Ads

May 13, 2010

Chiang Mai Trip - Part 7


Entah dah lupa hari yang ke berapa ni.
Plan pagi tu nak gi tengok persembahan Elephant and Monkey serta Long Neck kat sini. Then, aku tanya harga ticket berapa. Untuk sewa van ke tempat tu dikenakan 800Baht (RM80) seorang tetapi entrance bayar lain. Kalau Elephant Show kena RM50, Monkey RM30 dan Long Neck RM50. Cuba korang kira berapa harga semua tu? Tak ke beratus harganya.

Hmm....terus aku bg jawapan...tak payahlah. Daripada aku habiskan duit gi tengok gajah dan monyet tu yg sememangnya ada jugak kat Zoo Negara ni....baik aku buat shopping duit tu. Satu hal lagi cuaca sangat penas terik...adooii. Alamat muka aku terbakar lerr. Then, aku tanya pasal Long Neck pulak...camana kalau aku nak gi sana sahaja. Harga van tetap sama and entrance pun sama..hmmmm tak payahlah jugak. Mahal woooo!!!!.

Akhirnya semuanya aku tak gi. Then, aku decide nak gi saloon sahaja. Baik aku wat rebonding rambut ni. At least berbaloi gak. Aku memang plan nak wat kat KL hari tu...tapi kawan aku kata baik wat kat Chiang Mai....mana tau murah kot. Rambut aku ni memang tiap tahun kena wat rebonding..hehehe.

Saloon tu hanya di depan hotel aku....lintas jalan ajer. Nak kata kelass sangat tempatnya..idok ler. Tapi sebab tempat ni ada internet free...so, aku on ajerr. Sambil menunggu rambut tu nak lurus....boleh lah aku bertenet. Yehaaaaa!!!!!


ini lah rupaku ketika tengah wat rebonding.......amik gambar sendiri coz kawan aku tu gi Pasar Waroros...dia malas nak ikut aku....

jeng...jeng....ini lah rambut baru ku....oklah aku suka lah jugak...4 jam gak kat saloon tu

eehhhh...perut dah lapar....kawan aku tak balik lagi...so aku decide nak gi makan dulu.....pulak tu dapat wifi free....sukanya akuuu!!!! sambil makan sambil bertenet. Aku makan nasi goreng dengan ayam ajer..

tuk tuk di Chiang Mai

aku gerak gi sana sini naik van tuktuk ni...


hari berikutnya aku gi massage the whole body plak tapi tak sempat amik gambar sebab bateri camera dah kong. So, ini gambar di massage center yg lain..huhuhuh...

ni plak tempat massage kaki......

malam sebelum balik KL....aku lepak dgn kawan aku kat Food Court Kalare Night Bazaar sambil makan pulut mangga dan tgk cultural show...

ni plak thai dessert....aku suka !!!



7 comments:

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

MOLY said...

pewitttttttt !!
awek cun mana tu ?
hehe ~

bape dia charge untuk rebonding kat sana kak ???

Anonymous said...

Nyah,

rambut ko mmg cantek ler...sbb dpt tutup sedikit kelebaran pp mu yg gebu suci itew.

http://syarliz.blogspot.com said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Leez said...

hapi-

thanks for dropping by.
:))

Leez said...

Moly -

Lebih kurang kat KL gak harga rebonding tu.
sebab rambut panjang kan..kene RM180 jugak.

Leez said...

Anony -

yelah nyah...muka aku ni leborr...tapi boleh aku tau ko ni sapa nyahhhh!!!! huhuhu...