Ads

October 20, 2008

Open House - 18th October 2008


Majlis Mesra Aidil Fitri NSTP
Tempat lama lagi terkenang. Seronok jumpa kawan-kawan lama eventhough tidak semua yang ada. Wahh...dah cantik tempat ni and so many things changes here. This is the place where i worked with long long years ago. But my brother still working here. This open house is allow to bring family. So, i took this opportunity to met up with my old friends here. Ramai yang dah resign and few of them still here. Seronok sangat!!!! Sempat lagi tu terserempak my x-secret admire zaman dolu-dolu. Dia jeling 2-3 kali.....aduhhh. I know that he likes me and me too....but takda jodoh kann. I still remember when both of us pernah berbalas-balas 'kirim salam'....hahaha. Now, he's happily with his mariage.
There's a lot of food stall. Ada A&W pack for kids, nasi beriyani, satay, roti canai, rojak kangkung, fruits, fried kueh tiew and etc. Banyak sangat makanan and tak larat nak makan.

my close friend kat NSTP, Rohaida. We still keep in touch till now. She's also my x-classmate during my uni time.
Kak Jan, quite close with me too.
Yang tudung putih tu Kak Tim, my x-colleague.
Hahhhh....inilah my x-secret admire.....oppssss acah ja muka pun lebih kurang....inilah Zizan Nin...pelakon yang encem tu....
look at my nephew, Daniel. Seronok makan A&W.....
sedang menjamu selera with my sis in-law


sekitar majlis aidilfitri di NSTP
dah nak balik masa ni.....

Restoran Ubi Kaya - USJ 9, Subang Jaya
Then after the majlis, i move forward to another open house. It was at USJ 9. Actually this invitation came from my old friend during my uni time, Azhar. He had opened a restaurant 3 years ago and this was the first time i came to his restaurant. This business is part of his career. Besides that, he also working at Majlis Perbandaran Subang Jaya. Bravo bro!!!!
What a nice place !!! Located at shop lots of USJ 9 Restoran Ubi Kayu. Very convinient place and nearby to offices and houses.

Restoran Ubi Kayu
Gambar diambil dari luar restoran
suasana di dalam restoran

I arrived at this place about 4.30 pm. Masih ramai guests and on that day this restaurant is only open for majlis hari raya. Banyaknya makanan and sedap-sedap belaka. Ada nasi lemak pandan (green colour)...should try this!! Ada lontong, nasi impit, rendang, mee udang, laksa, kueh mueh, pulut kuning and etc. Memang menyelerakan. Thanks Azhar for the invitation. Dah lama tak jumpa kawan ku yang satu ni.
mee udang and laksa


segala jenis makanan disediakan.....sedap plak tu...
sedap ayam goreng ni...masih panas lagi...
kueh-mueh melayu...

my bro and family
tengok tu....penuh makanan satu meja..... mesti si azhar dok jeling kat mejaku....hahahaha
ni dia kawanku itu.... azhar and family
posing dengan tokeh restaurant
Azhar dengan 2 orang anaknya.....

2 comments:

gadhogadho said...

Alhamdulillah, bangga sungguh aku ngan ex room mate aku sorang ni. Teringat masa zaman dulu2 punya le dia berikat perut nak save duit. Skrg dah berjaya dah. Byk citer2 kelako pasal Ja'ar ni. Ko biler nak bukak restaurant? aku leh jadi interior designer ko.

leez said...

tulahh... aku pun berbangga sungguh. Ini yg aku makin bersemangat nak buka restoran gak. Aku tgh tunggu kot mana-mana dato' nak bagi modal ke. Hahaha.