Ads

April 25, 2012

My Lovely Newborn Niece - Ariesya Sofea




Salam kawan-kawan sekelian.
Semalam tak sempat nak update blog sebab ketiduran cepat...hujan plak tu. Tidur dengan nyenyaknya hehehe. Seronok plak membaca comment2 yg aku terima di blog ini. Terima kasih byk2 semua. Alhamdulillah masih ada yg sudi membaca blog ini walaupun ada sedikit issue panas pada entry sebelum ini. Biarlah orang tu. Yang penting masih ada yg support this blog seadanya....tu pun sudah memadai. Ok kita lupakan kisah itu.

Aku nak memperkenalkan my new family member...my lovely niece, Ariesya Sofea. Welcome to the world my dear darling.
Semasa Ariesya dilahirkan ketika itu aku berada di Mekah. Dapat message dari my brother, Ariesya telah selamat dilahirkan...masa tu jam 3.30 pagi waktu sana. Alhamdulillah tambah lagi seorang ahli keluarga kami. Baby comel ini merupakan niece pertama utkku dan cucu perempuan pertama utk mama ku. Lepas balik dari umrah aku memang sangat sibuk dan rasanya baru 3 kali aku jumpa Ariesya...itupun masa tu dia ketiduran. Rindu nak main-main dengan dia.


 sekarang Ariesya dah sebulan lebih....muahh muahh

 belum nampak lagi dia persis siapa.....wajah baby akan berubah2 setiap bulan

 kecik lg dah jadi model fesyen baju baby...mummy Ariesya duk menggayakan dia dengan pelbagai fesyen baju hehe

 cantiknya baju dia.....leh pinjam?

 awak ni makin hari makin comel lah.....geram tau nak gigit-gigit

 ewahh..ewahhh nak terbang ke mana tu?

 wahhhh...dia pakai gaun birulah.....

 waduhh mcm princess lah......

tadaaaaa...lil princess ni punya baju mcm kat butik............kelasssss ank buah aku yg comel ni


Semoga baby Ariesya menjadi anak yg soleh bila dah besar nanti. Juga menjadi anak yg berjaya di dunia dan akhirat serta menjadi kebanggaan mummy dan daddy. Always love you dear darling muahhhh

p/s - setiap dugaan yg datang mesti ada hikmah di sebaliknya. Maka itu bersabarlahhh....




12 comments:

Fara Idayu Abdul Aziz said...

tq so much kak leez.happy sgt dpt baca blik.alwiz support you no matter what ok.congratz dpt niece baru.sgt comel.geram je tgk.kiss kn dia ok.

SUE said...

slm,,,, .
cantiknye baju2,,,,,, tomey sgt2,,, baby pun tomey,,,,,,congrats to u n family,,,,

Rozita said...

Comei baby arisya.. rasa nak cubit cubit pipi tuh, geram jer tengok

zana-norzana said...

happy sangat dapat baca balik..... i will support you..... cantik-cantiknya baju baby girl tu... rasa nak beranak lagi pulak.... hehehe

Azizan Zolkipli said...

Selamat datang ke dunia yang penuh pancaroba, dik (ke kena panggil cucu ni ahakssss) Ariesya Sofea ( :

Azian Elias said...

Amboi...come2nya bajuuu..Suka tengok..

Leez M. Saaid said...

Fara -

thanks dear for supporting me tanpa jemu2. Blog rest for one day utk testing ajer..hehehe

Leez M. Saaid said...

Sue -

thanks for dropping by at this blog. Singgah lagi nanti.

Leez M. Saaid said...

Rozita -

thanks hehehe. Sya pun dah lama tak tengok baby ariesya. Geram kan...

Leez M. Saaid said...

zana -

thanks for reading this blog. Hari tu sajer tutup sehari for testing hehhe. Cepatlah beranak...nak tgk baby hehe

Leez M. Saaid said...

Azizan -

tak kisahlah nak panggil apa. Dah tua sgt ke atuk ni hehehe.

Leez M. Saaid said...

kak yan -

hehe thanks kak. haahkan comel sgt2....geram tgk baby girl.