Ads

February 2, 2011

Day 1 - Surabaya Trip : Lunch @ Waroeng "Ba-Be" Restotainment



Sambung lagi.....
Setelah perjalanan selama 2 jam lebih.....perut kami sudah meronta-ronta minta diisi. Dah awal lagi bgtau Pak Marji "kami nak makan di restoran ya pak...bukan di gerai". Bukan apa...sebagai langkah berjaga-jaga supaya perut tidak meragam di tempat orang. Makan di restoran di sini bukannya mahal pun kan. Memang trip kali ni aku nak spent time dengan mencuba makanan yang sedap dan bersantai-santai di hotel. Aku tak nak shopping sangat sepertimana aku selalu buat selama ini..hehehehe.

Pak Marji bawa kami makan di sebuah restoran yang sangat cantik dan menepati citarasa kami. Namanya Waroeng "Ba-Be" Restotainment .....oppssss jangan salah sebut plak. Takda kena mengena pun dengan namanya. Ianya Halal 100% hokay. Sangat santai menikmati makanan di sini. Kami memilih untuk makan bersila ajorr dan memilih makanan sunda yang menjadi favourite aku. Tempat ini berkonsepkan restoran dan entertainment. Ada live band gitu tapi waktu malam lah. Ia terletak di daerah Kota Batu....dah nak dekat sampai dengan hotel yg kami menginap.





ni tempat makan yg kena bersila tu...ngeh ngeh ngeh


posing dulu sebelum makanan sampai.....jom tengok apa yg kami makan


alpokat adalah minuman wajibku jika berada di Indonesia.... my favourite!!!


jom makan.....


gurame bakar... juga my favourite suka banget!!!!! kat mesia takda ikan ni..uwaaaaa


tauhu cicah amenda ntah....tak reti aku. Aku just makan tauhu tu ajorrrr.


sayur kacang buncis....sherdappp!!!


sup buntut.....agak cair sedikit


meriah makanan atas meja....... really enjoy the food!!!!!


with my travelling partner Catzcafe




Alhamdulillah kenyang sudah. Masa nak balik tu.....kami nampak ada accident di depan restoran ini yang melibatkan bas parawisata...ayohhhh seramnya. Dengar cerita dalam bas tu masih ada penumpangnya. Kawasan Kota Batu ini adalah terletak di tempat tinggi (highland)...so jalan nak balik agak menurun jugak. Agaknya pemandu bas ini tidak dapat mengawal stering akibat keadaan jalan raya nya yang agak menurun ke bawah. Lain kali hati-hati ya pak!!!!

Then lebih kurang 15 minit kemudian kami pun sampai di hotel penginapan yang sangat cantik saujana memandang. Aku suka tempat ini. Next entry aku citer pasal hotel ni plak yea......zoommmmmmmm !!!!!!!









6 comments:

Yan said...

Bestnya nampak food tu.. Mahal tak?

kasihredha said...

enak banget..nih..

@xiM said...

ishhh negri jer pasal bas tu..

best tak surabaya kak leez??

Leez M. Saaid said...

kak yan -

tak ingat plak berapa harganya...
for me not that expensive.....

Leez M. Saaid said...

kak hanim -

enak banget kak especially ikan gurame tu

Leez M. Saaid said...

axim -

mmg ngeri.....sib baik masa kejadian tu kami takda.....