Ads

April 15, 2012

Mum's Birthday @ Hj Sharin Low Grand Chinese Restaurant






Salam semua.

Sekarang nak citer tentang aktiviti makan-makan aku and family bagi meraikan sambutan birthday my mum yg ke 61 tahun. Kami buat makan-makan di Chinese Restaurant Hj Sharin Low di Jalan Ampang. Kalau nak tau alamat...leh rujuk pada gambar paling atas sekali. Semua adik-beradik aku ada masa ni ....cuma my sis in law Azam takda sebab masih berpantang di rumah. Azam and baby girl tak dapat datang. Yang tak berkenaan...sorry kau tak layak masuk dalam family member aku ( you know who you are).

Makanan di sini biasa-biasa ajer. Taklah sedap sangat-sangat. First time try this food. Aku lagi suka makan di Pak Ya Restaurant.



with my beloved mum...

anak buah aku yg comel dan ensem. Mereka yg menceriakan hidup aku.

seorang lagi anak buah yg lasak...dengan mummy nya

tiga orang hero my mum.....

yg belah kiri dan tengah tu....maid kami.

ayam masak halia....okay sedap

tauhu telur masin..........sedap first time mencuba

udang goreng butter.....udang kecik dan biasa2 ajer rasanya

butter milk prawn.....ok sedap gak

ketam telur masin...tak sedap sgt dan tidak setanding ketam telur masin Pak Ya yg sangat sedap tu slurrrpppp

tauhu jepun claypot.......sederhana ajer rasanya

sup cina.......biasa ajer rasanya.....not recommended

ketam masak cili......rasanya manis....tak berapa sedap.

overall biasa2 ajer makanan di sini. Rasanya cukup sekali kami makan di sini. Total food kami ialah RM400 untuk 7 adults dan 4 children. Murah atau mahal? Sendiri korang nilai lah.

Sempena hari lahir ibuku ini kami anak-anak mendoakan semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan  & cepat sembuh daripada sakit, dapat beribadah dengan sempurna dan gembira dikelilingi anak-anak, menantu-menantu dan cucu-cucu tersayang. We love you mum!!!








28 comments:

kasihredha said...

semoga makcik sentiasa sihat dan gembira disamping anak2 dan cucu2 tercinta :)

Rozita said...

Selamat hari jadi utk emak leez. Rezeki makcik dikelilingi oleh anak anak menantu dan cucu yg menyayangi makcik....alhamdulillah.

~Mami Little Hero~ said...

tahniah kak jumpa habibi di tanah suci. :) saya pernah makan kat sharin low sg merab, food pun so-so je.

Mamasya said...

Slmt ulangthn buat ibu Leez...moga sihat sejahtera bersama anak2 dan cucu.

Azian Elias said...

happy birthday auntie..seronok kan makan reramai ni..

tp akka ni chinese food ni kureng sikit lah.

Alin Marlini said...

Selamat Hari Jadi Makcik. Smg panjang umur & murah rezeki.

Sememangnya Alin tak brp gemar masakan Cina tapi bila tengok Kak Leez order lauk pauk tu...sedap plak...mengiurkan..hehehe

Kak Leez...bab muda tu mmg Alin akui sebab Kak Leez sweet sangat..Alin doakan smg cepat2 ke jinjang pelamin..xmo sedih-sedih lagi tau

akak roosni said...

kesabaran itu ada manisnya

Fara Idayu Abdul Aziz said...

selamat ulang tahun makcik.semoga panjang umur dan dilimpahkan rezeki oleh Allah s.w.t.wat kak leez..sabar jela kak.biasala manusia ni memng ada x puas hati.yg penting akak tak hidup atas pujian dan lesu atas cacian org k.fara tau akak mampu hadapi senua and stakat org cam tu celah gigi je .hahahha.doakan kebahagiaan akak juga ngan habibi.amin

zana-norzana said...

selamat hari jadi buat mak leez... saya pernah makan di sharin low ampang ni....foodnya so so ajer....

zila said...

Hepi besday makcik.... :)

Hmm...jika dlihat dr segi quantity dan juga rupa..agak mahal la.

Ya habibi ya maulana..kawen nanti jgn lupa jemput naaaaa n_n

kak badar said...

as salam ....i hv been ur silent reader for quite sometime. eversince ur trip wit catz(blogger jg). Lg2 masa ur trip to Tanah Harom tu buat akak berimpian utk smpai ke sana 1 hari nanti, insya'allah. all the best wit ur Habibi, moga bertemu jodohnye.amin

Hartina Arssid said...

Happy family :-). Congrats dear finally you met your Mr. Right hehehe...I wish all the best and jgn lupo jemput diriku ini...

~YaNa~ said...

happy birtday utk mak kak leez..
Sabar ye kak leez.. dah lumrah manusia. ade je yang x puas hati. biar lantak la die kak.. yang pasti sy adalah pembaca setia akak.. semua entry akak sy suke bace.. so kak leez rajin2 la ye update blog.. :)

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

thanks kak for the wish.

Leez M. Saaid said...

Rozita -

thanks for the wish dan doanya..ameen

Leez M. Saaid said...

Mami Little Hero -

Thanks...doakan utk kami yea. Mmg food di sini so-so ajer.

Leez M. Saaid said...

mamasya -

thanks for the wish dan doanya. Ameen

Leez M. Saaid said...

Kak Yan -


Thanks kak.

Dulu syg pun kureng gak. Tapi kalau kena yg sedap...layan jugak kak.

Leez M. Saaid said...

Alin -

thanks atas wish for my mum.
Chinese food ni kalau kena restoren yg sedap...mmg i suka. Tp yg ini...kureng skit.

hehehe...i dah tak sedih lagi dear. Sbb mr habibi telah memberi sinar kegembiraan dlm hidup i alhamdulillah.

Leez M. Saaid said...

fara -

thanks dear...muahh muahh.
thanks for the wish for my mum and mendoakan utk i dan mr habibi.

biasalah...tak semua reader suka kita kan....so i terima ajerlah hehehe.

Leez M. Saaid said...

zana -

thanks for the wish.
memang food di sini so-so ajer.....ada tempat lain yg lebih sedap.

Leez M. Saaid said...

zila -

thanks dear for the wish.
wahhh awak pun berjalan sakan kan.
suka tgk gambar2 kat blog u.

nanti kalau i jadi kawin dgn mr habibi....mesti punya jemput zila...

Leez M. Saaid said...

Kak Badar,

thanks kak for reading my blog. Jgn lah segan2 tegur sy kat sini....hehehe. Singgah lagi tau.

Thanks mendoakan utk saya and mr habibi. :)

Leez M. Saaid said...

Tina -


alahai busynya aku ni beb.Thanks for the wish.
Nanti bila2 kita jumpa beb....tp aku ni sokmo busy wei.

Leez M. Saaid said...

akak roosni -

yeap...sy setuju.
ada sebab kenapa kita kena byk2 bersabar....byk hikmahnya.

Leez M. Saaid said...

yana -

thanks yana for the wish. Rajin2 tau singgah blog ni...appriciate sgt.
thanks again.

mamaton said...

Salam leez,..walaupon tak kenal dgn leez, akak still nak wish jgk kat mak leez, 'HAPPI BDAY MAK LEEZ'..and also all d best 4 U n mr.U.

Leez M. Saaid said...

mamaton -

thanks kak for the wish.
thanks juga mendoakan saya.