Ads

January 27, 2009

Picnic @ Sg Congkak


It was long holiday for CNY and weekend. Nothing to do and just stay at home... berkemas apa yang patut. Then, suddenly last minute punya plan my bro Izuan suggested why dont we go for picnic at Sg Congkak....wat BBQ and mandi-manda. So, the day before beli apa yang patut kat Tesco Ampang for tomorrow punya BBQ.

Early morning mama dah masak fried meehoon and fried rice. At 8am dah bertolak ke Sg Congkak...about half an hour from our place. Actually yesterday i had called taukeh pondok Sg Congkak for booking one of the pondok there. Almaklumlah cuti CNY....dah tentu tempat tu penuh dengan manusia nak berkelah. Just nice when we arrived there, the pondok yg kami suka tu belum ada org stay. A few minutes later, that place terus penuh dengan orang ramai. Sib baik kami datang awal.



air sungai deras mengalir
inilah pondok yg kami booking tu......senang nak salin baju....
pondok sebelah....dah ada orang booking

dusun buah durian di depan pondok kami.......belum musim durian daaaaa
sungai dikelilingi pohon kehijauan

nampak dah ramai yang mandi-manda

daniel.....kesejukan.......memang sejuk betul air sungai ni
Sampai aje di Sg Congkak ni, Izuan and Idham sibuk menyalakan arang untuk BBQ. Menu for today ialah lamb and chicken BBQ, hotdog, coslaw, fried rice, meehoon and nasi putih. Lepas mandi kami semua berendam sambi mandi-mandi di sungai yang sejuk yang amat.
Cuaca amat baik sekali. Makin lama makin ramai yang berkunjung ke tempat ini sehingga jalan pun traffic jam. Masa kami sampai waktu pagi....suasana redup dan sungguh dingin. Tapi bila dah beransur ke tengahari...dah nampak cahaya matahari mula bersinar di celahan dedaun pohon. Then at 2.00 pm kami pun beransur pulang. Sesekali bercuti macam ni memang seronok dan tenang seketika minda ni.

orang kuat masak BBQ


wow.... terliur tgk lamb and chicken tu...



Daniel takut air...huhuhu



sessi berendam sudah bermula...

enjoy sakan semua orang...
nasib baik tak hanyut dibawa arus sungai...hehehe
nampak tak Lya sedang menghayun buaian di tengah sungai tu
bersiap-siap untuk pulang...kelihatan masih ramai budak-budak bermandi-manda
melepak kejap di dalam pondok....

2 comments:

Anonymous said...

seronoknya!!.. i tgh survye utk berkelah kat sg congkak..if u don't mind, boleh bg ctc number utk book pondok tu x?.. tq

Leez said...

Anonymous - Here is the contact number 017-2391696. Have fun!!!