Leez M. Saaid said...

Mass -

thanks sudi follow blog ni. hari2 kena singgah tau utk mengetahui tips2 travel.

Leez M. Saaid said...

PM -

korea ni okay pada pandangan saya tapi sy pernah tgk tempat lain yg lagi cantik. masing2 punya taste kan...

Leez M. Saaid said...

Annony -

kos trip ni nanti akak citer di penghujung episod

Leez M. Saaid said...

fatt -

mmg mcm nak pengsan naik tangga di sini. Ko yg kurus slim pun rasa mcm tu....apa lagi aku ni...terus rebah hahaha.

Leez M. Saaid said...

yanti -

mmg di korea mengamalkan cara hidup sihat.So pelancong pn kena ikut cara depa.

Leez M. Saaid said...

putribongsu -

nanti di penghujung episod akak share apa brg yg akak beli...tunggu yea

Leez M. Saaid said...

lovely mariana -

nanti di penghujung episod akak share di sini...tyunggu yeaa